Blokroep Antifa, 18 maart Amsterdam

Hier kun je discussieren over Blokroep Antifa, 18 maart Amsterdam.
18 maart start om 13.00 de landelijke demonstratie ‘Sta op tegen racisme en discriminatie’ georganiseerd door het ‘Comite 21 maart’, de antifascistische actie Amsterdam roept iedereen op om te komen en zich aan te sluiten bij het autonome blok.

AFA Amsterdam kan zich goed vinden in een hoop van wat er op de flyers voor de demonstratie staat, het racisme probleem in Nederland, de normalisering van racisme, de repressie jegens activisten en de ongelijkwaardigheid van de LHBT gemeenschap en immigranten tov ‘autochtone’ Nederlanders. Helaas zijn geslacht, geaardheid, afkomst en huidskleur nog steeds barrieres die velen dagelijks tegen komen.

Deze barrieres vindt men op straat, wanneer men staande gehouden wordt omdat men zou voldoen aan een ‘profiel’, op de arbeidsmarkt tijdens sollicitaties en op vele andere momnten in het dagelijks leven. Dit moet stoppen!

AFA Amsterdam is van mening dat vele vormen van uitsluiting een basis vinden in het kapitalistische systeem wat erbij gebaat is de werkende klasse tegen elkaar uit te spelen. Terwijl verdeeldheid wordt gezaaid en de sociale zekerheden alsmaar verder afgebroken worden zijn het de grote bedrijven hiervan profiteren ten koste van de werkende klasse.

Het is echter te simpel om deze problemen weg te zetten alsof deze zouden zijn ontstaan door de ‘rechtse’ partijen, links heeft hierin een even groot aandeel en neemt uit honger naar het pluche steeds meer standpunten over van wat traditioneel gezien werd als rechts. De deal met Turkije, het immigratie beleid, de afbraak van werkzekerheden en het sociale vangnet zijn stuk voor stuk tot stand gekomen met instemming van ‘links’. De aankomende verkiezingen zullen hier geen grote verschillen in maken, ongeacht de resultaten van de tellingen.

Het zijn echter niet alleen de politieke partijen die de toon zetten, in het klimaat vandaag de dag voelen nationaal socialisten en fascisten van verschillende (marginale) groeperingen zich gesterkt om hun verwerpelijke gedachtengoed uit te dragen. De stap om vervolgens ook naar deze ideeen te handelen is helaas klein en snel gezet, van vernielingen en treiterijen tot brandbommen die naar moskeeen worden geworpen.

Wij roepen op om je 18 maart aan te sluiten bij het autonome blok en samen met ons te tonen dat niet iedereen zich overgeeft aan de apathie maar dat er velen zijn die een directe stelling en een actieve houding nemen opdat racisme, fascisme en andere vormen van uitsluiting geen ruimte krijgen en bestreden worden met alle midelen die voor handen zijn.
Wij zullen van ons laten horen!

Kom ook en ga samen met ons de straat op, 18 maart 13.00 bij het beursplein te Amsterdam (de route loopt naar de dokwerker alwaar een manifestatie zal starten omstreeks 14.30) en laat zien dat het maken van een vuist vele verschijningen heeft. Bij aanvang van de demonstratie zullen spandoeken uitgevouwen worden en vlaggen de lucht in gestoken daar waar het blok gevormd wordt. Informatie met betrekking tot de arrestantengroep zal later kenbaar gemaakt worden in de ‘aanvullingen, houdt deze oproep in de gaten en verspreid deze binnen het eigen netwerk.

Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme!


Autonomen zijn niet slechts

Autonomen zijn niet slechts in het zwart geklede, overwegend jongeren. Een afkeer van de organisatie omhelst ook een heldere stellingname. Het volgende citaat zou ook door enkele PVV stemmers kunnen worden ondertekent:

"AFA Amsterdam is van mening dat vele vormen van uitsluiting een basis vinden in het kapitalistische systeem wat erbij gebaat is de werkende klasse tegen elkaar uit te spelen. Terwijl verdeeldheid wordt gezaaid en de sociale zekerheden alsmaar verder afgebroken worden zijn het de grote bedrijven hiervan profiteren ten koste van de werkende klasse is echter te simpel om deze problemen weg te zetten alsof deze zouden zijn ontstaan door de ‘rechtse’ partijen, links heeft hierin een even groot aandeel en neemt uit honger naar het pluche steeds meer standpunten over van wat traditioneel gezien werd als rechts. De deal met Turkije, het immigratie beleid, de afbraak van werkzekerheden en het sociale vangnet zijn stuk voor stuk tot stand gekomen met instemming van ‘links’. De aankomende verkiezingen zullen hier geen grote verschillen in maken, ongeacht de resultaten van de tellingen."

Aanzet

Er wordt onvoldoende aandacht besteedt aan de voortdurende herstructurering van het kapitaal op de wereldmarkt wat steeds meer mensen afhankelijk maakt van de warenproductie. Zelfvoorzienende agrarische gemeenschappen dreigen onophoudelijk hun zeggenschap kwijt te raken aan de uitverkoop van natuur (mens, dier, planten, genetica, grond, delfstoffen enz). De vlucht van arbeidspotentieel voor klimatologische veranderingen, oorlog, honger en geweld creeert nieuwe kolonies in allerlei metropolen. Werkenden met nauwelijks of geen arbeidsrechten zijn overgeleverd aan louche koppelbazen, uitzendbureaus, racisme en vreemdelingenhaat. Banken, multinationals en investeringsfondsen werven met hun flitskapitaal steeds meer zeggenschap over de dagelijkse sociale realiteit hier en wereldwijd. Het sluiten van grenzen, het protectionisme en de bewaking van buitengrenzen van de Europese Unie is de aankondiging geweest van de opkomst van nieuw-rechts in allerlei landen. Links en de vakbonden zijn vooral euro-centrisch gericht geweest, waardoor er nauwelijks nog analyse en kritiek is op de afbraak van allerlei sociale voorzieningen. Bezuinigingen en het saneren op volkshuisvesting, gezondheidszorg, onderwijs zijn het resultaat van de privatisering. Momenteel is de marktwerking overal, dus ook hier in publieke voorzieningen zoals onderwijs, openbaar vervoer, de gezondheidszorg, energie enzovoort. Het treft ons allemaal steeds meer, dat we de basisrechten dreigen kwijt te raken omdat alles voortdurend als prestatie wordt uitgelegd. Een uitkering moet je ‘verdienen’ door gedwongen arbeid te verrichten, een studie kies je zodra je prestaties er naar zijn om de studieschuld af te betalen. Je kan ziek zijn als je het geldbedrag van eigen risico kunt betalen enz.

#vrij #solidair #klasse *de toekomst maken we samen*
*onderdak; huisvesting en verblijfsrecht voor iedereen*

vraagje

Ik begrijp een ding niet zo goed: jullie zeggen je te kunnen vinden in de oproeptekst. Waarom dan als een apart blok lopen, terwijl er heel veel radicaal-linkse groepen betrokken zijn bij deze demo?
En wat betekent "wij zullen van ons laten horen"? Gaat de rest zich niet laten horen, of gaan jullie je daarin onderscheiden van de rest? Graag duidelijkheid!

.

.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech