actie tegen loondiefstal bij schoonmaakbedrijf HOS - Am*dam

Hier kun je discussieren over actie tegen loondiefstal bij schoonmaakbedrijf HOS - Am*dam.
Hij is zich een hoedje geschrokken en zal zo snel mogelijk iets van zich laten horen. En dat is maar beter ook, want volgend weekeinde staat er een tweede picket gepland: maar dan bij één van de hotels die klant zijn bij het schoonmaakbedrijf. We zullen zien of de heer Gaafar zich aan zijn afspraken gaat houden. Wij zetten in ieder geval door totdat Paige haar geld heeft. Hieronder het hele persbericht zoals we ‘m naar de media gestuurd hebben:
Solidariteitsnetwerk Vloerwerk voert succesvolle actie tegen uitbuiting bij schoonmaakbedrijf HOS

Solidariteitsnetwerk Vloerwerk heeft vandaag succesvol actiegevoerd tegen loonroof bij schoonmaakbedrijf HOS. Eén van de werkers aangesloten bij het solidariteitsnetwerk krijgt nog een kleine 1000,- van het bedrijf, een hoog bedrag waar zij al ruim een half jaar op wacht. Vloerwerk voerde actie tegen deze loondiefstal door middel van een picket. Zij hebben scanderend voor het pand gestaan met spandoeken en ander actiemateriaal om zo het bedrijf te dwingen naar hen te luisteren. Vloerwerk heeft uiteindelijk buiten met de eigenaar, de heer Gaafar, kunnen spreken. Tijdens dit gesprek klaagde de eigenaar regelmatig dat werkers lui waren, en dat de actievoerders geen respect voor hem hadden. Toch heeft Vloerwerk vandaag afgedwongen dat er persoonlijk door hem naar de zaak gekeken wordt en dat er zeer spoedig een oplossing komt voor het ontbrekende salaris.

Het schoonmaakbedrijf HOS kwamen tweemaal eerder in opspraak waaronder in 2016 toen het CNV stelde dat HOS via een truc met stukloon het minimumloon ontdook. HOS beloofde verandering maar anno 2017, gaat HOS toch weer in de fout. De werker die uiteindelijk bij Vloerwerk aanklopte is altijd verteld dat zij per uur betaald werd, maar dit bleek uiteindelijk toch de controversiële stukloonconstructie waar zij per schoongemaakte kamer betaald kreeg. Hierdoor is zij 562,- aan salaris misgelopen en toen zij notabene ontslag nam, omdat HOS de beloftes niet nakwam kwam daar 400 euro aan uit de lucht gegrepen boetes bij.

Verslag van picket-actie:
Ruim een uur heeft het geduurd voordat Vloerwerk de eigenaar te spreken kreeg. In die tijd hebben zij in de Ferdinand Bolstraat alle passanten aangesproken en geflyerd, veel van hen reageerde positief. Een enkele werker reageerde geschrokken toen zij haar werkkleding bij HOS kwam ophalen en hoorde hoe schandalig het bedrijf met mensen omging.
De eigenaar reageerde eerst woest, ook toen Vloerwerk hem rustig de situatie uitlegde. Hij dreigde dat hij ook wel een groep mensen kende ‘die een stukje sterker dan jullie zijn!”.
Even later kwam hij de betogers nogmaals toespreken, nu op een stuk rustigere toon. Hij bleek uiteindelijk toch onder de indruk van de actie van Vloerwerk en gaf eerlijk toe dat dit soort problemen met salarissen “maandelijks gebeuren”. Vloerwerk heeft hem gevraagd de brief op te zoeken die zij vorige week langs zijn komen brengen waar alle details van de zaak in uitgelegd staan. Hij beloofde er nogmaals naar te kijken en met hen deze week nog contact op te nemen. Mocht hij dat niet doen, dan zal Vloerwerk het er niet bij laten. Aanstaand weekeinde staat er een volgende picketactie gepland, nu bij één van de hotels waar HOS schoonmakers aan levert.

Vloerwerk boekte eerder grote successen in hun strijd tegen de wantoestanden bij café´s van uitbater Colak BV in Amsterdam, waar onder andere door flyeracties, brieven en aandacht in de media de praktijk en sfeer in de café’s aanzienlijk verbeterd is. “Toen we bezig waren met Colak hoorden we de verschrikkelijkste verhalen over uitbuiting en intimidatie, echt enorm inspirend om te horen hoe door directe actie en solidariteit zo’n tij kan keren. Echt alleen samen kun je dit soort zichzelfverrijkende bazen een lesje leren. Het lijkt vaak eng en moeizaam, maar als we samen samen strijden hebben we die macht wel. Dat is waar Vloerwerk om draait: solidariteit.”, aldus een woordvoerder van Vloerwerk.
Vloerwerk verwacht dat HOS snel zal reageren en hoopt ook dat zij net zoals bij Colak andere werkers te spreken krijgen, zodat deze zich ook aansluiten en we samen een vuist kunnen maken tegen de laffe roof van salarissen van precaire werkers. “Ik moet er niet aan denken hoeveel mensen er bij HOS uitgebuit worden en simpelweg denken dat dat hoort, dat het zo nou eenmaal gaat in Nederland. Toen ik hier vanuit de VS kwam had ik ook geen idee en had ik gewoon geld nodig. Ik sprak de taal niet en moest het contract direct van ze tekenen.”

meer info vloerwerk op:
http://vloerwerk.org
email: info@vloerwerk.org
tel: 06 315 42 652


vrije bond

Hé mensen van vloerwerk,

Al vanaf de start van jullie super solidariteits- acties vraag ik me spijtig af waarom jullie je acties niet binnen het Vrije bonds netwerk georganiseerd hebben.
solidaire groeten en zet em op.
succes in de strijd

Waarom zet je je naam er bij

Waarom zet je je naam er bij waarom ipv je naam niet Vrije Bond ?

mijn naam

Omdat ik niet namens de Vrije Bond maar namens mijzelf reageer

De Vrije Bond is een

De Vrije Bond is een expliciet anarchistische organisatie, en er lid van zijn betekent automatisch dat je bepaalde principes onderschrijft. Vloerwerk is er voor alle werkers. De enige voorwaarde om op de steun van vloerwerk te kunnen rekenen is dat je zelf ook andere werkers ondersteunt. Dus ongeacht of je anarchist bent of niet of tegen alle vormen van hierarchie bent of niet (ik meen me te herinneren dat de zelfomschrijvng van de vrije bond daar op neer komt). Hopelijk snap je dus wel dat iets als vloerwerk per definitie niet via iets als de vrije bond georganiseerd kan worden (net zoals t niet via de internationale socialisten, de SP, GL, PvdA, VVD etc georganiseerd kan worden). Vloerwerk als organisatie is politiek/ideologisch neutraal, waardoor mensen met verschillende en uiteenlopende ideeen er deel van uit kunnen maken, zolang ze maar concreet solidair met elkaar zijn.

(Dit is de mening van een vloerwerker, niet van vloerwerk als geheel.)

Beste activisten van

Beste activisten van Vloerwerk ik heb de indruk dat het contact formulier op jullie site niet veilig is niet versleuteld geen https pagina. De mensen die hun email enzv. daar invullen lopen het risico dat hun gegevens op straat komen te liggen.

Dank voor je reactie/tip!

Dank voor je reactie/tip! Zelf weet ik hier weinig van maar heb het doorgespeeld aan de mensen die er wel wat vanaf weten. We zijn ons in ieder geval bewust van internetveiligheid e.d. We hebben hier een flink aantal stappen in genomen om het zo veilig mogelijk te maken. Helemaal waterdicht wordt het helaas natuurlijk nooit (of het enige BIJNA waterdichte is alleen op Schiermonnikoog vergaderen met alleen maar mensen die je al kent vanaf de basisschool of dan misschien de middelbare, waarbij je de afspraak om daar te gaan vergaderen in het amsterdamse bos hebt gemaakt etc etc). Waterdicht is helaas onwerkbaar.

Wat je zegt over geen https lijkt in ieder geval niet te kloppen, als ik op de website op 'doe mee' klik wordt ik automatisch naar httpS://www.vloerwerk.org/doe-mee-met-acties/ gestuurd.

veiligheid VW contactformulier

hoi,

de VW website is een zorgenkindje van me, hij is met haast in elkaar gezet en sindsdien heb ik niet de tijd gehad om het allemaal te maken zoals ik het echt wil. HTTPS is schijnbaar gecompromitteerd omdat er 'mixed content' op de site staat - een deel is HTTP een deel is HTTPS. Daarom ontbreekt ook het groene slotje. Maar het contactformulier zelf gaat volledig over HTTPS. Tenzij je een goed reden hebt om hierover te twijfelen - laat dat ajb dan aan info@vloerwerk.org weten!

Re: actie tegen loondiefstal bij schoonmaakbedrijf HOS - Am*dam

( Discussie link doet het niet. ) Ik citeer : 1 ) " Hij is zich een hoedje geschrokken " , 2 ) " Die was in eerste instantie niet zo blij " , 3 ) " stoom af te blazen " 4 ) " de heer Gafaar " . Vervolgens staat er in het verslag van de picket dat Gafaar met geweld dreigde tegen de actievoerders. Ook daarom pas ik de formulering aan 1 ) de rat trok zich tijdelijk terug in zijn hol 2 ) de laffe rat werd gestoord bij zijn uitbuitingspraktijken 3 ) toen de gespeelde gekte geen indruk bleek te maken 4 ) de rat Gafaar.
Het lijkt vaak eng en moeizaam, schrijven jullie . Het is altijd eng en moeizaam met name klokkenluiders worden aangepakt. Ook in ander verband bijv. in het kader van #metoo. Uitgebuit ? #metoo Is een oud familie lid van je min of meer vermoord in een verpleeghuis in Nederland ? #metoo Sexueel geweld meegemaakt ? #metoo Geen van de getuigen die ook maar iets voor je deed ? #metoo
Structureel geweld in verschillende vorm aanpakken met naming en shaming op Internet social media is dat de weg ? Je IP adres is zo achterhaald vervolgens moet je je verantwoorden als of JIJ de misdadiger bent.
Het is wel goed wat Vloerwerk probeert het is nodig en het aantal actieven in Vloerwerk is klein dus de doelen bescheiden en het taalgebruik op Internet voorzichtig. Denk je dat Gafaar en cs tot inkeer zullen komen ?
Nee. Denk je dat de stroom aan ( semi ) " illegalen " die ( bijna ) alles willen doen voor een paar centen en anderen die Ganz Unten zijn zo als Bijstanders in dwangarbeid zal afnemen ? Nee. Alles inzetten op symptoom bestrijding door pickets en dergelijke of mensen een alternatief bieden binnen de bestaande orde ?
Ik zeg het laatste mensen een alternatief bieden binnen de bestaande orde. Helaas ben ik alleen daar in ook in de meest fundamentele zin alleen. Ik zag de activiteiten nav. de door van Siem. Dat bracht me opnieuw op het onderwerp mijn eigen uitvaart. Ik ben een pauper waar bij niemand op de uitvaart zal komen. Ik zal er niks van merken maar toch het geeft aan hoe ik er voor sta en velen met mij. Daar bij word er dan vaak opgemerkt allemaal je eigen schuld. Gelukkig zijn er nog mensen als van Vloerwerk die stellen je bent arm en dat is niet je eigen schuld. Ik ga er van uit dat Vloerwerk het me me eens is dat armoede ook isolement met zich mee brengt.

"Denk je dat Gafaar en cs tot

"Denk je dat Gafaar en cs tot inkeer zullen komen ?"

Het gaat er niet om of ze 'tot inkeer komen', maar dat het voor hen kostbaarder wordt om dit soort praktijken te handhaven dan er mee te stoppen. Dat is de basis van veel tactieken die werkers t.o.v. hun bazen hebben. Met een staking (iedereen/een groot deel houdt op met werken) zorg je er voor dat de baas/de aandeelhouders op dat moment geen winst meer kunnen maken. Omdat er niks meer wordt geproduceerd/geleverd. En dat ze pas weer winst kunnen gaan maken, als ze aan bepaalde eisen gaan voldoen. Die eisen (bijvoorbeeld een hoger loon, minder werkdruk, veiligheidsmaatregelen tegen bv ongevallen) willen ze eigenlijk niet inwilligen, want dan maken ze wat minder winst. Maar ja, als de keuze wordt "minder winst" of "helemaal geen winst" (als de staking door gaat), dan kiezen ze toch al snel voor "minder winst." Dat is dus iets héél anders dan een soort ideeënstrijd voeren of met argumenten bazen/aandeelhouders 'tot inkeer laten komen.' Want dat gebeurt dus ook niet. Never nooit niet. Hoogstens worden ze eerst gedwongen door stakingen e.d. om 'tot inkeer te komen', waarna ze daarNA het proberen over te laten komen dat ze het uit de goedheid van hun hart deden. Dat ze opeens tot inkeer kwamen, door argumenten of ideeën. Om ons vooral niet op het idee te brengen dat het juist door stakingen etc. is dat we dingen voor elkaar kunnen krijgen, maar dat we lief met ze moeten blijven praten.

Wat doet dat met iemand vraag

Wat doet dat met iemand vraag ik me af uitgebuit op het werk en ook nog gepest op het werk en sexueel aangevallen of afhankelijk van een uitkering en in dat verband gedwongen tot serviliteit en dwangarbeid alles maar moeten ondergaan " bezuinigingen " schofferingen door ambtenaren worden genegeerd in je basis behoeften zo als een goede woning in een veilige woonomgeving en geen uitzicht op verbetering. Daar bij ook nog eens in andere situaties worden uitgesloten ook in omgevingen die " veilig " zouden moeten zijn waar de initiatiefnemers in ieder geval die pretentie hebben uitgesloten door roddel laster met name. Dan gaat iemand zich terugtrekken nog meer isolement. Er is nu sprake van aandacht voor fysiek worden aangevallen sexueel in kader #metoo. Maar er is ook zo iets als worden aangevallen door roddel laster. En denk niet dat dat nou typisch alleen door vrouwen word gedaan roddelen en lasteren. De sfeer word totaal verziekt door pesterijen en laster en roddel en niet op de laatste plaats worden levens kapot gemaakt door laster en roddel. Er moeten mensen zijn die als ze getuige zijn van dergelijke smerige praktijken zeggen STOP ! en daar een gevolg aan verbinden. Breng het ter sprake met inlevingsvermogen voor degene die onderwerp is van aanvallen door laster en roddel.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech