Lieve VVD, jullie zijn huizen dieven

Hier kun je discussieren over Lieve VVD, jullie zijn huizen dieven.
Er was eens… stadsvernieling. Utrecht sloopte 9500 betaalbare sociale huurwoningen om er koopwoningen van 2,5 tot 3,5 ton voor terug te bouwen. Tot de markt was verzadigd en instortte. Alle dan lopende bouwprojecten worden gestaakt, corporaties gaan failliet en worden onder toezicht gesteld. Kanaleneiland Centrum is zo’n gestaakt project, ze willen van alles maar kunnen niets, het geld is op. En dan in 2013 komt de reddende engel: Aventicum Capital Management. Een Qatar-Zwitsers Hedge Fund dat hier de boel eens lekker komt leeg melken. Ze kopen de woningen voor € 0,- hangen er nieuwe ramen in en verkopen ze voor € 141.000,-.

Oh ja, en wie is dan die reddende engel? Nou… Het hoofd van de vastgoed afdeling bij Aventicum is het West- Vlaams wonder kind Christophe Tanghe. In 2006 richt hij een vastgoedzakenbank op; ING Real Estate Investment Management. Nou dat was een succes! Na de bail out moest ING de risico investeringen afstoten, Tanghe’s vastgoed portefeuille ging voor een appel en een ei naar CBRE en hij naar Qatar. En zo werkt dat in de wereld van de snelle vastgoed boys. Je vind een gek, in dit geval ING, die voor je rotzooi betaalt. Je blaast de bubbel op tot die klapt. Dan laat je één van je vastgoed vriendjes de zooi tegen bodem prijzen opvegen. Ook zo benieuwd voor welke prijs ING REIM nu in de boeken staat bij CBRE? In de wereld van het vastgoed zijn overheid en corporaties het laaghangende fruit. Het is een beetje als de zaterdag middag amateurs in de Europa Cup; ze worden uitgekleed tot op hun onderbroek en staan te juichen alsof ze de finale gewonnen hebben.

Dus lieve VVD, jullie schreeuwen dat krakertjes huizen dieven zijn, maar dat zijn jullie zelf. Jullie staan de hele dag een beetje voor de bühne met elkaar te bekvechten en, omdat de mensen dan 1 keer per 4 jaar een stem mogen uitbrengen, denken jullie dat je namens de mensen hun bezit voor € 0,- mag weggeven. Lekker makkelijk cadeautjes geven met de spulletjes van een ander hé? Een sociale huurwoning is eigendom van de huurder. De woningbouw corporatie in eigendom van de huurders. Jullie hebben dat eigendom gestolen, in ’94 (Bbsh en Bruteringswet) toen jullie het gemeentelijk woning bezit privatiseerde en nu voor de tweede keer. Lieve VVD, jullie zijn huizen dieven.

Kusjes Rogier

ps. Voor wie hier niet dagelijks het nieuws napluist, zie ook eerder:

Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland - https://www.indymedia.nl/node/35850
Krakers Kanaleneiland verliezen rechtszaak - https://www.indymedia.nl/node/35810
Acht woningen gekraakt in Kanaleneiland - Utrecht, https://www.indymedia.nl/node/32980
Krakers protesteren tegen armenbestrijding - Squatters protest against gentrification, https://www.indymedia.nl/node/34489
Nieuw kraakpand kanaleneiland, https://www.indymedia.nl/node/34492
Krakers verliezen rechtszaak Kanaleneiland, https://www.indymedia.nl/node/34683
Opnieuw rechtszaak krakers Kanaleneiland, https://www.indymedia.nl/node/35538


Re: Lieve VVD, jullie zijn huizen dieven

Het gaat de VVD helemaal niet aan omdat zij alleen maar voor het super Kapitalisme werken, de rechtstaat corrumperen en klasse justitie proberen af te dwingen in strijd met het maatschappelijk verdrag!
Het bovenstaande zeggen tegen de linkse partijen en daarmee gewoon bescherming eisen met je politiek rechterlijke verantwoordelijkheid bij de linkse volksvertegenwoordigers daarvoor zitten die in het College van Utrecht.
Ze moeten jullie dus beschermen en wel degelijk afdwingen dat autonome krakers bestaansrecht hebben!
Ze moeten jullie die flats laten houden en dat regelen met de eigenaars.
DAt hadden ze minimaal ook met Ubica moeten doen voor Autonoom Links!
Besef dat je bestaan in deze tijd dus niet de zaak is van die conservatieve liberalen =oude systeem!
De linkse volks vertegenwoordiging mag dus helemaal niet elke zaak uitspelen samen met de VVD ten koste van Autonoom Links.
Anders kun je zorgen dat zulke prutsers gewoon worden vervangen door goede mensen.

Re: Lieve VVD, jullie zijn huizen dieven

@nn
Ik weet niet wie of wat 'autonoom links' is of of je denkt dat jij of ik daat onderdeel van zaan, maar ik weet wel heel zeker dat zo'n 'autonoom links' geen bescherming van een parlementair systeem nodig heeft of hebben wil.

Re: Lieve VVD, jullie zijn huizen dieven

Het is de enige mogelijkheid om wat voor elkaar te krijgen en evt. te behouden.
Met arrogante onwetendheid kom je er niet en zullen anderen over je beslissen en dat is wat je juist niet wil.

Re: Lieve VVD, jullie zijn huizen dieven

Wat een gezeur zeg! Ik zou zeggen: goede campagne ga zo door kraakgroep en ga zo door Rogier!

Ja arrogant zeker, dank voor

Ja arrogant zeker, dank voor het compliment. Ik spuug op de gedachte dat ik ook maat iets van politicie gedaan wil krijg laat staan dat ik hun bescherming wil of nodig heb. Jij denkt niet alleen dat je met politiek iets kan bereiken, je denkt zelfs dat het de enige manier is? Houd op met met wachten tot ze je problemen oplossen, kom van je luie reed, pak een breekijzer en los zelf je probleem op. En nee, dan zal er nooit een ander over je kunnen beslissen.

Allemaal stoer gelul want

Allemaal stoer gelul want zonder spelletje politiek zie je alleen maar Politie als je kraakt en nemen ze je mee naar de bak.
Je moet ook niet vergeten dat heleboel andere mensen fel tegen kraken zijn en daarvoor je nek om willen draaien zodat je dus niet anders kan dan aan de Gemeente uit leggen wat je doet.
En er is niemand die jou problemen oplost zonder dat je van je luie reed komt ook niet politiek!
Politiek is niet op je luie reed gaan zitten want het kost ook een heleboel moeite en energie om wat te bereiken zeker als je fel tegenwicht krijgt van de rechtse partijen en Politie rapportages tot de Burgemeester dan mag je blij zijn als je het met jou pand overleeft.

@nn Begrijp me niet verkeerd,

@nn

Begrijp me niet verkeerd, Ik heb zeker de plicht mezelf uit te leggen. Ik ben een huizen dief. Maar het is in dit geval noodzakelijke. Er moet tegenwicht geleverd worden aan leegstand, woningnaad, speculatie, en in dit geval 499 woningen die voor E 0,- aan Qatar verkocht worden. Politiek is niet bereid of niet in staat dat tegenwicht te bieden. Dan is kraken of een andere vorm van buiten parlementaire actie noodzakelijk. Dus ja, ik overtreed de wet, en dat moet!
Maar die verplichting heb ik naar mijn buren, naar iedereen die ik onderweg naar Qatar tegen kom. Ik kom onderweg alleen maar slachtoffers tegen, maar slachtoffers tegelijk in meer of mindere maten een kwalijke rol hebben gespeeld in het vullen van de zakken van deze parasiet in Qatar.
Naar de politiek voel ik die verplichting zeker niet. Ik weet dat zij de marionetten van het grote geld zijn en zowel de ruggengraat als de hersenen missen om effectief iets te doen.
en ja, arrogant zeker

Niks lieve VVD, haat, haat,

Niks lieve VVD, haat, haat, haat, tegen die conservatieve liberale oude en jonge ouwe zakken.
ze moeten opzouten1
De wereld is veranderd en het wordt tijd dat de VVD dat heel snel gaat begrijpen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech