Klimaatakkoord steeds moeilijker haalbaar.

Hier kun je discussieren over Klimaatakkoord steeds moeilijker haalbaar..

Klimaatakkoord steeds moeilijker haalbaar.

Ik lees dit bericht, en ik denk, jullie willen gewoon niet genoeg doen. Zelfs in Nederland wordt het laaghangend "CO2 fruit niet eens geoogst.
Als voorbeeld geef ik de Nederlandse gemeentes. Ze weten allemaal dat ze aan de groene stroom moeten. Maar ze doen dat nu allemaal afzonderlijk.
Als de Vereniging Nederlandse Gemeenten al zijn leden aanschrijft om het totale stroom-en gasverbruik per gemeente op te geven.
Zij biedt dit totale volume aan voor een contract voor groene stroom(geen biomassa) en groen gas bij de energieleveranciers
Zij maken een offerte voor het hele volume, waarmee de VNG naar zijn leden stapt, waarna gemeenten(ook nog later in het contract) kunnen instappen.
Door de schaalgrootte van het contract kunnen de energieleveranciers een lagere groene stroom prijs leveren, dan de gemeentes nu afzonderlijk betalen voor grijze stroom.
Houdt er bij de offerte ook rekening mee welke energieleverancier de meeste in Nederland opgewekte groene stroom levert.
Nu wordt er in 1 klap een enorme milieuwinst gehaald, de gemeentes en de belastingbetaler zijn ook nog eens goedkoper af.

Daarnaast wordt de teelt van wiet gelegaliseerd. Dit gaat allemaal op lampen, een enorm stroomverbruik.
Maak de regelgeving voor een teeltvergunning afhankelijk van de voorwaarde dat de teler, naast biologisch, ook op groene stroom moet telen. Daarnaast heeft Libanon de (medische) cannabis voor hasj gelegaliseerd , dus als we daar via vergunningen al onze hasj zouden kweken, dan zou dat ook weer enorm veel (groene) stroom schelen.
Daarnaast, stroom is de grootste kostenpost van de teler, dus als dit groene(duurdere) stroom wordt, zullen ze eerder geneigd zijn om naar goedkopere en zuinigere led-lampen over te stappen. We creëren dan de eerste CO2-neutrale industrie in Nederland. Met alle milieuwinst als gevolg.
Met zulke kleine stappen komen we al een stukje verder, en het vergt alleen maar een paar organisatorische ingrepen.
De vraag is: Is de politieke wil ervoor!?!


Beste Joost, Energie inkopen

Beste Joost,
Energie inkopen met alle gemeentes tegelijk, dat gaat 'm niet worden. Dat staat haaks op 'marktwerking' en 'privatisering', dus dat gaat nevernooitniet gebeuren.
Het stroomverbruik van wietteelt mag dan vergeleken met een particulier huishouden 'enorm' zijn, vergeleken met de industrie is het peanuts. En het energieverbruik van de industrie indammen gaat ook nevernooitniet gebeuren.
Zet die drie dingen bij elkaar: marktwerking, privatisering, industrie. Ik kan je nou al op een briefje geven dat de politieke wil er niet is.

Er kan maar beter worden

Er kan maar beter worden uitgegaan van het ergste scenario evacuatie van een groot deel van Nederland op den duur door zee spiegel stijging. Als ik bijv. het moet geloven dat de hele natuur vol zetten met zonnepanelen en windmolens niet voldoende vervanging is van de huidige en toekomstige energie behoefte. Ook zou de huidige technologie geen oplossing bieden voor bijv. de vervanging van de verbrandingsmotor op grote schaal.
Bijv. waterstof maken kost ook energie technologie nog onvoldoende https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterstofauto
Waar gaan al die mensen wonen ? In woonboten word er dan geroepen. Waar gaan ze werken waar halen ze hun voedsel vandaan ? Tamelijk hopeloos om het voorzichtig te stellen. Even hard op denkend zouden al die klimaat vluchtelingen welkom zijn ten oosten van wat nu Nederland is ? Ik denk het niet.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech