Updates over de internationale mobilisatie tegen de G20-top in Hamburg (Duitsland)

Nieuws, gepost door: Anarchistische Groep Nijmegen op 05/07/2017 07:07:55

Wanneer: 05/07/2017 - 20:28

Vanaf vandaag 5 juli gaat de grote internationale mobilisatie tegen de G20-top in Hamburg van start. Hieronder een laatste praktische update mocht je overwegen om naar Hamburg af te reizen.


Ondanks het kampeer-verbod
Er zijn voldoende slaapplaatsen in Hamburg. Steeds meer inwoners van Hamburg solidariseren zich met activisten. De slaapplaats-verdeling bood maandagmiddag al 1500 slaapplekken aan, voor een groot deel via creatieve oplossingen in tuinen en weiden voor tegen de 30 mensen.

De Hamburgse administratie heeft een politiestaat geïnstalleerd waarin geen kamp is toegestaan. Ondanks een duidelijke uitspraak van de rechter beval de Rood-Groene senaat de bevelhebber van de politie Dudde, zondagavond om zijn knokploegen tegen het antikapitalistische kamp in te zetten en tenten in beslag te laten nemen.

Het is duidelijk dat de politie en de senaat met deze escalatietactiek hopen mensen af te schrikken om naar Hamburg te komen. Als ze hiermee succes boeken, zullen ze dit bij volgende toppen en protesten dit weer doen.

De algemene stemming richt zich echter tegen hen en we kunnen het volgende doen om die pogingen op een mislukking uit te laten lopen:

- Nu naar Hamburg afreizen en hen tonen dat hun escalatietactiek onze solidariteit mobiliseert. Hun repressie en het uitroepen van de noodtoestand zijn een belangrijke reden om de straten terug te nemen.
- Het oprichten van kampen door te zetten. Zelfs de burgerlijke pers is alles behalve blij over de politie-inzet van het moment (https://www.ndr.de/nachrichten/hamburg/G20-Gipfel-Es-laeuft-auf-Konfront...) en de senaat staat onder druk. De inwoners van Hamburg zijn zo geïrriteerd door de top dat ze meer en meer de solidariseren met de protesten. Stemmers van die Grüne zijn boos op hun partij en er is zelfs een rechter die een minimum aan rechtsstaat wil doorzetten (die met de G20-top volledig aan de kant is geschoven).
-Wij laten ons niet verleiden tot een duurgevecht met de politie. Wij zijn in Hamburg om de G20-top tot een ramp te maken en daarvoor bereiden wij ons ontspannen op onze acties voor, ongeacht waar we slapen. Er zijn slaapplaatsen genoeg en het worden er alleen maar meer.

De Rode Stip
Een stimulerend initiatief dat zich nu in Hamburg de ronde doet is het initiatief van de Rode Stip. Mensen die solidair zijn met activisten beginnen met het plaatsen van deze rode stip op hun deur of bij de deurbel, waarbij mensen hun huis openstellen voor activisten als veilige haven – ze leggen coolpacks neer, flesjes water of bieden doorwegen om te vluchten. Je kunt huizen die hieraan meedoen herkennen aan een rode stip bij de deurbel of op de deur.

Bereid je voor
De internationale G20-mobilisatie heeft een website met veel informatie over de top: http://g20-protest.info. Zij hebben onder andere kaarten gemaakt met info over de verschillende zones, veilige plekken om bijeen te komen of uit te rusten en handleidingen hoe je voor te bereiden op de protesten en acties.

Daarnaast hebben we hieronder nog een aantal belangrijke links naar organisaties die jou, je vrienden of familie kunnen ondersteunen als zij in de problemen zijn gekomen.

- Rote Hilfe: https://www.rote-hilfe.de/g20
- Speciaal G20 anti-repressie blog: https://g20ea.blackblogs.org
- Emotionele ondersteuning: https://outofaction.blackblogs.org/?page_id=95

Tevens is het de moeite waard de website Globalinfo.nl in de gaten te houden. Zij hebben een goed overzicht op hun website staan van alle (openbaar) geplande activiteiten en acties en hebben regelmatig updates over de situatie in Hamburg.

Wij maken deze top tot een mislukking en sturen een signaal de wereld in dat het zelfs in het kapitalistische hart bonkt. We hebben geen G20 nodig hebben, maar een internationaal verbonden strijd voor een solidaire en emancipatorische wereld. Voort daarmee!



Wie: 
GI mobiel

Streetrave eindigt met 30.000 mensen...
Onder de melige titel ' Lieber Tanz Ich als G20' (in het Duits rijmt dat) werd ereen streetrave tegen G20 gehouden. Met 8 geluidswagens.... begon met 2000 mensen maar groeide onderweg aan tot een enorme menigte van misschien wel 30.000 mensen. Het liep door het Schanzenviertel vlak langs het conferentieoord. veel huizen langs de route hadden spandoeken uithangen met leuzen tegen de g20 of een van de bezoekende presidenten... Politie was massaal aanwezig maar bleef op de achtergrond en liet af en toe de waterkanonnen zien zonder ze te geberuiken...
https://www.jungewelt.de/blogs/g20hh/314046



Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

1000 gestalten actie gisteren.

Foto: 


Wie: 
nn

Een bus uit Nederland mag Duitsland niet in:
https://twitter.com/BlockG20/status/882984700775735296



Wie: 
nn

de 'welcome to hell' demo gaat niet zo lekker

https://streaming.media.ccc.de/fcmc/live


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech