Klimaatblok op 20/1: Samen Tegen Trump en Wilders

Hier kun je discussieren over Klimaatblok op 20/1: Samen Tegen Trump en Wilders.
WAAR & WANNEER:
De demonstratie begint om 19:00 op De Dam in Amsterdam, en eindigt bij het consulaat van de V.S. op het Museumplein. Wij verzamelen dus ook om 19:00 op De Dam: onze precieze verzamelplaats wordt nog aangekondigd.

HOE:
We stellen voor om ons net als bij een aantal eerdere demonstraties in een (los) "klimaatblok" op te stellen zodat onze boodschap duidelijk naar voren komt. Hierbij zijn ook juist banners, protestborden, etc. welkom die aandacht schenken aan de verbindingen tussen klimaatverandering en andere belangrijke thema's zoals racisme, seksisme, en verwoestend economisch beleid.

WAAROM:
De verkiezing van Donald Trump is een ramp voor het klimaat. Trump heeft voormalig hoofd van ExxonMobil Rex Tillerson aangewezen tot minister van Buitenlandse Zaken. Hij heeft klimaatverandering als "hoax" bestempeld, en gedreigd uit het Akkoord van Parijs te stappen.

Ontwikkelingen in Nederland zijn evengoed zorgwekkend. De PVV, grootste in de Nederlandse peiligen, spreekt van een 'onbewezen klimaathype'. Ondertussen worden racistische, seksistische, nationalistische en xenofobe rookgordijnen opgetrokken terwijl de ongelijkheid en armoede groeien.

Dit is waarom wij ons op 20 januari willen laten horen, samen met vele anderen in de VS en de rest van de wereld, Wij laten ons niet tegen elkaar uitspelen, maar staan voor een duurzamere en eerlijkere wereld waarin de belangen van mens en planeet boven winst gaan.

DOE MEE EN SLUIT JE AAN!

KLIMAATBLOK EVENTPAGINA OP FACEBOOK:
https://www.facebook.com/events/229477557510684/

HELP MEE:
Help mee met het protest door al je vrienden en kennissen uit te nodigen. Of geef je op als vrijwilliger tijdens de dag zelf, via de website http://stopdehaat.nu/

BANNERS MAKEN?:
Kan dinsdag 17/1: https://www.facebook.com/events/160342444451953/


Historisch besef : Slechte

Historisch besef : Slechte zaak dat er niet heel expliciet verwezen word naar de mensen die permanent zijn uitgesloten omdat ze niet meer kunnen voldoen aan ( opleidings) eisen en dus zijn aangewezen op ongeschoold en laaggeschoold werk waar een grote concurrentie is en dus levenslang in de uitkering komen en andere groepen die door allerlei vormen van discriminatie zijn uitgesloten van betaald werk zo als " ouderen " . Waar bij gesteld dat betaald werk zelden betekend zelf realisatie maar wel tred molen als een cavia in een hok.
Zaken als Vierde Wereld problematiek zijn niet nieuw. Ook de ontwikkeling van het kapitalisme naar een verdere uitstoot van mensen is niet nieuw en totaal geen zeggenschap over je werk in geen enkel opzicht als je dat al hebt ook niet nieuw. Wbt. de klimaat problematiek er worden constant keuzes gemaakt door een relatief kleine groep mensen zonder zelfs maar de mening te vragen van de rest. Zie automatisering computerisering digitalisering die is er gekomen . Is jou daar ooit wat over gevraagd ? Figuren als Trump kunnen binnen zo 'n systeem naar voren komen .Zo als gesteld historisch besef een en ander moet niet aan een of twee personen worden " opgehangen ". Er was wel sprake van system change in de oproep het zou "duurzamer " moeten en eerlijker. Dan is het nog steeds onduidelijk wat dat nieuwe systeem inhoud. Je moet een werkbaar duidelijk alternatief hebben een dat op kan tegen de vele tegen krachten. Ook daar weer historisch besef.

Ik roep op initiatieven te

Ik roep op initiatieven te steunen van uit de mensen die zijn uitgesloten met name cooperaties starten voor en door 50 + en langdurig Bijstand afhankelijk daar mee bereik je meer dan staan schreeuwen tegen de gesloten luiken van een consulaat.
Mijn idee is door instellen leegstand verordening eigenaren van langdurig leegstaande winkelpanden te dwingen die ruimten beschikbaar te stellen aan 50 + en langdurig Bijstand afhankelijk en geen ervaring met ondernemen. Tegen aangepaste voorwaarden. Zo dat die ieder met zijn / haar eigen concept een ruimte kan invullen maar wel binnen de veiligheid van een coop. Zo 'n concept zou wat moeten toevoegen aan een dorp of stad centrum. Er zou dan van uit de gemeente als dat nodig is een RENTELOZE lening moeten komen voor zo 'n coop. Aangevuld door " goodwill " van uit de samenleving. De stelling je moet niks te maken willen hebben met wat voor overheid dan ook brengt ook niks tot nu toe voor de groep waar ik deel van uit maak en voor strijd namelijk 50 + en langdurig Bijstand afhankelijk. Het is altijd " we hebben het druk " of " we hebben niet de kennis " als ik hulp zocht voor mijn idee bij links. Voor de duidelijkheid ik heb niks met partij politiek dus ook niet met de partij 50 +. De coop niet op een hopeloze plek in een afbraak school maar in mooie panden op A lokaties. Voor minder doen we het niet.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech