Kom allemaal naar de Dolle Dwaze Domela Dagen in Appelscha van 5-7 juli!!

Nieuws, gepost door: Dol Dwaze Domela op 17/06/2019 06:04:26

Waar: Kampeerterrein Tot vrijheidsbezinning, Aekingaweg 1, Appelscha, Netherlands
Wanneer: 05/07/2019 - 15:20

In het eerste weekend van juli 2019 (van vrijdag 05 juli tot en met zondag 07 juli) zal er op het kampeerterrein in Appelscha een 2e politiek zomer bijeenkomst plaats vinden. De Dolle Dwaze Domela Dagen (DDDD).


Op het kampeerterrein tot vrijheidsbezinning is er, vanaf vrijdagmiddag 05 juli, een programma georganiseerd die bestaat uit verschillende workshops, politieke verdieping, muziek, verhalen en lekker eten in de zon. Net als in 2018 tijdens de toenmalige politieke zomerdagen is het de bedoeling dat op een zeer gemoedelijk manier nagedacht zal worden over radicale politiek en politieke acties. Dit jaar willen extra aandacht besteden aan de strijd voor arbeidsmigranten, langer stil blijven staan als anarchisten bij lopende onlusten (aansluiten en met welke boodschap), strategieën bespreken tegen het huidige nationalistische denken in Nederland en ruimte geven aan de feministische tendens in de beweging (patriakraakt ovb). Ook staat er een boekbespreking (door Jan Bervoets) op het programma waarna je visie op Domela wellicht is gewijzigd.

Op vrijdagmiddag zal er een voor verzameling plaats vinden van de werkgroep Arbeid van de Vrije Bond om wederom flyers uit te gaan delen aan de werknemers van het grote distributie centrum van Jumbo in Beilen. We willen om 13.00 uur (05 juli) op het kampeerterrein voor verzamelen en dan gezamenlijk afreizen naar de plek waar veel arbeidsmigranten werken om hen te informeren over hun rechten. De werkgroep Arbeid heeft dit al vaker gedaan en de werknemers staan zeer positief tegenover dit initiatief. Deze flyer actie wordt uitgevoerd in een langer lopende campagne met als doel het focussen van aandacht op deze ernstige vorm van uitbuiting in de moderne kapitalistische samenleving.

Op vrijdagavond zal de mobiele actie keuken Le Sabot een veganistische maaltijd bereiden (www.lesabot.org). Vanaf zaterdagochtend (na een plenaire opening) zullen de workshops starten (een workshop per dagdeel) en deze lopen tot en met zondagmiddag. Zodra het programma definitief is zullen we dat via de bekende kanalen breed verspreiden. In de avond is er ruimte voor muziek en film. Your local pirates laten dan ook hun strijdliederen horen. Bij het kampvuur zal er dan gelegenheid zijn om verhalen aan te horen vanuit de recente geschiedenis. Zoals de laatste Ende Gelande acties en hoe staat het met het mooie Lutkemeerpolder gebied. Tijdens het hele weekend zal er ook weer een boekscan workshop zijn en kunnen de boekenliefhebbers zoeken in het uitgestalde aanbod. Op zondagmiddag zal Jan Kees Helms zijn fotoboek Deportaties muzikaal presenteren.

Het is de bedoeling dat iedereen op het terrein zal overnachten in tenten. De kosten voor zowel het terrein als voor het eten zal gaan op donatie basis. Dat houdt in als je geld hebt doneer je je bijdrage en heb je weinig of geen geld dan doneer je minder of niets. De kosten voor het kamperen is 4,50 euro per persoon (incluis tent) en de kosten voor het eten is voor het hele weekend 15 euro (dat is ontbijt, lunch, avondeten, inclusief koffie en thee).

Voor meer informatie kun je ons contacten via domeladagen@riseup.net en meer informatie over het kampeerterrein via www.anarchistischecamping.nl
Tot vrijdag 05 juli in de Friese Wouden.Wie: 
nn

Programma overzicht voor de Dolle Dwaze Domela Dagen in Appelscha juli 2019

Op de vrijdag 05 juli starten we met een flyer-actie bij de Jumbo in Beilen (13.00 uur verzamelen op het kampeerterrein) en na het avondeten zijn er mogelijkheden om recente actie video`s te tonen.

Zaterdag 06 juli staat op het programma Nationalisme in Nederland, brainstormen hoe geinvolveerd willen we zijn (radicale linkse beweging) bij grotere acties in Nederland en Jan Bervoets zal zijn visie geven op Domela en zijn opvattingen over organisatie structuur.

In de avond een optreden van de Piraten en mogelijkheden voor het vertellen van recente actie verhalen en het mobilisteren voor de nabije toekomst.

Op Zondag 07 juli in de ochtend zal de werkgroep Arbeid (van de Vrije Bond) een workshop geven over arbeidsmigranten en hoe hen te ondersteunen, daarna een korte presentatie van het No Border Camp 2019 (augustus 2019) en een mnuzikale introductie van Jan Kees Helms wat betreft zijn fotoboek (Deportaties).

Gedurende het hele weekend zijn er stands van ondermeer Paper Jam en het archief van het kampeerterrein. Er wordt getracht een workshop zelfverdediging voor activisten op te zetten en er is een doorlopende workshop boekenscannen.Vorige maand was er op de pinksterlanddagen een eerste aanzet met een workshop scannen. De focus lag op een zelfgebouwde scanner die het inscannen vergemakkelijkt en de boeken intact laat.
In een vervolg hierop (geen voorkennis vereist) gaan we dieper in op de verschillende stappen om tot een digitale publicatie te komen. Met de mogelijkheid om doorheen het weekend om de scanner(s) en de bewerkingsprogramma's te leren gebruiken.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech