Vredesactivist Elise Leijten overleden

Nieuws, gepost door: nn op 26/10/2018 10:11:18

Wanneer: 26/10/2018 - 22:30

Vandaag kregen we te horen dat Elise Leijten afgelopen dinsdag is overleden. Elise Leijten, voor veel mensen bekend van haar acties als Dr Kapitalist was decennia actief in de anti-kernwapenbeweging, de vredesbeweging, maar ook op het gebied van het migratiebeleid.


Woensdag 31 oktober zal haar uitvaart plaatsvinden. Meer informatie hier over hebben we momenteel niet maar proberen we binnenkort als aanvulling op deze tekst te kunnen plaatsen.

Ondanks haar voortdurende strijd was zij altijd positief en liefdevol. Elise's vastberadenheid en passie voor een betere wereld heeft velen geïnspireerd. We zetten de strijd door.

Rust zachtWie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

In het Eindhovens Dagblad staat het overlijdensbericht, met meer info over het afscheid op 31 oktober.

Lieve Elise, voor mij was je een bron van inspiratie en een voorbeeld van de perfecte balans tussen zachtmoedigheid en strijdbaarheid - dankjewel.
Ik wens iedereen die ver weg of dichtbij om haar heen stond heel veel sterkte.
Dhjana

[Edit: een famlielid heeft ons verzocht om expliciet erbij te vermelden dat de afscheidsceremonie in een kleine ruimte plaats vindt, er is niet op veel mensen gerekend]

Foto: 


Wie: 
Maikel

Elise ken ik al sinds mijn 15e. Ze was er altijd bij grote demonstraties. Ze kon geweldig opgaan in haar rol en ik genoot er altijd van. Ik kwam haar nog wel eens tegen, zoals altijd met die vrolijke pretogen en vol met humor. Ik ga deze spontane ontmoetingen missen.

Rust zacht,
MaikelWie: 
nn

Aanvulling overlijden Elise (Pinokio) Leijten.

Gisteren kreeg ik te horen dat mijn grote lief Elise afgelopen dinsdag een eind aan haar leven heeft gemaakt. Hoewel we sinds april uit elkaar waren had ik tot gisteravond de hoop, dat we elkaar weer terug zouden vinden. Als (Aktie) maatjes, levensgenieters en geliefden. Tot mijn grote verdriet is die hoop nu vervlogen. Ik geloof niet in een hiernamaals dus het enigste wat rest zijn herinneringen.

De eerste keer dat ik Elise echt ontmoet heb, was tijdens de akties tegen een wapenbeurs in Den Haag. Later bleken we beide wel bij andere akties geweest te zijn (m.n. Tegen kernenergie), maar daar zijn we elkaar niet opgevallen.
Tijdens een aktiekamp bij kernwapenbasis Volkel wel en we werden verliefd en hebben vervolgens 18 jaar lief en leed gedeeld in een lat relatie. (We zijn misschien wel meer bij elkaar geweest in een busje op weg en tijdens aktiekampen, dan in onze huizen).
Kernwapenbasis Volkel, Uraniumfabrieken Urenco Almelo, Gronau, aktie/ en klimaatkampen in Berlijn, Parijs, Larzac, Bure, Gorleben, De Jungle in Calais, No Border kampen, Groen Front kampen, Tour de France pour Sortir de Nucleaire enz. enz.
Meestal gecombineerd met een paar dagen buiten spelen , wandelen in de natuur (of wat daarvan rest) en lekker eten.
Elise altijd bezig met aktietheater als slachtoffer van kernwapens of kernenergie, als K pitalist of Pinokkio (kernenergie is schoon, goedkoop en duurzaam en mijn neus blijft groeien').

Elise was stoer, sociaal, eigenwijs (dus soms ook wel irritant) en lief. Voor mij de allerliefste.
Ik besef het nog niet echt. Met mijn verstand weet ik het, maar met mijn hart nog niet.
Dat ik nooit meer in haar armen kan liggen, nooit meer een aktie bedenken en doen, nooit meer samen onze gal spuwen over deze pokkemaatschappij, nooit meer samen ontroerd door een blijk van medemenselijkheid, solidariteit of door de zon door de wolken, de wind door de bomen, een vlucht vogels enz. enz.
Ik ga haar zo vreselijk missen. Ze was het mooiste wat ik mijn leven heb meegemaakt.

Rob Den Haag

De uitvaart is 31 oktober om 12.00
Hoge Boght 29 Veldhoven (Noord Brabant)

[Edit: een famlielid heeft ons verzocht om expliciet erbij te vermelden dat de afscheidsceremonie in een kleine ruimte plaats vindt, er is niet op veel mensen gerekend]Wie: 
nn

Ik heb haar wel eens gezien bij een actie hier en daar maar toch heb ik haar maar één keer gesproken. Waarover, dat weet ik al niet meer. Het enige dat ik nog weet is hoe vrolijk en opgewekt ze was. Hoe het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. Fantastisch mens en altijd gedreven.

Veel sterkte aan alle nabestaanden/kennissen. Opdat haar strijdbijl opgepakt mag worden door ontelbare individuen en haar strijd gewonnen mag worden.Wie: 
Koos.

Rob, wat enorm tof, lief en moedig van jou dit warme stukje, veel dank en ja wat zullen we haar vreselijk missen, gvd!

(https://www.youtube.com/watch?v=G_novJ9Osk8)Wie: 
Rymke

Rob, en anderen die haar goed gekend hebben en iedereen die haar net als ik af en toe zag maar op wie ze veel indruk gemaakt heeft, veel sterkte met dit grote verlies!Wie: 
nn

4-11-2018: Bijeenkomst ter ere van Elise Leijten In Den Haag

Gister bereikte ons het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van onze kameraad en vriendin Elise Leijten. Elise is voor veel mensen bekend van haar acties als Dr Kapitalist, was decennia actief in de anti-kernwapenbeweging, de vredesbeweging, maar ook op het gebied van het migratiebeleid. Voor velen zal Elise's afwezigheid een groot gemis zijn.

Op zondag 4 november zullen we samenkomen in de Samenscholing in Den Haag om stil te staan bij het overlijden van Elise, maar vooral bij wie ze was. We nodigen iedereen die haar gekend heeft uit om hier bij te zijn. Om verhalen te delen en herinneringen op te halen. Er is gelegenheid om te spreken, muziek te draaien en met elkaar te praten. Er is geen programma, wij zorgen voor hapjes en drankjes, verder is het aan een ieder om een invulling te geven aan deze bijeenkomst.

Je bent vrij om mensen die Elise heeft gekend uit te nodigen want het is voor ons onmogelijk om iedereen te bereiken. We hopen jullie allemaal te zien en samen stil te staan bij onze lieve en altijd strijdbare Elise.

Tijd: 14:00 / 17:00
Adres: de Samenscholing, Beatrijsstraat 12, 2531 XE, Den Haag

https://autonomendenhaag.wordpress.com/2018/10/27/4-11-2018-bijeenkomst-...Wie: 
Frank

Ach, wat een naar bericht. Ik heb Elise vaak meegemaakt bij acties en demonstraties, altijd met iets bijzonders en helemaal opgaand in haar geweldige eenvrouwsact(ie)s, waarmee ze talloze keren de pers heeft gehaald. En ze durfde veel, zoals ook mooi te zien is op de foto's hierboven met Blok en Rutte.
Laten we ons eerstvolgende actie aan haar opdragen.
Frank
PS Sterkte, Rob!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech