G20. Inreisverbod naar Duitsland voor enkele Haagse anarchisten

Hier kun je discussieren over G20. Inreisverbod naar Duitsland voor enkele Haagse anarchisten.
Om 11:00 werden wij staande gehouden net over de grens in Duitsland. De auto werd binnenstebuiten gekeerd waarna we werden aangehouden en naar het politiebureau werden overgebracht. Na ondervraging werd er besloten de auto nogmaals te doorzoeken. Meer dan een spandoek, een zwembril en een paar handschoenen werd er niet gevonden.

Op het politiebureau werd er medegedeeld dat we een inreisverbod kregen voor Duitsland tot 9 juli, 20:00. In de 'onderbouwing' van het inreisverbod wordt gesteld dat er vanuit gegaan kon worden dat we deel zouden nemen aan gewelddadige protesten tegen de G20 in Hamburg. We zouden deel uitmaken van de extreem-linkse scene in Nederland, illegale demonstraties hebben bezocht, bij rechtszaken in Duitsland aanwezig zijn geweest en zo gaat het lijstje met speculaties nog even door. Ook vond de politie een spandoek in de auto met de tekst: 'Against prisons, banks, the state and the world that needs them'. Alle bij elkaar gesprokkelde informatie vond de politie genoeg om ons een inreisverbod op te leggen.

Om 16:00 werden we, samen met Duitse politie en Nederlandse Marechaussee, in een onopvallende Audi en Mercedes gezet. Hiermee werden we terug gereden naar Nederland waar we werden overgedragen aan weer andere agenten van de Marechaussee waarna we onze papieren terug kregen.

Deze gebeurtenis is slechts een druppel op de gloeiende plaat die repressie heet. In de aanloop naar de protesten tegen de G20 ondervinden anarchisten en antiglobalisten steeds meer politierepressie, in Duitsland en daarbuiten. Zo ook vandaag in Hamburg. Zie voor meer informatie daar over: https://enoughisenough14.org/category/no-g20/

We vinden het belangrijk om deze gebeurtenis te delen zodat anderen rekening kunnen houden met deze repressieve tactieken, als men de aankomende dagen nog naar Hamburg wil afreizen of voor toekomstige protesten. Ons hebben ze ditmaal kunnen tegenhouden maar duizenden mensen zijn vandaag en de aankomende dagen in de straten van Hamburg. De strijd voor vrijheid is niet te stoppen.

Voor de revolte, voor de anarchie!


Eigenlijk hadden jullie dit

Eigenlijk hadden jullie dit kunnen weten... Er werd al langer voor verscherpte en strenge grenscontroles gewaarschuwd....

Wat een domme gezagsdragers

Wat een domme gezagsdragers bij de grens alsof een paar Nederlanders meer of minder uitmaakt op bijna 1 miljoen demonstranten in Hamburg.
Hoe kan zulk geboefte ambtenaar worden?

Was eerder weggegaan lijkt op

Was eerder weggegaan lijkt op zich een redelijk commentaar. Bedenk dan dat het ook belangrijk is vast te stellen dat de autoriteiten zich opstellen zo als ze nu doen dus een aantal mensen moet juist gaan als de top al is begonnen om vast te stellen hoe we ernstig in onze bewegingsvrijheid worden beperkt bij voorbaat. Hoe vroeg volgende keer ?! Een half jaar van te voren ?! Twee jaar ?! We leven in een zeer repressieve politie staat dus dat vraagt dan toch om een ander antwoord. Niet per se gewelddadig voor de duidelijkheid. Mensen hun id / paspoort is aan de grens afgenomen dat werd zichtbaar in NOS item. Voor zo ver ze nog niet bekend waren bij de politie diensten als mogelijk " risico " zijn ze het nu zeker. Dan ook nog naif roepen aan de grens maar we leven toch in een vrij land of soortgelijks nou ja. Dat er ook mensen mogelijk niet zijn gegaan om dergelijk te voorkomen ?
Zie bijv. de Eurotop Amsterdam 1997. Ik was bij een deel van de recht zitting toen door mensen die ernstige schade hadden geleden o.a. lichamelijk beperkt geworden een ander jongen van uit Nederland in Engeland gedumpt terwijl hij in Zweden woonde herinner ik me nu. Ook kende ik iemand die in Vrankrijk was vanwege goedkoop bier dus niet politiek en die hoewel gewaarschuwd op de beruchte avond naar buiten ging dus Vrankrijk uit en onmiddellijk werd gearresteerd en lang vastgehouden. Klacht achter af hielp hem niks.
Ik vond volgende video over top in Genua een reminder :
https://www.youtube.com/watch?v=ejCZrJKdclU
Altijd weer het zelfde vertwijfelde commentaar nav. staats geweld maar dit is toch een democratie een vrij land ?! Nee.

Eurotop

Kwam ook altijd in Vrankrijk voor het goedkope bier. Werd gelukkig veel te laat wakker waardoor het voor mij onmogelijk werd om Vrankrijk te bereiken.

Re: G20. Inreisverbod naar Duitsland voor enkele Haagse anarchis

ongelofelijk, hebben jullie dit aan de Hamburgse EA doorgegeven?https://g20ea.blackblogs.org/

Re: G20. Inreisverbod naar Duitsland voor enkele Haagse anarchis

Waar bemoeien die smerige jutten zich mee?
Zij hebben geen politiek rechterlijke verantwoordelijkheid voor wat de regering doet zoals burgers dat wel hebben!
VOOR DE DUIDELIJKHEID HET GAAT DE POLITIE DERHALVE NIETS AAN!
WAT DOEN DIE IDIOTEN GVD!

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech