Beuken tegen de verdedigingswallen van patriarchaat en fascisme

Hier kun je discussieren over Beuken tegen de verdedigingswallen van patriarchaat en fascisme.
Fascisten in de kamer? Wij pakken de hamer! Laat ons spijkers met koppen slaan! Laten we het hebben over de fascistische aanvallen op Moslims, en dan vooral op Moslima's. Over de valse schijn van vrouwenbevrijding door hen te willen dwingen de hoofddoek af te doen omdat de witte mannen wel even zullen bepalen dat die hoofddoek niet vrijwillig wordt gedragen. Dan zullen ze wel eens even de ene onderdrukking tegenover de andere onderdrukking stellen. Dat vrouwen zelf wel eens iets zouden kunnen beslissen, is ondenkbaar! En laten we het hebben over de stilte van de witte feministen die vooral alleen maar 'het glazen plafond' willen breken om zich als geaccepteerde vrouw bij de patriarchale onderdrukkers te voegen. Onderdrukkers die zich een air van redelijkheid aanmeten in 'talkshows' op televisie. Onderdrukkers die zo vooringenomen zijn met zichzelf dat ze onverstaanbaar in het Latijn beginnen te brabbelen. Effe een Baudetje doen? Ad nauseam! [1] Dank u.

Spijkers met koppen slaan! Laten we het hebben over het afdoen van vrouwen met een mening als 'gek', 'hysterisch', 'emotioneel'. De witte mannen met hun dominante mening zullen wel eens bepalen welke vrouwen ze serieus willen nemen want zulke kwalificaties worden niet bij wijze van toeval uitgedeeld. Heet je Ebru Umar en ben je een haatzaaier van de bovenste plank of heet je Judith Brockhoven en roep je op tot geweld tegen Moslims, dan is dat wat anders dan Anne Fleur Dekker die haarfijn aantoont hoe hypocriet de hele bende is.
Laten we het hebben over het voortdurend vrouwen beoordelen op hun uiterlijk. 'Te veel haar' of 'lelijk' of 'oud vrouwtje'. Er wordt minzaam geglimlacht of de spot mee gedreven. 'Te bloot' en dus 'vraagt erom': mag bejaagd en verkracht worden. 'Teveel bedekt'? Dan mogen mannen alles wat ze teveel vinden eraf rukken. Wat er ook gebeurt: het is altijd de schuld van de vrouw. In het lulprogramma van Pauw zaten ze er lekker op in te hakken. Mannetjes die wel eens even willen laten zien wie er de langste piemel heeft. Afrukken doe je maar in je eigen slaapkamer of het toilet van je 'heren'societeit.

Spijkers met koppen slaan! Laten we het hebben over de arrogantie van de macht die smerissen toestaat om vooral zwarte mensen te vermoorden, daarvoor niet vervolgd te worden, hun baan te mogen behouden, en als ze al terecht staan dat anoniem en afgeschermd te mogen doen, en met valse rapporten mogen komen over de doodsoorzaak van Mitch Henriquez of een volgend slachtoffer om de rechtszaak ter torpederen. Maar elke moord eindigt met hartstilstand. Moeten we nog opkijken van dit soort smerige praktijken? Nee. Als de politiek die de wetten maakt racistisch en fascistisch is, dan zijn de degenen die de wetten moeten handhaven dat ook. En we krijgen alleen maar meer racisten in het parlement op het moment. This is what democracy looks like!

Spijkers met koppen slaan! Ja, laten we het erover hebben dat racisme en sexisme institutioneel zijn. Dat het vermoorden van mensen met kleur, van zwarte mensen, alles te maken heeft daarmee, en dat de terreur tegen vluchtelingen uit dezelfde koker komt en dat vrouwenhaat ook uit diezelfde koker komt. Dat de komst van Wilders nu met 20 zetels en nieuwkomer Baudet met 2 zetels wel degelijk een toename van populisme is. Dat Rutte en consorten ook populisten zijn, maar dan van het soort dat gevestigd is en al zeker een decennium lang als geile hondjes achter Wilders aanholt om mee te snoepen van de taart van zijn rechts-extremisme. Van het soort dat eraan werkt van Fort Europa elke dag een nog groter en nog zwaarder beveiligd Fort te maken. De ene populist of de andere? Het maakt voor de onderdrukten niet uit. Het maakt voor de vluchtelingen niet uit. Wat maakt het uit of de grenzen dicht gaan aan de grenzen van Neederland of aan de buitengrenzen van Fort Europa, tot ver halverwege het Afrikaans continent, door chantage en voortdurende kolonisatie, imperialisme en machtswellust. Kijk naar de vluchtelingen in de kou in Parijs, Calais en Oostende! Kijk naar de vluchtelingen in de kou in Griekenland en Turkije. Kijk naar het geweld tegen hen, de opsluiting, in alle landen van de EU. Kijk naar de deportaties naar landen als Afghanistan, gezamelijk georganiseerd door al die landen in Europa die geen vluchtelingen binnen willen hebben. En van al dat geweld zijn juist vrouwen het meeste slachtoffer. Spijkers met koppen slaan! Laten we een voorbeeld nemen aan de Engelse activisten die gisteren een deportatiechartervlucht tegenhielden door de startbaan te bezetten .

Spijkers met koppen slaan! Laat ons in de aanval gaan. Of dat nu is met woorden of met daden. Witte moraalridders voelen zich op de pik getrapt. Ik heb er geen problemen mee. Ze beginnen over de taart van Fortuijn als ik het heb over maandstondetaart. Er mag van alles niet in hun mannen-in-stropdassen-en-pakken wereld. Behalve dan oproepen om Moslims aan te vallen. Dan moet er geluisterd worden naar de 'gewone man', naar de 'bezorgde burger'. Apologeten van de haat. En natuurlijk, elke taart leidt naar de kogel. Volkomen logisch. Ik lach jullie uit, belerende zieilige mannetjes met je verheven vingertjes en macht over de televisie! Wij hebben het internet! En wij hebben de straat.
Tijd om jullie ondergang in te luiden. We spelen een dissonant op de vleugel van Baudet. Diabolica In Musica [2] voor de nieuwe fascist in de Tweede Kamer. Midden in de nacht onder het slaapkamerraam van zijn appartement met “gekoloniseerd” (citaat van Baudet) stuk trappenhuis voor een boekenkast aan de Amsterdamse grachtengordel. Kan-ie niet tegen. Is misschien nog wel erger dan maandstondetaart. Elitaire en pedante mannetjes die overal hun vuile met intellectuele sausjes overgoten grootheidswaan mogen etaleren, die verdienen het gewoon. Basta. Als je zulke racistische en sexistische ideologie verkondigt als dit soort lieden, wat valt er dan te discussieren? Hobby voor gepriviligeerden is dat. Zo wordt de strijd tegen fascisme onder de voet gelopen voor die heeft kunnen beginnen.

Wat antifascisten in Berkeley deden toen de extreem-rechtse Milo Yiannopoulos daar kwam spreken is inspirerend als voorbeeld voor verzet tegen spreekbeurten van de fascisten Baudet en Wilders hier. Genoeg geneuzeld. Res, non verba. [3] Genoeg van fascisten die zich beroepen op vrijheid van meningsuiting. Make racists afraid again.

Joke Kaviaar, 29 maart 2017

1.Tot walgens toe
2. Verminderde kwint in de muziek, zie en luister: https://nl.wikipedia.org/wiki/Interval_%28muziek%29#Moderne_naamgeving
3. Geen woorden maar daden


[opgekuisd]

[opgekuisd]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech