Graffiti in Scheveningen: Tourist go home

Hier kun je discussieren over Graffiti in Scheveningen: Tourist go home.
De Scheveningse haven is de afgelopen jaren in rap tempo veryupt. Overal zijn luxe appartementen en vakantiewoningen gebouwd. Zo is de haven van een plek van bedrijvigheid en sociale woningen verworden tot een luxe resort waar er slechts plek is woningen en vertier voor rijken en toeristen.

Niet alleen Scheveningen valt ten prooi aan de veryupping en gentrificatie. Overal door de stad zien we dat de stad steeds verder word aangeharkt en word ingericht om de mensen met geld naar de stad te trekken. En iedereen die niet in dit plaatje past word de stad uit geduwd. Zo willen politici van de stad een metropool maken en de stad laat verworden tot het nieuwe handelswaar.

Maar politici, projectontwikkelaars en een ieder die de stad wilt verhandelen moet zich realiseren dat er mensen zijn die hun kop niet in het zand steken. Dat velen in de stad hun projecten niet willen. Dat er slechts een vonk nodig is om de strijd te doen laten ontvlammen. Laten wij allen die vonk zijn.

Tegen de stad van de rijken. Tourist go home!

bron: https://autonomendenhaag.wordpress.com


Als we dus mensen maar een

Als we dus mensen maar een bepaald label opplakken, in dit geval “ toerist”, is het wel oké om grenzen te stellen aan waar zij willen zijn?

Vreemd dat dan absolute uitspraken als “geen grenzen”, “Niemand illegaal” enz. Opeens de deur uit gaan als deze personen waar het overgaat opeens niet iemand zijn die tot onze eigen belangengroep behoren.

Zo zie je maar dat alles relatief is,

Geen mens is illegaal!

Geen mens is illegaal!

Flint

Hoe zie je :
- het globalisering voor je zonder gentrificatie
- minder massa toerisme en yuppen
- Wat is jullie eigen bijdrage van het kraken van panden en daar sociale 'broedplekken' te stichten?

Zijn dit ook niet onderdelen van een wereld zonder grenzen, maar wel kapitalisme. Hoe zou je dat willen oplossen?

Oh ja, wat vinden jullie van een differentiatie verdeelsleutel van 80% middensegment, 20% sociale huurbouw en 20% hoog segment. Hoe zouden jullie een wijk inrichten, we willen toch geen enclaves van rijken,yuppen en minderbedeelden? Geef eens een voorbeeld van een werkbare wenselijke situatie zonder luchtfietserij.

W Europa een groot open lucht

W Europa een groot open lucht museum van " mooie " gevels en geen elan word wel hier en daar gesteld.
Mooie gevels ? Nou die zie ik toch zelden bij sociale woningbouw. Met name die van na WO 2 in Nederland.
Geen elan ? Het is er wel maar kleinschalig een verwaarloosd afgesloten binnen terrein ve flat dat door wat vrouwen word veranderd in een groente tuin in Amsterdam ZO. Geen grote theorie maar handen uit de mouwen ik vrees dat het wel een uitzondering is die te pas en te onpas er bij word gehaald. Goedkope vlieg tickets mobiliteit voor de massa.
Maar eerst op Internet sites lezen wat anderen er van vinden. En dan toch weer ikke ikke ikke .
Valt er nog wat te genieten ? Alleen als je niet veel eisend bent kan je dat vinden in massa toerisme die deur moet nog maar weer eens ingetrapt. Ik las verongeluk in het zomer nummer van reclame blad Lekker Weten van Ekoplaza winkels een oproep van Ecolonie.eu . Vrijwilligerswerk er zijn daar blijkbaar alleen maar vrijwilligers ? . Terwijl er sleetse tenten zonder inventaris daar worden verhuurt voor 220 Euro per week. O.a.
Het elan is er wel vrijwilligerswerk doen waar je eerst duur voor moet betalen in Afrika met zogenaamde wezen.
Of dus in Ecolonie waar je blijkbaar gezellig kan worden uitgebuit als vrijwilliger. Elan het maakt je wel vatbaar voor uitbuiting vrees ik. Maar ja gevels staren is ook niet alles. Grote ideeen waar massa s achter aan lopen. Is dat voor bij ? De aarde redden door geen vlees te eten. De aard just does not care because the earth can t het is slechts een idee De Aarde die lijd. Maar ja veel mensen kunnen nu eenmaal niet zonder zingeving. Hoe wel al die "hedonisten " op vakantie met hun cheapo tijd verdrijf ook een reason for living. Dan die armoe lijders zo als ik die zo graag een tuintje willen en het is onbereikbaar. Ach een kleine tragedie zo als er zo veel zijn.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Fail.

ik vind modern 'anarchisme' tergend irritant, maar dat wist je

Wtf maken die fucking toeristen nou uit ?

Zijn het 'yuppen' ? Luisteren ze niet genoeg naar non-binary, vegan, queer crust ? Kennen ze je drugsvriendjes niet ? En moeten ze dus dood ?

Zitten ze niet in een folkpunkband, met een banjo, en een neusring, met één dread

toeristen zijn ook in het belang van de kleine winkels, de mini ondernemers

toeristen zijn geen aanval, op 'the working class'

je was toch voor vrijheid van bewegen ? Maar niet voor een of andere Duitser, uit het Ruhrgebied ?

Wees eens één keertje consistent

Vermoedelijk is het niet eens

Vermoedelijk is het niet eens zo heel moeilijk om met een andere manier van taal en argumenten WEL een valide punt te maken over massa toerisme. Die zijn er genoeg. Massa consumptie, overlast veroorzaken,weinig input voor lokale bedrijven/mensen. Opstuwing van huisprijzen e.d. Het stuk mist intellectuele diepgang en een analyse over haar eigen bijdrage van het gentrificatie proces. Dan is natuurlijk heel pijnlijk om te constateren dat je met je veganistische glutenvrije brouwsel en Fritz Cola denkt te onttrekken aan de consumptie maatschappij, maar helaas!

Terecht overigens dat mensen vallen over de alt-right lijkende slogan. Hij is pijnlijk in deze tijden. Het gebrek aan analyse,diepgang en het lijken op alt-right terminologie laat alleen maar blijken dat er weinig gevoel is voor tact. Dit is actie voeren zonder strategie. Afijn, een nieuwe 'boodschap uit een steeds maar slinkende 'actie'bubbel. Jammer, hoor.

anti toeristische actie (A) stop cis toerists . now !!!

real talk

het punt is, alsof toeristen die tekst lezen en dan zeggen : Piet, instrueer de kinderen, pak de auto in, we gaan weer naar huis

het anti toerisme front,wilt ons hier niet

Wat is het probleem met toerisme ? De uitstoot van de vliegtuigen ? Ik ging vroeger met de trein op vakantie, of fietsend

de milieu problematiek, heeft meer te maken met de uitstoot van de bio-industrie, de manier waarop iedereen, iedere dag, met de auto, naar zijn/haar slavenbaantje gaat.

Dat mensen dan één weekje naar Zandvoort gaan, dat is dan da big problem ?

Dat zijn ook arbeiders, die je eigenlijk aan JOUW kant wilt hebben, die toeristen. Ja, ik weet het, ze zijn cis en hebben niet één dreadlock en ze luisteren naar oubollige muziek.

Maar kijk eens verder dan je crust neusje lang is

Wat levert zo'n tekstje nou op, voor wie ? Wat kan Rutte dat nou verrukken ?

zoloft side effects flhasffpyslegoaqt

fluoxetine 20 mg [url=http://prozacfluoxetinesq.com/]prozac and alcohol[/url] side effects of prozac what is fluoxetine used for fluoxetine high http://prozacfluoxetinesq.com/

Wie jong is en niet links heeft geen hart, wie oud .....verstand

Kan me zo voorstellen dat deze "autonomen" als ze afgestudeerd zijn, zelf een huisje kopen in een verhipte voormalige arbeidersbuurt. Nog later burgemeester van een middelgrote stad of minister voor vreeemdelingenzaken worden.

je bent een slaaf, op een slavenschip en bent dat graag

fucking domme, gereformeerde uitspraak is dat

met je responsibility gelul

blablabla

Ga dan bij Rutte op schoot zitten en braaf je huur betalen iedere maand, aan multi miljardairs

megga slaaf

lisinopril 10 mg gsxtenaxyBtjFlignt

lisinopril recall [url=http://zestoreticlisinopriluj.com/]zestoretic 20[/url] zestoretic 20 25 zestoretic dosage generic lisinopril http://zestoreticlisinopriluj.com/

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech