Laatste oproep 1 mei demo Amsterdam

Hier kun je discussieren over Laatste oproep 1 mei demo Amsterdam.
Omdat we geen slachtoffers meer zullen zijn
Omdat het onze straten zijn, niet die van de gemeente of de ordehandhavers
Omdat we niet langer consumptie- en werk robots willen zijn als radertjes in hun systeem
Omdat we willen leven voor onszelf en elkaar, maar nooit meer werken voor bazen en managers
Omdat onze strijd gevierd moet worden

Omdat we de crisis om kunnen zetten in een systeemscrisis...
Laten wij de crisis zijn!

Daarom:
Verzamelen op 1mei om 19:00 op het Meractorplein in Amsterdam voor een strijdbare demonstratie

*******************************************************************************
english

Last callout 1st of may demo Amsterdam

We live in a time of economical and political crisis, actually a crisis of the states, banks and big companies, but the people pay the price. The political and corporate vultures just found a new stick to beat the people down with. They expect us to carry the whole weight, to not complain- everything to keep their position and bank account safe. Just because their economy has always needed rich but even more the poor, and because they want to have us addicted to work and money to keep their economy functioning.

Because we will not be victims anymore
Because it's our streets, and not the streets of the citycouncil or those who maintain law and order
Because we do not want to be consumption- and work robots like cogs in their machine any longer
Because we want to live for ourselves and eachother, but never again work for the bosses and managers
Because our struggle should be celebrated

Because we can turn their crisis into a systemcrisis...
Let us be the crisis!

Thats why:
Meeting at the 1st of May 19:00 on the Mercatorplein in Amsterdam for a strong demonstration

www.1mei.org
1mei (A) riseup (.) net

Vanaf amsterdam centraal naar Mercatorplein: tram 13


Ik woon te ver weg anders was

Ik woon te ver weg anders was ik zeker gegaan waar mee ik maar wil aangeven hoe de situatie in de provincie waar ik woon is. Daar word niks georganiseerd als aangekondigde demo. De provincie dat is cda en pvv sgp FNP en onverschillige jeugdige kaalgeschoren doorgesnoven wiet asoos - plantje hier kwekerijtje daar - met opgevoerde afgeragde auto's. Dat kan daar naast elkaar bestaan opvallend genoeg. Het zijn de zonen en dochters van de plaatselijke bevolking dat is een verklaring. Een andere verklaring is angst voor geweld & naiviteit. Ons kent ons zo gaat dat nog steeds. Als er al belangstelling is voor Anarchisme dan durven de geinteresseerden er niet voor uit te komen en ze zullen verhuizen naar de stad om de verstikkende plattelands atmosfeer die er meer dan ooit is volgens mij ontvluchten.
Hoewel mijn ervaring is dat de buurten in de grote steden die ik ken met name de armere buurten goed vergelijkbaar zijn met de situatie op het platte land in veel opzichten. Achterlijk dus. Stads lucht maakt vrij ? Dat valt maar helemaal te bezien. Alleen als je in bepaalde kringen / scenes verkeert en je afsluit van de rest als je dus in een ghetto leeft. Wisten we allemaal al ? Leek me goed omdat op deze " eensgezinde " koninginen dag nog maar eens te herhalen. Dat is dus een in meerdere opzichten armoedig leven met name als je de mores van de scenes niet tot de jouwe kunt maken en daar ook
wordt genegeerd of erger. Geen blijde boodschap op deze zonnige dag.

plaat voor de kop

nu.nl noemt iedereen voor het gemak krakers (",)
http://www.nu.nl/binnenland/2800267/amsterdam-bevreesd-krakersdemonstrat...

En het criminaliseren is ook

En het criminaliseren is ook alweer begonnen: "De politie heeft aanwijzingen dat bij het protest mensen aanwezig zijn van het zogeheten zwarte blok, een gewelddadig onderdeel van de kraakbeweging. Een demonstratie op 1 oktober 2010 in Amsterdam tegen het kraakverbod, waarbij ook leden van het zwarte blok aanwezig waren, liep flink uit de hand." Maar gelukkig is daar de redder van de democratie en burgerrechten, burgemeester van der Laan: "Van der Laan ''heeft ernstige vrees voor openbare ordeverstoringen en ernstige wanordelijkheden'', maar wil het protest niet verbieden omdat hij het recht op demonstreren hoog in het vaandel heeft staan."

Ik dacht zelf dat 'zwart blok' sloeg op een kledingkeuze, ik wist niet dat het een soort scouting is waar je lid van kon worden? Maar goed, de gemeente weet dus blijkbaar al dat er gewelddadige mensen aanwezig zijn. Het enige dat ze nu nog rest is op de demo inslaan, de foto's van de gevolgen doorspelen naar de pers met als bijschrift 'Amsterdamse politie weet anarchie in binnenstad te voorkomen' en 'zie je wel' en voila. Beste meneer van der Laan, tellen zonnebrillen ook weer als vermomming, net als bij de 1 oktober demonstratie vorig jaar? Beste meneer van der Laan, heet iets ook een rel als de politie mensen gebroken neuzen slaat en deporteert, terwijl demonstranten zich zonder uitzondering rustighouden (diezelfde 1 oktober demonstratie vorig jaar)? Of slaat dat 'uit de hand lopen' op gedrag van uw eigen politie?

demo

geen gezichtbedekking en geen bescherming.. zijn ze weer hetzelfde van plan als vorig jaar bij utrecht zuilen?

gewelds- en beschermingsmonopolie

Wederom beroept de staat, in de persoon van Eberhart van der Laan en zijn veredelde knokploeg zich op hun geweldsmonopolie. Helaas kan ik er niet bij aanwezig zijn, maar mijn angst voor een geweldadig treffen met de hermandad en haar lange lat is groot.

Zonder uitzondering? Tijdens

Zonder uitzondering? Tijdens de rellen van 1 oktober was er een zwaargewonde... We gaven de ME en hun lat de schuld maar uiteindelijk was het 1 van ons. Laten we nou 1x ook naar ons zelf kijken en gewoon normaal demonstreren zodat we wat meer respect krijgen. De politie is al hun respect kwijt laten we daar juist ons voordeel mee doen en niet zoals de politie alles ontkennen! Ik geloof in ieder geval niet in sprookjes maar wel in het recht van demonstreren en iedereen is gelijk!!!!!

Met 1 van ons bedoel ik door

Met 1 van ons bedoel ik door onze eigen steen. En daar neemt niemand zijn verantwoordelijkheid voor. We moeten echt stoppen met alleen maar klagen! Laten we er dan ook echt wat aan doen om de wereld beter te maken!

Jaaaa, laten we bij een

Jaaaa, laten we bij een conflict braaf doen wat de tegenpartij van ons verlangt, verdienen we respect mee.
Je verlaagt jezelf niet als je jezelf verdedigd en niemand is gelijk. Dat zijn sprookjes.

momenteel wordt er bij het

momenteel wordt er bij het mercatorplein flink op los gemept door de vrienden van de ME.

Een tijdlijn zou fijn zijn...

Wat zijn jullie toch een stel

Wat zijn jullie toch een stel prutsers met je niet voor een werkgever willen werken, politiestaat geleuter enz. Er is toch bijv. niemand die je verplicht om voor een werkgever te werken? Kom eens met goede alternatieven, waar een groot deel van de bevolking zich in kan vinden ipv dat negatieve gedoe. Sta best open voor goede ideeën, maar wat ik hier vaak lees is over het algemeen erg naïef tot ronduit dom... Lijkt allemaal meer om de sensatie te gaan.

Ik werk EN ik protesteer

Ik werk m'n hele leven al, en bezit zelf ook een koopwoning. Ook ben ik m'n hele leven lang anti-kapitalist die het huidige onrechtvaardige systeem ten onder wil zien gaan. Als je je zou verdiepen in ons gedachtegoed, dan zou je veel goede alternatieve zien. Maar ja, het is gemakkelijker om iedereen uit te maken als negatieve kraker en anti-globalist (wat we trouwens niet zijn, liever anders-globalist)

Re: Laatste oproep 1 mei demo Amsterdam

En toch zou ik het fijn vinden als smeris en/of van der laan (banaan) even duidelijk maakt wie het zwart blok is, waar ik ze kan vinden (het liefst mail adres of site of zo), en waar ik me aan kan sluiten?! ;)

Re: Laatste oproep 1 mei demo Amsterdam

dus de ME gebruikt geweld omdat de demonstranten gezichtsbedekkende kleding hadden wat er op zou kunnen wijzen dat zij _van plan zijn_ geweld _te gaan_ gebruiken?

idee? volgende keer bivakmutsen schminken? ik neem aan dat schmink niet telt als gezichtsbedekkende kleding? Rebel act / clown army wil vast wel helpen :)

(PS minister Spies is ondertussen weer tegen het boerkaverbod, niet dat dat zou helpen in dit geval)

Helaas, ook schmink geld als

Helaas, ook schmink geld als gezichtsbedekking daar zijn de Rebel Clowns al meerdere malen mee in de problemen gekomen (vooral op protesten tegen de NVU). Enige optie zou een latex SM pak zijn waaronder je naakt bent waarvan de rits over de rug naar beneden sluit, denk alleen niet dat veel mensen zich daarin prettig voelen.

waarom demo 1 mei?

Wat ik tot dusver werkelijk mis in de berichtgeving over 1 mei zijn de verhalen van de sprekers aan het begin van de demonstratie. Ik vond ze sterk geschreven en mooi verwoord!

Zijn er filmpjes van gemaakt?

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech