Ouwesiem overleden

Nieuws, gepost door: nn op 17/10/2017 10:06:58

Wanneer: 17/10/2017 - 17:34

Tot grote droefenis kwam het bericht binnen dat Ouwe Siem, al decennia
bekend in élk kraakpand in Nederland en daarbuiten, vanochtend is overleden aan
de gevolgen van een hersenbloeding.


Ouwe Siem, het ga je goed: pak je vouwfietsje en breek die hemelpoort
maar open, gewoon kraken ouwe!

We gaan je missen.

[edit]: De crematie is toegankelijk voor iedereen die wil: Zaterdag 21 oktober om 13 uur, Crematorium Waerdse Landen in Heerhugowaard: Krusemanlaan 5, 1701 VN Heerhugowaard.

[edit 2]: Als je bij de crematie bij wil zijn om afscheid te nemen, er vertrekt een bus vanaf Sloterdijk om 11:30. Laat het even weten via de mail: ouwesiem@mailtex.nl

[edit 3]: Zaterdag 28 oktober gedenken we vanaf 20:00 Siem in zaal 100 ,De Wittenstraat 100, 1052 BA AmsterdamWie: 
nn

Ouwesiem

Foto: 


Wie: 
Raymond

Ik heb Siem voor het laatst gezien op 2 september 2017 voorafgaand aan de demo Spinhuis. Ik kende hem niet goed maar inderdaad je kwam hem overal tegen in panden ik sprak hem aan om te vragen hoe het met hem ging.
Hij antwoordde dat hij erg moe was. Zo zag hij er ook uit. Hij liep niet mee en vertelde verder dat hij zaterdag s middags nog een krantenwijk moest lopen. Ik zag hem ook wel eens de enkele keren dat ik in Joes garage kwam. Je kon hem een groot plezier doen om hem de krant Het Parool te geven dan leefde hij helemaal zichtbaar op merkte ik.
Hij was een karakteristieke verschijning tussen al die veel al jongere mensen in panden.
Tot slot een link naar de Hartstichting : https://www.hartstichting.nl/beroerte/herkennen-signalen
Misschien dat het wat helpt als je een beroerte kan herkennen.Wie: 
nn

Twintig jaar kenden we elkaar, op en af, maar nooit gebroken.

Je wist een vastgeroeste sfeer open te breken met je Amsterdamse humor..Maar soms werd ik ook doodmoe van dan weer ruzie met die en dan die...
Je wist vaak donders goed wat er aan de hand was en legde vinger op gevoelige plek. Je eigen weg. Anarchistisch...

Maar bovenal een gevoelig mens.
Troostend, raadgevend en ouwe zeikerd.

Die doos met schoenen die ik thuis nog van je heb kom ik nog wel s brengen.

RIP Ouwe SiemWie: 
nn

Ja het was een kameraad die we zagen in kraakpanden, het anti fascisme en de vredesbeweging.
Ouwe Siem bedankt, we zullen je missen!!Wie: 
nn

Blij dat ik je heb mogen kennen, Simon. Dank je.
Je was niet altijd de makkelijkste, en precies dat was zo leuk aan je.Wie: 
nn

Wanneer hebben we nou samen nog het cryptogram opgelost uit de krant? Drie, vier weken terug? Langer kan het niet geweest zijn. Jij zat op een maandagavond in Joe’s en miste er nog een paar toen ik binnen kwam stuiven. Samen hadden we ze zo gevonden.

Ik hoorde pas een paar dagen terug dat je in het ziekenhuis lag. Het was al laat. Ik ben de volgende dag meteen op de trein gestapt.

Je zag me wel, we hadden contact. Maar je kon niets meer zeggen.

Ouwe Siem, zo zag ik je nooit en zo zag ik je drie keer in de week. Soms maar even snel, want dan moest je nog met de trein mee, en soms stonden we zomaar een uur te ouwehoeren. Maar het was altijd leuk om je te zien.

Ik ga je nog flink missen.Wie: 
KSU Rdam

Ik mocht hem graag, inspirerend dat er zo een uniek figuur was!

Was bijna tien jaar lang Kraakbons/KSU persoon in Rdam. Vond mezelf toendertijd heel wat met mijn vele gekraakte panden, kraaknerden en staat van dienst. Tot ik in het aller begin van Siem hoorde van veel ervaren en actieve mensen, niet veel later hem leerde kennen. Ook door dat ik hem met enige regelmaat zag en sprak, besefte ik dat mijn bijdrage, leeftijd en diensttijd, geen enkele kloot! voor stelde en sowieso niet in vergelijking met wat Simon toen al had gedaan. XD

Ging wel wat naar demo's, redelijk wat naar LOK en kraakdagen, feestjes, ontruimingen etc,.. en als ik dan ging, verdomd Simon was er altijd! bij. :D Ik snapte er geen snars van, hoe deed die dat? Tot hij uitledge dat hij ongeveer fulltime++ kraker was, altijd met vouwfietsje en OV op weg om te helpen bij nieuwe pandje, kraak, bezetting, demo of feestje,.. waaaaar dan ook! Gekste plekken en dorpen ging die gewoon heen om bijdrage te leveren, en dat ongeveer vier decennia lang! Erg actief op kraak-mailinglijst ook. Hij heeft mij en KSU nog paar keer persoonlijk geholpen met advies, kraakjes en bezettingen en nam dan ook nog wel eens extra mensen mee. En hij had een oneindige voorraad wat betreft ruige, waar gebeurde door hem persoonlijk meegemaakte kraakverhalen en veeeeel kennis. Mijn KSU collega is hem heel recent op gaan zoeken in ziekenhuis en belde vanmiddag met het nieuws, die collega belt me hooguit eens in paar jaar, dus dan weet je dat hij belangrijk was voor ons on Rotterdam!

Ja, hij had bijna altijd wel wat commentaar en vrij veel ruzie, maar je merkte toch altijd dat hij het super goed bedoelde, hart echt op juiste plaats. Voor mij leek het of hij alles simpelweg beter, meer kraak en meer anarchistisch wilde. Ik had en heb diep respect voor hoe lang en veel hij gewoon eeuwig bezig bleef met kraken en alles er om heen, super inspirerend: "Hey, ik kan dit blijven doen en kan het leuk blijven vinden, het is geen fase die weer voor bij moet gaan en ik hoef niet "normaal" voor mijn leeftijd te gaan doen en gaan huren en carriere en shit...". Hij had veel humor en toffe (glim)lach, goeie gozer en totaal uniek. Voor mij persoonlijkst iig beroemdste en meest actieve kraker aller tijden. Weet niet of het haalbaar is maar ik zou het tof vinden als er iets van monument of herdenking voor hem komt, mocht de pet rond gaan draag ik graag wat bij.

Ik mis hem nu al en ik ben vast en zeker zeer verre van alleen.Wie: 
nn

Zoals bijna iedereen Ouwe Siem kende...

Foto: 


Wie: 
nn

Ga je missen Siem. Vroeger eindeloos bij kraken en acties, maar de laatste tijd eigenlijk vooral voor de deur bij de Bierkoning :-) Je was altijd overal bij en had een oor en advies voor iedereen. En hoe je al die persoonlijke details over al je kennissen kon onthouden! Maar je eindeloze ruzies met mensen waren erg vermoeiend, hebben we het ook vaak over gehad. En hoe je je soms opstelde tegen sommige vrouwen en mensen die geen Nederlands spraken ging af en toe echt ver over de grens van wat OK is.

Ga je missen ouwe!Wie: 
Maikel

Beste alle,

Er is net nieuws gekomen dat de crematie toegankelijk zal zijn voor iedereen die wil.

Zaterdag 13 uur
Crematorium Waerdse Landen in Heerhugowaard: Krusemanlaan 5, 1701 VN HeerhugowaarWie: 
nn

Als je bij de crematie bij wil zijn om afscheid te nemen, er vertrekt een bus vanaf Sloterdijk om 11:30.
Laat het even weten via de mail: ouwesiem@mailtex.nlWie: 
dec23

Ik zou een hoop kunnen zeggen over Simon en niet alles daarvan is positief, maar een ding zal ik nooit vergeten: Hij was een van degene die niet bleven zwijgen over de misstanden rond een van de meest trieste gebeurtenissen binnen de Amsterdamse kraakbeweging - het Vrankrijk incident.

Dat hij toen - terecht - steevast de vinger op de zere plek bleef leggen heeft hem veel gekost, maar mijn respect voor zijn ethisch en moreel besef heeft hij daarmee wel verdiend.Wie: 
nn

Nog meer foto's van die ouwe.

Foto: 


Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

@dec23 : Welk Drankrijk incident, ik ken er zovele.Wie: 
jp

Er waren niet veel mensen die Simon door en door kenden. Ik heb vaak diepe gesprekken met hem gevoerd over zijn moeder, vriendin zijn gezondheid, zijn toekomst en over hoe een kraakbeweging er uit zou moeten of kunnen zien/zijn. Het viel mij op hoeveel raakvlakken er tussen ons waren. Misschien komt dat wel omdat we van dezelfde leeftijd zijn. Het doet me verdriet te weten dat ik hem nooit meer zal zien. Ik ga niet naar de crematie want ik weet vrijwel zeker dat hij dat niet zou willen. Ik heb hem ooit eens gevraagd wat er moest gebeuren zou hij sterven, of hij dan begraven wilden worden met een mis en zo. Zijn woorden:

"Dat interesseert me geen fuck, ik heb liever dat je je een stuk in klote zuipt"

En dat is precies wat ik ga doen, 'n kratje bier kopen en Simon verzuipen.

Ik zal je missen maat.

jp
Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

Van vleesboek geplukt. Kijk, zo kon het dus ook wel eens uitpakken!

"Rest In Peace 'Old grey Simon'. Legend in the Amsterdam squat scene.

Years ago ...about 93 in the Villa Omval on a Who's Rachel tour...he remarked to me that I could speak English and German and so Dutch should come easy. Right from the start he never ever spoke any other language to me than Dutch.

Now I've just returned from giving classes in Dutch. Thanks for the encouragement, Ouwe Siem en ga de hemel nu kraken, gozer."Wie: 
Pim

Een van de laatste keren dat ik m sprak, terras in de Staats - bedankt voor alles Simon, ik ga je missen - ouwe zeikerd

Foto: 


Wie: 
nn

De crematie is toegankelijk voor iedereen die wil.

As zaterdag 21 oktober 0m 13:00 uur
Crematorium Waerdse Landen in Heerhugowaard: Krusemanlaan 5, 1701 VN Heerhugowaard

Theaterstraat rijdt met een bus vanaf Sloterdijk om 11:30.
Aanmelden en meer info ouwesiem@mailtex.nl

Zaterdag 28 oktober gedenken we vanaf 20:00 Siem in zaal 100 ,De Wittenstraat 100, 1052 BA AmsterdamWie: 
nn

Laatste paar weken ben ik bezig met onderzoek in het archief van de krakenpost. Rust in vrede ouwesiem!Wie: 
nn

Ouwe Siem.

Wat een vreselijk mens en wat een prachtvent.

Ik zal je missen.

rip.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech