USA za 12 aug 2017 - fascisme is moord !

Nieuws, gepost door: nn op 13/08/2017 08:07:41

Wanneer: 13/08/2017 - 06:47

Naar aanleiding van het gebeuren in de USA za 12 aug 2017 heeft Crimethinc een krachtige statement gepubliceerd over dat gebeuren en het daarmee ook een duiding meegegeven.

Omdat de moord meerlagig is en "wij" hier die lagen niet altijd zo gemakkelijk zien, heb ik besloten in verband met de leesbaarheid ook de statement van Crimethinc te vertalen naar het Nederlands:


Een dode in Charlottesville: waarom het fascisme ons ons nu kan vermoorden

Vandaag, in Charlottesville, Virginia, deden deelnemers aan een fascistische rally (1) wat ze al lang dreigden te doen (2), een auto in een menigte rijden en tenminste één persoon vermoorden.

We zijn niet verbaasd.

Bij Standing Rock (3) in november, heeft de politie bijna de arm van de 21-jarige Sophia Wilanksy weggeblazen met een schok granaat (4).

De wetgever van Noord-Dakota reageerde niet door het geweld van politie te veroordelen, maar door een wetsvoorstel in te dienen dat het legaal zou maken voor bestuurders om over zij die protesteren heen te rijden (5).

Bij een anti-fascistische demonstratie in Seattle in januari, die samenviel met de inauguratie van Trump, heeft een Alt Right aanvaller een ongewapende anti-fascistische protestant en IWW-lid genaamd Hex in de maag geschoten (6), daarmee hem voor weken het ziekenhuis in te zenden. De politie reageerde in eerste instantie door de schutter niet te beschuldingen van een misdaad te hebben begaan, dit terwijl deze wel antifascistische demonstranten verder veroordeelden en de repressie opvoerde.

Na het schieten van Seattle schreven we (7) dat Alt Right "actief eraan werkt om een momentum te creëren voor een fascistische beweging die niet zal stoppen met moord".

De moord op een anti-fascistische protest van vandaag is de eerste die tijdens een demonstratie plaatsvindt. Het is zeker niet de laatste.

Wanneer de staat het bericht geeft dat zowel politie als andere totalitairen zij die opstaan tegen racisme en onrecht vrij kunnen aanvallen en verwonden, mag niemand zich laten verrassen als dat continue gebeurt.

Wanneer de staat bewegingen maakt om de moord op protestanten per voertuig te legaliseren, mag niemand zich laten verrassen als Alt Right die uitnodiging aanneemt.

Intussen gebruikt de staat deze tragedie om de eigen positie te consolideren. Trump veroordeelde haat en hypocrisie "aan vele kanten" (8) - opzettelijk verduisterend wie de gewelddadigheden pleegt en die te lijden heeft daaronder en wat de anti-fascische waarden onderscheidt van de haat gepropageerd door fascisten. Melania Trump herinnert ons eraan (9) dat "er geen goed komt van geweld" - alweer anti-fascistische militantie met fascistische moord gelijkstellen - terwijl haar man de wereld dichter bij de rand van de nucleaire holocaust brengt dan dat deze voor generaties is geweest.

En als onze vrienden bloedend op de straten en koud in het lijkenhuis liggen, als het meedogenloos neo-nazi-geweld dat escalateert tot een niveau dat in decennia niet werd gezien, vertelt de burgemeester Mike Charlie van Charlottesville ons "om naar huis te gaan" (10). Hij kan het zichzelf niet opbrengen te zeggen "Een neo-Nazi vermoordde iemand die tegen witte suprematie streed terwijl ik erbij stond en niets deed". Dus vermeldde hij diplomatisch dat "er een leven verloren was gegaan"- als een sleutelbos die men heeft laten rondslingeren, in plaats van het een verschrikkelijke en opzettelijke daad van racistisch geweld te noemen.

Het discours van "wet en orde" functioneert op dezelfde manier, het komt uit de mond van liberalen zoals burgemeester Signer of uit autoriteit-aanbidding van "Bleu Live Matters" fanatici hun monden. Het heeft de bedoeling om in te spelen op onze angsten voor geweld en chaos en om ons te overtuigen dat het enige alternatief dat ons rest is om de economische, politieke en raciale status quo te accepteren, verdedigd door een steeds escalerende controle en bewaking.

Maar we moeten ons realiseren dat hun wetten en hun orde precies die situatie hebben geproduceerd - een situatie waarin de winst van de pijpleidingsmaatschappij meer waard is dan de levens van waterbeschermers, waarbij de politie straffeloos zwarte mensen vermoordt, in welke fakkel-zwaaiende Nazi's diegenen die zich organiseren om hun racistische agenda te stoppen kunnen vermoorden.

We moeten de krachten onderliggend aan hun wetten en hun orde identificeren - witte suprematie, het patriarchaat, onder politietoezicht gesteld, het kapitalisme en de staat. We moeten samenwerken om ons zelf veilig te houden en de wereld zonder hen herstellen.

Nee, we gaan niet naar huis. We zullen het niet vergeten. En als we ooit kunnen vergeven, zal het alleen zijn als we ervoor hebben gezorgd dat geen politieagent of fascist ooit de geringste schade aan het leven kan veroorzaken.

Zie je in de straten.

Noten:

(1) https://itsgoingdown.org/need-know-nazi-rally-charlottesville-va/
(2) https://crimethinc.com/2017/08/12/charlottesville-and-the-rise-of-fascis...
(3) https://crimethinc.com/2017/02/28/interview-the-standing-rock-evictions-...
(4) http://www.npr.org/sections/thetwo-way/2016/11/23/503120449/woman-injure...
(5) http://www.latimes.com/nation/la-na-bills-protest-criminal-20170201-stor...
(6) https://crimethinc.com/2017/01/23/what-counts-as-violence
(7) https://crimethinc.com/2017/01/21/milo-yiannopoulos-supporter-shoots-pro...
(8) https://www.usnews.com/news/politics/articles/2017-08-12/the-latest-trum...
(9) https://twitter.com/FLOTUS
(10) http://www.nbc12.com/story/36121619/continuing-coverage-charlottesville-...

***

De Engelstalige en originele statement begeleid met video's en foto's is hier te lezen:
- https://crimethinc.com/2017/08/12/one-dead-in-charlottesville-why-the-ri...Wie: 
nn
Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech