Betreft de ontruiming de herkraak van het Autonoom Centrum. Het belang van de barricade.

Hier kun je discussieren over Betreft de ontruiming de herkraak van het Autonoom Centrum. Het belang van de barricade..
Afgelopen zaterdag (27 Januari) werd bekend gemaakt dat het Autonoom Centrum herkraakt was. Dit pand was al sinds 25 Januari bezet en bewoond en er is tevens huisvrede gesticht. Op de dag van de bekendmaking is het pand gebaricadeerd om een illegale ontruiming zo moeilijk mogelijk te maken.

Ondanks de gevestigde huisvrede wou de Officier van Dienst het gebouw alsnog ontruimen. Sterker nog, hij wou niet kijken naar de bewijsstukken van huisvrede. En de politie komt hier mee weg, want in een rechtzaak zal hij verklaren dat hij geen bewijs van huisvrede heeft gezien.

Dit soort acties van de politie brengt veel onzekerheid bij kraak acties en maakt het makkelijker voor de politie om hun bureaucratisch systeem te ontwijken. Het vestigd een standaard en motiveerd andere agenten om hetzelfde te doen. Dit is een probleem wat de toekomst van kraken in gevaar brengt en we niet onze rug hiertegen moeten toekeren. Het verzet tegen ontruimingen en politie is vermoeiend en confronterend, maar de enige manier om kraken in Nederland mogelijk te maken.

Bij de herkraak van het Autonoom Centrum werd er verzet met barricade. De barricade zorgde ervoor dat de politie voor schut stond en er meer publieke aandacht was voor de kraak actie. Er werd ook meer aandacht besteed of de ontruiming wel legaal was. Door de barricade moesten ze veel meer politie eenheden oproepen en heeft het veel meer tijd en geld gekost dan dat ze anticipeerden. Zonder barricade zou de kraak actie snel en rustig zijn verlopen en zou de politie veel makkelijker met een illegale ontruiming wegkomen. Door te barricaderen wouden we laten zien dat we niet zomaar een pand opgeven, en dat de politie moet bedenken of ze ons wel elke keer kunnen ontruimen.

De kraakbeweging anno 2018 is klein maar sterk. Kraken word mogelijk gemaakt door tactisch verzet en er word constant gekeken naar de toekomst. Bedenk dat legalisatie een manier is om kraken onmogelijk te maken maar dat kraken legalisatie mogelijk heeft gemaakt. Nederland zit vol met gelegaliseerde panden die niet meer betrokken zijn met de kraakbeweging of de non-parlimentaire poltiek. De mooiste plekken worden gecreeerd door geen compromie te sluiten. Ik vecht liever tegen een ontruiming dan dat ik een gelegaliseerd pand accepteer van de gemeente, want die zijn er genoeg...


domme politie varkens

Zoals jullie weten valt de politie sinds 2013 niet meer onder het gedecentraliseerde burgerlijk bestuur van de gemeentes met de burgemeester als korpsbeheerder.
Alleen nog in het geval van een noodverordening heeft de burgemeester nog wat te zeggen over de politie.
Verder heeft de gemeente en de burgemeester niets meer over de politie te zeggen.
Klachten over de politie en dergelijke aan de gemeente worden niet ontvankelijk verklaart omdat de burgemeester geen korpsbeheerder meer is.
Het is totaal ondemocratisch en de illegale invoering van de politiestaat zonder controle door het gedecentraliseerde burgerlijk bestuur over het gezag is een feit.
Dat betekent dat de politie vaak niet meer van de kraak jurisprudentie op de hoogte is gebracht en dat ze voor extra geld net doen of ze van niks weten.
In werkelijkheid gaat het inderdaad om een illegale ontruiming en mogen jullie zo snel mogelijk weer het pand in.
Alleen is het wel verstandig om die korpschef van de politie haag landen op de hoogte te brengen van de jurisprudentie omtrent het nieuwe kraakrecht vanaf 2011 en later anders blijven ze doen of ze van niks weten.
En onmiddellijk een recht zaak tegen de staat samen met een nieuwe her kraak.
Veel succes en nooit opgeven want zonder de zichtbare oppositie tegen het oude conservatieve liberale systeem dat onderhuids is blijven bestaan worden de mensen veel te dom en hebben ze niet meer in de gaten dat dat oude conservatieve liberale systeem bezig is om het eind van de sociaal democratische rechtstaat te veroorzaken in Nederland en Europa en de rest van de wereld.

Ja dat oude conservatieve

Ja dat oude conservatieve liberale patriarchaat systeem dat niet in afschaffing meer is en nog onder de sociaal democratische rechtstaat doorloopt veroorzaakt inderdaad het einde van de sociaal democratische rechtstaat.
Het veroorzaakt de slechtste kant van het oude systeem (dat niet mag winnen) aan de macht.
Dat is dus extreem rechts!
Gooi vooral steeds een hoop water over die ME zaag dan is de kans groot dat die ermee op houd en dat ze een nieuwe zaag moeten laten komen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech