Jullie zijn gezien. Wij zijn gezien.

Hier kun je discussieren over Jullie zijn gezien. Wij zijn gezien..
Daar zaten jullie. Daar zitten jullie nog steeds. In cellen, in de gevangenis bij Rotterdam/The Hague Airport. Een gevangenis waar ze doen aan vreemdelingendetentie: het opsluiten van mensen zonder van staatswege vereiste verblijfspapieren.

Misschien zijn jullie geïllegaliseerde arbeiders, door de politie bij controles aangehouden en opgesloten. Misschien hebben jullie iets gedaan waar anderen, mensen met geldige papieren volgens het gezag, gewoon een waarschuwing of ene boete voor krijgen, maar die jullie in deze cellen doet belanden omdat jullie die papieren niet hebben. Misschien zijn jullie ‘uitgeprocedeerde vluchtelingen’, oftwel mensen van wie een eerste asielaanvraag is afgewezen.

Jullie zitten er dus niet omdat jullie gestraft worden voor misdrijven. Jullie zitten er omdat jullie dat ene, grote misdrijf bedreven tegen Fort Europa en het Nederlandse filiaal van genoemd Fort. Jullie probeerden je hier te vestigen. Waarom? Om hoop te vinden, een toekomst met minder armoede, uitzichtloosheid, oorlog en geweld dan in de streken en landen waar jullie vandaan kwamen.

De staat vindt dat dat niet zomaar mag, hier binnen komen en er een bestaan opbouwen. De staat vindt dat daarvoor procedures zijn ingevoerd, en dat wie volgens die procedures niet mag blijven, maar weer moet gaan. De staat vindt dat wie niet vrijwillig gaat, dus maar moet worden opgesloten, in afwachting tot deportatie geregeld is. Deze gevangenis waar jullie opgesloten zitten, is een wachtkamer voor zulke deportatie. Het soort deportatie waar twee Armeense kinderen afgelopen dag gelukkig, maar ternauwernood zijn ontkomen.(2) Het soort deportatie dat morgen anderen te wachten kan staan. Het soort deportatie dat jullie toekomstloze toekomst kan zijn, als er geen stokje voor wordt gestoken.

Jullie horen daar niet te zitten. Jullie horen vrij te zijn. Net als ik, net als wij, tussen de vijfendertig en veertig mensen die vandaag bij jullie gevangenis demonstreerden in een door AFA Den Haag op touw gezette actie.(1) We probeerden jullie laten weten: jullie zijn niet vergeten. Jullie opsluiting raakt ons. We zijn het er niet mee eens. We vinden dat jullie daar niet horen te zitten, maar vrij moeten kunnen rond lopen, van de zon genieten, de regen op je voorhoofd voelen vallen, je weg weer vinden in de maatschappij, je leven opbouwen zoals jij dat wilt, samen met de mmensen met wie jij wilt zijn. Wij, die vrij rondliepen buiten de gevangenis, zijn niks meer dan jullie die daar opgesloten zitten. We willen jullie in dezelfde vrijheid zien als de vrijheid die wij zo vanzelfsprekend vinden. Hoe beperkt die vrijheid in veel opzichten ook mag zijn.

We konden jullie niet de hand schudden. Muren en marechaussee, instrumenten en personeel van hardvochtige harteloosheid, stonden in de weg: de brute macht die jullie opsluit en ons belet jullie te helpen die deuren te openen en naar buiten te lopen. We konden ons wel laten horen. We konden lawaai maken, en dat deden we. We konden leuzen roepen, en dat deden we. “No Borders, No Nations, Stop Deportations”, soms ook “No Borders, No Prisons, Stop Deportations” en “Oehlala Oehlele, Solidarité avec les Sans Papier”. We konden naar jullie zwaaien, en dat deden we ook. En jullie zwaaiden terug!

Want jullie hoorden ons lawaai, zoals de bedoeling was. Jullie zagen ons, van achter de ramen van jullie cellen. En jullie zwaaiden naar ons, steeds opnieuw, alsmaar door. Enkelen van jullie hielden iets omhoog waar waarschijnlijk iets op geschreven stond. We konden het niet lezen, de afstand was te groot. Maar toch kwam een boodschap over, van ons naar jullie en van jullie naar ons. Wij zijn gezien. Jullie zijn gezien. We zagen elkaar, en we zwaaiden.

Ik wilde graag meer doen, en ik was vast niet de enige. Die muren helpen slopen. Die marechausseebusjes van hun glans beroven, als zeer bescheiden begin van de sloop. De opsluitingsmachine onklaar maken. Want zwaaien is niet genoeg. Toch, heel even, was de afsluiting niet compleet. Hopelijk hebben jullie er iets aan. Hopelijk maakt het het iets makkelijker om vol te houden wat niemand zou moeten hoeven volhouden.

Wij komen terug. Met ons lawaai. Met onze leuzen en onze spandoeken. Met onze zwaaiende handen. Dan zullen we jullie weer terug zien zwaien. Of niet: sommigen van jullie zijn dan inmiddels wellicht gedeporteerd. Anderen misschien vrijgelaten, of ergens anders ondergebracht. Anderen zullen jullie plek hebben ingenmomen. Mensen die zich hier probeerden te vestigen op zoek naar hoop en toekomst en waardigheid, net als jullie. Mensen die vervolgens te horen kregen: jullie moeten gaan jullie zijn niet welkom, dus sluiten we je op en kijken hoe we jullie het land uit kunnen zetten.

Wij zullen blijven komen om naar jullie te zwaaien. Het is wel het allerminste dat we kunnen doen.

Lezen jullie dit? Die kans is erg klein, ik weet het. Maar misschien lezen anderen het. En misschien zitten daar mensen bij die een volgende keer mee willen. Om lawaai te maken bij de gevangenis waar jullie zitten. Om leuzen te roepen en een spandoek te laten zien. Om naar jullie te zwaaien. Om dat te helpen doen wat nodig is om, voor en samen met jullie, die vrijheid te helpen bereiken die jullie nu is afgepakt. Omdat ze snappen, omdat we snappen: wij zijn niet echt vrij als jullie niet vrij zijn.

Tot ziens!

Noten:

1 AFA Den Haag, “8-9-2018: Solidariteitsdemo bij deportatiegevangenis Rotterdam/ The Hague Airport”, 1 augustus 2018, https://afadenhaag.wordpress.com/2018/08/01/8-9-2018-solidariteitsdemo-b...

2 NOS, “Armeense tieners Lili en Howick zijn terecht en mogen blijven”, 8 september 2018, https://nos.nl/artikel/2249531-armeense-tieners-lili-en-howick-zijn-tere...

Peter Storm

Overgenomen van: https://www.ravotr.nl/2018/09/08/jullie-zijn-gezien-wij-zijn-gezien/


De twee kinderen uit

De twee kinderen uit Armenistan mogen blijven dan ook de Wij zijn hier krakers ?
https://www.nporadio1.nl/homepage/11741-rechtsgeleerde-verbijsterd-over-... Ik ben bepaald geen aanhanger van de praatjes van die voormalige Iranier. Toch als de politiek op de stoel van de rechter gaat zitten moeten we ons erg zorgen maken.
Het doet me te veel denken aan dictatuur. Afgezien daar van 10 jaar procederen en dan zeggen IK BEN HIER GEWORTELD voor de tv camera en dan blijven ? Voor kinderen gaat dat wel op blijkbaar. Je moet dan wel het juiste uiterlijk hebben blijkbaar. Als je vind dat die kinderen te veel op Marokkanen lijken dan moeten die kinderen weg ? " Minder minder minder " . In hoeverre speelt uiterlijk een rol speelt of iemand toegang heeft tot de tv camera en fotogeniek is een rol ? https://www.omroepwest.nl/nieuws/3672976/Meisje-14-al-dagen-vermist
Vermist bericht zou minder gedeeld zijn dan bij wit kind . Stond in de media gister. Ik kan het niet controleren.
Als het zo is dan hoeft het niet per se discriminatie te zijn. Zo wel de rechterlijke macht als de politiek deugd niet in Nederland dat is nog niet gezegd denk ik in kader twee kinderen mogen blijven. Daarom doe ik dat nu.
Gaat het nog over het belang van kinderen natuurlijk niet. In dat verband atoom bommen in Volkel NL zijn ook niet goed voor kinderen. Zet die bommen maar in een vliegtuig en hop terug naar de VS. Gebeurd niet. Daar in spelt de publieke opinie geen rol. Zou Pauw wat kunnen betekenen in dat verband en extreme close up van zielig kijkende kinder ogen ? Kijk daar zijn de anti bom activisten toch wat te terughoudend . Gebruik zielige kindertjes om van die bommen af te komen en geen " onverzorgde " " lelijke " " radicaal Linkse " schreeuwerds.
" Kinderen hebben nog een heel leven voor zich ! " Ouderen moeten oppassen zijn in gevaar in NL vanwege euthanasiasten. Wanneer krijgen hulpbehoevende ouderen nog een operatie om in leven te blijven ?
Dat maakt een arts uit niet de oudere zelf. Ik heb dat recent meegemaakt. Klagen bij een Med. Tuchtcollege zinloos. Kortom er spelen altijd andere meerdere belangen . Belangen van kinderen en ouderen doen er niet of weinig toe.

https://www.eiu.com/topic/dem

https://www.eiu.com/topic/democracy-index Een reminder lijkt me nodig door die link. Nederland komt in de top negen niet voor. Wanneer heb je invloed in Nederland . Als je tot een kleine groep steen rijke families behoord met name. Als je wat van je leven wilt maken maar je ganz unten bent in de Bijstand wat is dan de beste strategie ?
Als je een legale strategie nastreeft ? Dat is dan Bijstand tot AOW. Klote. Een illegale strategie ? Het resultaat zie je bij die jonge drug dealertjes en aanverwante jonge moordenaars. Ze worden niet oud en rijk worden ze ook niet.
Verhuizen naar Denemarken of Noorwegen ? In de uitkering daar nog slechter af dan in NL. Of een eenvoudig baantje luistert ook niemand naar je. Die index van de Economist is onzin als je onder in die samenleving je leven door brengt. Ook al leef je nog zo aangepast en onopvallend.

misschien

Misschien misschien misschien zijn het wel allemaal delinquenten.

bah, vluchtelingen gebruiken

bah, vluchtelingen gebruiken om jezelf in de schijnwerpers te zetten met dezelfde riedel die we de hele tijd horen van JK en AE. Wanneer kom je in actie tegen de verhoging van de zorgpremie? Ofwel: anarchisten zijn handlangers van het kapitalisme en laten de armen in de steek. Anarchisten zijn kapitalisten met dreadlocks.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech