Natuurherdenkingsteken voor voorvechtster bij Atoomvrijstaat Volkel

Nieuws, gepost door: Atoomvrijstaat op 23/09/2017 09:01:38

Waar: Atoomvrijstaat in Trentsche Boschen bij Vliegbasis Volkel, Trentsedijk / Millsebaan / Houtvennen, Zeeland (gem. Landerd ) / Volkel ( gem. Uden ), Netherlands (GPS lat: 51.669624 lon: 5.692721)
Wanneer: 24/09/2017 - 19:49

UDEN - De Stichting Atoomvrijstaat Volkel herdenkt zondagmiddag 24 september 2017 de eerder dit jaar overleden Graafse Adry de Jong-Jansen uit Uden. Dit gebeurt in het kader van de Groene Maand en de Vredesweek. Op het eigen grondgebied in de Trentsche Bossen vlakbij de Millsebaan in Zeeland tegenover vliegbasis Volkel zal een 'natuurgedenkteken' worden opgericht om deze voorvechtster voor vrede, duurzaamheid en menselijke rechtvaardigheid blijvend te herinneren. 'Als stil en eeuwig protest in het groen en voor de vrede.'


20 dec. 1929 / Grave - 18 juni 2017 / Nijmegen

Mevrouw Adry de Jong-Jansen had zelf ook een aandeel in de Atoomvrijstaat. Zij is aan het begin van de zomer 2017 op 87-jarige leeftijd overleden en op 23 juni begraven op de natuurbegraafplaats in de Maashorst. Ze is in Grave geboren als dochter van bakker Jansen. Ze was in en buiten Uden een bekende verschijning en zette zich altijd in voor duurzaamheid, vrede, natuur en mensen van andere culturen. En ook voor thema's als klimaat, geloof, voeding, gezondheid. Zo was ze oprichtster van het Bureau voor Maatschappelijke Dienstverlening, waarbij ze heel veel mensen heeft kunnen helpen, vaak als andere instanties gesloten waren of het lieten liggen.

Enkele personen die nauw bij haar betrokken waren, hebben het initiatief genomen om in de Week van de Vrede voor haar een blijvende herinnering op te richten. In onderling overleg en in het bijzijn van haar dochters en naasten zal op de eigen grond van de Atoomvrijstaat in de Trentse Bossen vlakbij Vliegbasis Volkel een natuurgedenkteken worden geplant. Dit kan gezien worden als een stil en eeuwig, natuurlijk protest.

September is Groene Maand en Vredesweek
Traditioneel is september de Groene Maand: 35 organisatie die zich inzetten voor natuur, milieu, landbouw, recreatie en toerisme nodigen u uit om in september de natuur in te trekken. Indertijd gestart in 2000 is voor 2017 het credo: Beleef Buiten! Tevens wordt sinds 1967 in september de Vredesweek georganiseerd; van oudsher door Pax Christi en IKV (Interkerkelijk Vredesberaad). Het thema voor 2017 is de 'Kracht van Verbeelding'. Rondom 21 september: de Internationale Dag van de Vrede (en van wapenstilstand en geweldloosheid) vinden er tal van activiteiten plaats in het land.

Vrouwen voor Vrede
In de jaren 1970/1980 ontstonden er in veel plaatsen werkgroepen Vrouwen voor Vrede. Ook in Uden is er lange tijd een actieve groep vrouwen geweest die zich inzetten voor Vrede. De landelijke organisatie is in oktober 2016 van structuur veranderd en deels wordt het werk nog voortgezet via het Platform Vrouwen & Duurzame Vrede. De Stichting Atoomvrijstaat Volkel is in 1984 opgericht en ijvert onder andere voor een kernwapenvrije luchtmachtbasis en wereld. In de voorbije jaren zijn uiteenlopende acties en protesten geweest, waaronder vrouwen verzetskampen, demonstratieve fietstochten voor vrede en meer

Degenen die zich met deze thema's verbonden voelen, zijn van harte uitgenodigd om zondag 24 september 2017 vanaf 14:00 uur ter plekke aanwezig te zijn. Na afloop is er een samenzijn op de locatie van het (Open) Leercafe / Kantelhuis, Markt 147 in Uden.

File: canvas.png
Tags: Atoomvrijstaat natuur vrede

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech