USA za 12 aug 2017 - fascisme is moord !

Hier kun je discussieren over USA za 12 aug 2017 - fascisme is moord !.
Een dode in Charlottesville: waarom het fascisme ons ons nu kan vermoorden

Vandaag, in Charlottesville, Virginia, deden deelnemers aan een fascistische rally (1) wat ze al lang dreigden te doen (2), een auto in een menigte rijden en tenminste één persoon vermoorden.

We zijn niet verbaasd.

Bij Standing Rock (3) in november, heeft de politie bijna de arm van de 21-jarige Sophia Wilanksy weggeblazen met een schok granaat (4).

De wetgever van Noord-Dakota reageerde niet door het geweld van politie te veroordelen, maar door een wetsvoorstel in te dienen dat het legaal zou maken voor bestuurders om over zij die protesteren heen te rijden (5).

Bij een anti-fascistische demonstratie in Seattle in januari, die samenviel met de inauguratie van Trump, heeft een Alt Right aanvaller een ongewapende anti-fascistische protestant en IWW-lid genaamd Hex in de maag geschoten (6), daarmee hem voor weken het ziekenhuis in te zenden. De politie reageerde in eerste instantie door de schutter niet te beschuldingen van een misdaad te hebben begaan, dit terwijl deze wel antifascistische demonstranten verder veroordeelden en de repressie opvoerde.

Na het schieten van Seattle schreven we (7) dat Alt Right "actief eraan werkt om een momentum te creëren voor een fascistische beweging die niet zal stoppen met moord".

De moord op een anti-fascistische protest van vandaag is de eerste die tijdens een demonstratie plaatsvindt. Het is zeker niet de laatste.

Wanneer de staat het bericht geeft dat zowel politie als andere totalitairen zij die opstaan tegen racisme en onrecht vrij kunnen aanvallen en verwonden, mag niemand zich laten verrassen als dat continue gebeurt.

Wanneer de staat bewegingen maakt om de moord op protestanten per voertuig te legaliseren, mag niemand zich laten verrassen als Alt Right die uitnodiging aanneemt.

Intussen gebruikt de staat deze tragedie om de eigen positie te consolideren. Trump veroordeelde haat en hypocrisie "aan vele kanten" (8) - opzettelijk verduisterend wie de gewelddadigheden pleegt en die te lijden heeft daaronder en wat de anti-fascische waarden onderscheidt van de haat gepropageerd door fascisten. Melania Trump herinnert ons eraan (9) dat "er geen goed komt van geweld" - alweer anti-fascistische militantie met fascistische moord gelijkstellen - terwijl haar man de wereld dichter bij de rand van de nucleaire holocaust brengt dan dat deze voor generaties is geweest.

En als onze vrienden bloedend op de straten en koud in het lijkenhuis liggen, als het meedogenloos neo-nazi-geweld dat escalateert tot een niveau dat in decennia niet werd gezien, vertelt de burgemeester Mike Charlie van Charlottesville ons "om naar huis te gaan" (10). Hij kan het zichzelf niet opbrengen te zeggen "Een neo-Nazi vermoordde iemand die tegen witte suprematie streed terwijl ik erbij stond en niets deed". Dus vermeldde hij diplomatisch dat "er een leven verloren was gegaan"- als een sleutelbos die men heeft laten rondslingeren, in plaats van het een verschrikkelijke en opzettelijke daad van racistisch geweld te noemen.

Het discours van "wet en orde" functioneert op dezelfde manier, het komt uit de mond van liberalen zoals burgemeester Signer of uit autoriteit-aanbidding van "Bleu Live Matters" fanatici hun monden. Het heeft de bedoeling om in te spelen op onze angsten voor geweld en chaos en om ons te overtuigen dat het enige alternatief dat ons rest is om de economische, politieke en raciale status quo te accepteren, verdedigd door een steeds escalerende controle en bewaking.

Maar we moeten ons realiseren dat hun wetten en hun orde precies die situatie hebben geproduceerd - een situatie waarin de winst van de pijpleidingsmaatschappij meer waard is dan de levens van waterbeschermers, waarbij de politie straffeloos zwarte mensen vermoordt, in welke fakkel-zwaaiende Nazi's diegenen die zich organiseren om hun racistische agenda te stoppen kunnen vermoorden.

We moeten de krachten onderliggend aan hun wetten en hun orde identificeren - witte suprematie, het patriarchaat, onder politietoezicht gesteld, het kapitalisme en de staat. We moeten samenwerken om ons zelf veilig te houden en de wereld zonder hen herstellen.

Nee, we gaan niet naar huis. We zullen het niet vergeten. En als we ooit kunnen vergeven, zal het alleen zijn als we ervoor hebben gezorgd dat geen politieagent of fascist ooit de geringste schade aan het leven kan veroorzaken.

Zie je in de straten.

Noten:

(1) https://itsgoingdown.org/need-know-nazi-rally-charlottesville-va/
(2) https://crimethinc.com/2017/08/12/charlottesville-and-the-rise-of-fascis...
(3) https://crimethinc.com/2017/02/28/interview-the-standing-rock-evictions-...
(4) http://www.npr.org/sections/thetwo-way/2016/11/23/503120449/woman-injure...
(5) http://www.latimes.com/nation/la-na-bills-protest-criminal-20170201-stor...
(6) https://crimethinc.com/2017/01/23/what-counts-as-violence
(7) https://crimethinc.com/2017/01/21/milo-yiannopoulos-supporter-shoots-pro...
(8) https://www.usnews.com/news/politics/articles/2017-08-12/the-latest-trum...
(9) https://twitter.com/FLOTUS
(10) http://www.nbc12.com/story/36121619/continuing-coverage-charlottesville-...

***

De Engelstalige en originele statement begeleid met video's en foto's is hier te lezen:
- https://crimethinc.com/2017/08/12/one-dead-in-charlottesville-why-the-ri...


Neerhalen helicopter met wouten

Volgens MSNBC hebben de nazi's ook een helicopter met 2 wouten neergehaald waarbij beiden zijn overleden.

Hopelijk gaat de wout de volgende keer de fascisten niet meer verdedigen tegen antifa. Maar dat zal wel ijdele hoop zijn want politie + fascisten = 2 handen op een buik.

fake nieuws

Niets over te vinden bij MSNBC.

Wel fake news dus. Uit het

Wel fake news dus. Uit het artikel:

"There is no indication of foul play being a factor in the crash, state police said"

Mijn gedachten zijn bij de

Mijn gedachten zijn bij de familie en vrienden van de gewonden en dode in Charlottesville en de velen die in hun verzet tegen extreem Rechts in de VS en de ombarmhartige Staat grote offers brachten en brengen. Mijn tranen zaten hoog bij het zien van de verschrikkingen via Internet maar ik / we moet(en) sterk zijn.

Een dode moordwapen een auto. Dat is ook opmerkelijk omdat er zo veel mensen met vuurwapens ter plekke waren en die elders in de VS dagelijks worden gebruikt. Militia leden liepen openlijk met vuurwapens vinger naast de trekker te zien in diverse reportages. Er had ook per ongeluk een vuurwapen kunnen afgaan. Of er verder nog is gecontroleerd op vuurwapens door wie dan ook is me onduidelijk. Massa moord op bijv. scholen je weet wel de Verenigde Staten op z'n lelijkst want niet in staat prive wapen bezit aan banden te leggen.
Verder : Crimethinc is niet de spreekbuis van alle Anarchisten niet in de VS en zeker niet daar buiten. Voor niet goed ingelichte zou de indruk kunnen ontstaan dat Crimethinc wel een spreekbuis is van alle Anarchisten.

Tot slot ik vind dat er te veel word geconcentreerd op " extreem rechts " in de VS en in Nederland. Want ook in de VS is het aantal mensen dat zich openlijk bekend als Neo Nazi en andere extreem rechtse groeperingen relatief klein. Een veel groter probleem zijn de meer main stream organisaties ook in Nederland waar bij ik uitdrukkelijk de Nederlandse politieke partij de VVD moet noemen.
Een verbod op de VVD en alle daar mee verband houdende organisaties zo als de JOVD is noodzakelijk immers de VVD doet zich voor als nette mensen partij maar is een broedplaats voor extreem rechts en levert nota bene de minister president en is ook plaatselijk bijv. in vrijwel alle gemeente raden prominent aanwezig als wethouder economische zaken en dergelijke belangrijke afdelingen. Heeft daar mee al jaren de mogelijkheden ongestoord door afwezigheid van effectieve oppositie aanvallen uit te voeren op kwetsbaren op de armsten in Nederland en daar buiten. Als of er met een grote auto op ons in word gereden en de VVD achter het stuur ! De vergelijking kan mogelijk goedkoop overkomen maar het voelt wel zo voor velen als of er met een auto op ons word ingereden in doodsangst voor ontruiming dakloosheid brodeloosheid volkomen afhankelijk van wat er over ons word besloten. Dat kan niet zo langer !
De dames en heren in pak en parel kettinkje het zijn crypto Fascisten die weliswaar foei roepen als er iemand opduikt met een Swastika maar ondertussen de wegbereiders zijn de voorwaarden scheppen voor die zelfde extreem rechtsen.

Met deze redenatie kun je

Met deze redenatie kun je elke organisatie wel verbieden.
- Groen links als wegbereider voor extreem links.
- SGP als wegbereider voor Pedofiele priesters en derg.
- Indymedia als wegbereider voor "terroristische" acteis.
enz.

Maar er zullen vast veel personen zijn die alles wel willen verbeiden en controleren.
Dus vooral,
- Meer greopen verdienden.
- Meer camera"s.
- Meer tappen.
- Ruimere bevoegdheden overheid.

Dan komt vast alles wel goed.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech