23-03-2019: Antifa Blok - Samen Tegen Racisme Demo

Hier kun je discussieren over 23-03-2019: Antifa Blok - Samen Tegen Racisme Demo.
Wij waren aangenaam verrast te lezen dat Comité 21 Maart in hun eigen oproep dit jaar terecht veel aandacht besteedt aan het gevaar van de steeds uitbreidende wereldwijde opmars van extreemrechts, zowel in de politiek als op straat. We onderschrijven ook in het bijzonder de door hen geuite kritiek op de verrechtsing van centrumrechtse en ‘linkse’ politieke partijen, waardoor extreemrechts steeds meer ruimte krijgt.

De vorige jaren hebben we al vaak gezien dat politieke partijen als de SP en GroenLinks met veel vertoon meelopen op de Samen Tegen Racisme demonstratie om in een goed blaadje te komen, terwijl zij ondertussen gewoon meewerken aan de totstandkoming en uitvoering van racistisch en onderdrukkend beleid. Dit is natuurlijk walgelijk. Wij vinden het belangrijk dat de demonstratie niet gekaapt wordt door partijpolitiek en onoprechte, oppervlakkige geluiden. We roepen dan ook iedereen op om naar deze demonstratie te komen en zich aan te sluiten bij ons radicaal antifascistische en antiracistische blok. Met dit blok willen we staan voor een van onderop georganiseerd, strijdbaar, antikapitalistisch antiracisme. Voor totale bewegingsvrijheid voor iedereen en een sterk antifascistisch geluid. Bovendien willen we benadrukken dat de strijd tegen racisme en tegen extreemrechts iedere dag gevoerd wordt. In de politiek, in de media, en op de straten. We hopen dat ons blok een oproep zal zijn voor een krachtige, duurzame, actieve organisatie tegen het fascisme en alle vormen van onderdrukking, die verder gaat dan alleen de deelname aan deze demonstratie.

Kom ook en ga samen met ons de straat op. Geef fascisme geen kans!

Locatie: Dam, Amsterdam
Tijd: 14:00


*

Kunnen we misschien ook die gekken weren die elke demonstratie aangrijpen om met palestijnse vlaggen te zwaaien. Afgelopen zondag verstoorde ze de herdenking van de slachtoffers in Nieuw-Zeeland door massaal met Palestijnse vlaggen het zicht op het podium te ontnemen. Toen een rabijn sprak gingen ze met hun rug naar het podium staan. Dit heeft niets meer met de strijd voor een vrij Palestina te maken maar is puur antisemitisme.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Pffft.

" racistisch en onderdrukkend

" racistisch en onderdrukkend beleid " ? Wat is het beleid dat het " Antifa blok " zegt uit te dragen ?
Volgens de aankondiging van de demo " totale bewegingsvrijheid voor iedereen ". Over de rampzalige gevolgen van zo 'n beleid zeggen de altijd bewust vage deelnemers aan Antifa blok niks. Antifa blok waagt zich niet aan beleid is zonder gezicht geeft nooit interviews en gooit altijd met de term " fascisme ". Daar mee zijn jullie " Antifa blok " zelf de wegbereiders van het Fascisme ik kan daar niet genoeg voor waarschuwen. Door met modder van uit de marge te gooien naar alles en iedereen en als kleine minderheid je iedereen als anti fascistisch op te dringen aan de meerderheid want dat zouden dan in jullie wereldbeeld vaak fascisten zijn. Wat betreft het anti Kapitalisme dat " Antifa " zegt voor te staan ook daar is dat Antifa erg vaag. Zijn het aanhangers van Marxisme ? Het is daar toch wel denk ik een divers groepje wat betreft ideologie waar bij " Anarchisme " de meeste aanhang heeft vermoed ik.
Dan zeg ik wat heeft Anarchisme ooit voor jou gedaan voor de mensen in Nederland die in de verdrukking zitten mensen in de Bijstand bijv. ? Nul niks. Vraagt het Antifa No borders enz . maar eens het antwoord is altijd we hebben het druk met vluchtelingen. Wat geroep in de marge en moreel superieur door Antifa doen altijd makkelijk als je niet verantwoordelijk bent voor beleid .
De verzetsstrijder uithangen door " Antifa " belachelijk en gevaarlijk herinner je je Volkert nog. Niemand bij Antifa die hem tegen heeft gehouden toen die Volkert radicaliseerde. Daarom mijn oproep aan " Antifa " houd radicaliserende figuren binnen jullie " gelederen " in de gaten en ga naar de politie als ze of hij of zij moord plannen hebben. Antifa lijkt ook wat betreft agressief taalgebruik ook op Indymedia niet de aangewezen instantie om daar op te letten. Antifa oproepen tot geweldloosheid is zinloos. Zien of de politie en justitie in Nederland opnieuw falen om moord van uit radicaal Links te voorkomen.

He Raymond !!! wat heb jij

He Raymond !!! wat heb jij ooit voor een ander gedaan? zak in de stront mafkees

antifa als wegbereiders van

antifa als wegbereiders van het fascisme te beschouwen, dat gaat me te ver. de afa beweging is flexibel genoeg om met iedereen samen te werken. als er incidenten plaatsvinden zijn we divers genoeg om oplossingsgericht samen te werken. antifa tonen ook interesse in de alledaagse sociale strijd tegen bijvoorbeeld 'dwangarbeid', gedwongen arbeid met behoud van een uitkering. veel antifa zijn ondertussen werkzaam in sociale beroepen en doen hun best om uitsluiting op basis van strafkortingen op de uitkeringen, dak/thuisloos zijn, mensen met een beperking te bekritiseren en dat met luid protest. integendeel, er zijn talloze initiatieven waar je geholpen wordt als je problemen hebt met je uitkering, onderdak zoekt enz.. met anti-kapitalisme willen de meeste antifa aanduiden dat ze mensen en de natuur weigeren om als verdienmodel te zien voor het kapitalisme. er zijn aanhangers van het theoretisch marxisme alsook het anarchisme. ontmoet de local antifa of begin zelf iets met sociale strijd wat je belangrijk vindt om mee te beginnen. dat kan solidariteit met vluchtelingen en arbeidsmigranten zijn of bijvoorbeeld je eigen situatie. indymedia plaatst allerlei berichten, dus ook die van jou.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech