[020] Urban resort planning to evict a squat

Hier kun je discussieren over [020] Urban resort planning to evict a squat.
Hello!
The squatting community needs your help!

Urban Resort is currently making plans to evict a squat in the North of Amsterdam, called 'the Krakers Bowlwerk'. The municipality who owns the building asked them to put a broedplaats in place, and Urban Resort gladly said yes to this business opportunity.

They are on a mission to clear the area and make it ready for richer tenants, a process called gentrification. Here's the catch though: Urban Resort had a lot of ties to the squatting scene, so we will be able to stop them. They were founded by our comrades after all at the time of the squatting ban in 2005. With the aim to safeguard subcultural niches, that we as a community created. Niches that they are now helping to break down.

At the end of September they will send in a plan to the municipality. We need to make them back out. Not just for the sake of the Bowling, but rather for the squatting community at large. A broedplaats is way worse than regular anti-squat, it's not just simply affordable working space. It's a specific tool to raise the rent of an area. We cannot let this happen within our community. Hete's how you can help:

* Call them up at: 020 693 7575
* Send them a friendly email at: info@urbanresort.nl
* Keep your eyes peeled and ears open for more actions!


leg maar eens uit hoe het kan

leg maar eens uit hoe het kan dat steeds weer links, links verraadt. van je kameraden moet je het hebben. GroenLinks die het basisinkomen in wilde voeren maar nu opeens niet. En ga zo maar door. De restanten van de psp die nu op werklozen jagen. Joska Fisher die liberaal is geworden. Voor mij een reden om mijn middelvinger tegen links op te steken. Ik snap wel, niemand is perfect en we zijn allemaal gevoelig voor het grote geld. Maar links heeft inmiddels wel een reputatie om 180 graden om te draaien als de kans zich aandient. Indymedia die sinds jaar en dag de werklozen in de steek laat en in plaats daarvan eindeloos over zwarte piet en klimaat shit zeurt. ik denk dat er teveel academici onder links zitten die stiekem met hun eigen carrière bezig zijn.

hee raymond, je bent weer

hee raymond, je bent weer lekker op dreef! alles goed? neem nog een biertje jongen!

Kom op, je kunt niet

Kom op, je kunt niet indymedia de schuld geven, een platform waarop mensen zélf hun nieuws publiceren. Als jij meer aandacht wil over werklozen, zul je dat zelf moeten publiceren.
Dat er een hoop salonsocialisten en zelfs salonanarchisten rondhangen, is niks nieuws, en een zekere scepsis jegens academici die liever lobbyen dan rebelleren is altijd terecht.

sorry dat ik weer reageer

Pvda ging in de jaren negentig om, voor 'iets nieuws' ( neoliberalisme ). Dat had wel te maken met carrière, de duivel genaamd geld, die iedereen van het padje brengt. PVDA meneren, wilde toch ook wel gewoon meetellen, in Den Haag. En meetellen doe je , door de bedrijven naar de mond te praten. Bij het kapitaal op schoot te zitten. Men ging voor een 'derde weg', oftwel, men verwierp de sociaal democratie en ging Ayan Rand quoten.

Zij verraadde werkende mensen, werkeloze mensen en tuig als jij en ik hehehe

Voor de SP geld. Zij hielden hun poot relatief stijf. Máár, zodra men groot werd en misschien in een coalitie kon komen, liet de VVD weten : nee, dat gaat niet gebeuren. De SP ontkend die realiteit nu en dat is schadelijk. Zij geven mensen valse informatie. Zij geven mensen valse hoop, door te doen alsof zij ooit in een coalitie zullen komen. Alsof de bedrijven die dit land runnen ( via VVD en CDA ), dat ooit zullen toelaten.

Tot zover reikt 'de democratie' dus.

Heb niet de illusie, dat de rijken hun rijkdom laten wegstemmen, iets dat een anarchistische dame zei, de vorige eeuw, ik weet niet meer wie.

Als we kijken naar thema's als zwarte piet. Deze thema's zijn veilig. In die zin, ze tasten niet direct staat en kapitaal aan en zijn dus niet gevaarlijk.

Als je écht een multinationaal bedrijf in de weg zit, dan wordt je in sommige gevallen zelfs dood gemaakt. Denk aan de vele klimaatactivisten, die omgelegd zijn, die 'verdwenen' zijn, in Zuid Amerika. Denk aan de vele klokkenluiders, die de staat écht aanvielen, denk aan Assange. Ja, Rob Jetten en Hillary Clinton hebben dan liever, dat Assange op de nationale televisie, iets van zwarte piet vind, dan dat hij schandalen boven water haalt. Rutte heeft liever Quinsy Gario, dan Assange.

Unilever heeft liever, dat jij en ik 'een interessant debat', over zwarte piet hebben, dan dat wij bij hen voor de deur liggen, hun vrachtwagens blokkeren etc. Daarom is dat soort 'strijd' geframed als 'links', in mijn opinie. De media doet er ook volop aan mee. Is dol op 'het debat', een 'debat', dat voor niemand écht relevant is, aangezien mensen gewoon verpauperen in Nederland. Met of zonder je tering zwarte piet.

Een pand kraken = fysiek gevaar lopen, van staat en kapitaal

tegen zwarte piet zijn = bakfiets progressief zijn, een mening om mee te pronken.

als ik dit soort reacties

als ik dit soort reacties lees denk ik vooral: hef dat indymedia maar helemaal op. wat een diepgang, wat een fantastische bespiegelingen. nee, zo komen we echt een stuk verder. Dit is bijna nog beter dan een echte oorspronkelijke Raymond-reactie!

omfg

Omg, dus door mij word straks indiemedia opgeheven. Doordat ik meningen heb en die rondspui

gratis en voor niets.

Wie is trouwens Raymond ? Is dat net zo'n grote slechterik als 'Maikel' ?

Ken je die, Maikel ?

Urban Resort was van het

Urban Resort was van het begin een veredeld kraakwachtbureau. Niets meer en niets minder. Dat ze nu mee gaan werken aan ontruimingen hoeft dus niemand iets te verbazen.

het stomme is dus dat mensen

het stomme is dus dat mensen er wél verbaasd om zijn, "hoe kunnen hun nou slecht zijn, Hay was toch ook zo'n grote ADM-held"....

Urban Resort en Bowling Noord

We betreuren het ten zeerste dat het bericht de ronde gaat dat Urban Resort plannen maakt om de gekraakte bowling in Noord te ontruimen. Niets is minder waar.
Wat er speelt is dat Stadsdeel Noord de komende jaren de omgeving van het Buikslotermeerplein flink op de schop gaat gooien. Urban Resort is door het Stadsdeel gevraagd een plan te maken voor een tijdelijke creatieve invulling van een deel van het plein en de bowling zodat de leefbaarheid en dynamiek in de tussentijd overeind blijft.
Wij hebben echter aan het stadsdeel kenbaar gemaakt dat wij niets met de bowling kunnen, simpelweg omdat het gekraakt is en omdat het gebruikt wordt door de Locatie (kringloopwinkel).
Urban Resort richt zich er dan ook op om een haalbaarheidsstudie te maken voor een broedplaats buiten de bowling.
We gaan er van uit dat we hiermee de onterechte aantijging wegnemen en zijn vanzelfsprekend bereid om met de initiatiefnemers van de poster een gesprek te voeren.

Re: [020] Urban resort planning to evict a squat

Beste Hay,

Ik geloof niks van je corporate statement. Ja, jullie "kunnen" niets met de bowling, maar als jullie echt zo idealistisch van aard waren, dan had er gestaan dat jullie niets "willen" met de bowling. Als jullie echt zo voor krakers zijn, dan doe je niet massaal mee aan de gentrificatie van yet another deel van Amsterdam. Als jullie echt iets om krakers geven, dan hadden jullie ondertussen ook al iets aan de bewoners gecommuniceerd in plaats van enkel een statement op Facebook en Indymedia om je gezicht te redden met lege woorden. Dit is alleen damage control.

Nee, de bowling zal nu vast blijven bestaan, al is het waarschijnlijk alleen omdat Urban Resort er zijn handen niet meer aan durft te branden. De volgende keer pakken ze wel wat minder mondige en connected krakers, zoals ze bij Wijk 7 hebben gedaan.

Urban Resort en Bowling Noord

Zoals gezegd ga ik graag een gesprek aan over de bowling, gentrificatie, het werk dat Urban Resort doet en Wijk 7. Dat laatste pand is vanaf het begin in 2010 een broedplaats en bestaat overigens nog steeds dankzij Urban Resort. Mijn nummer is neem ik aan wel bekend, neem contact op dan maken we een afspraak. Wat mij betreft doen we dat in de bowling, als ik daar tenminste nog welkom ben.

Ik ben niet van de bowling,

Ik ben niet van de bowling, don't assume. Er zijn namelijk wel meer mensen die al vanaf het begin af aan Urban Resort fishy business vinden. Jij hebt ook het nummer van de mensen van de bowling *neem ik aan*, misschien moet je ze even geruststellen dat jullie ze niet willen ontruimen en juist respecteren wat zij aan het doen zijn (als jullie dat idd vinden).
Wat ik interessanter had gevonden, Hay, was gewoon even op tekst een reactie op de dingen die in mijn bericht stonden, als je "zo graag het gesprek aan wil gaan", als je echt idealistisch en solidair bent steek je dat niet achter stoelen of banken binnen gesloten kamers.

Re: [020] Urban resort planning to evict a squat

"Wij hebben echter aan het stadsdeel kenbaar gemaakt dat wij niets met de bowling kunnen, simpelweg omdat het gekraakt is en omdat het gebruikt wordt door de Locatie (kringloopwinkel)"

Je zou zou zomaar de conclusie kunnen trekken dat jullie er wel wat mee kunnen als het ontruimd wordt en overhandigd wordt door de kringloopwinkel. Ofwel: Gaan jullie deze locatie eventueel gebruiken als deze wel ontruimd is en overhandigd wordt door de kringloopwinkel? Is het dan wel haalbaar?

Vind het opvallend dat het 2e 'incident' is. Duivevoorde heeft zich al jaar en dag negatief en xenofobisch uitgelaten over hedendaagse krakers en heeft derhalve een bedenkelijk trackrecord hier mee.

Maikeltje

Weer lekker aan het trollen?

Een stuk minder en meer

Een stuk minder en meer begripvoller dan een anonieme laffe tosti.

je suis Maikel

Waarom gaat iedereen mee in die haat campagne, tegen deze jongeman ?

Maikel dit, Maikel dat blabla. As if i give a fuck....

En waarom, omdat een paar snowflakes, bij 'de PL', hem een keer weg hebben gestuurd, wegens 'iets'

We weten niets over hem....Misschien is hij wel necrofiel, misschien ook wel niet. Zelfde geld voor mij...en voor jou...

Dit soort poep, maakte anarchisme kapot haha

En de manier waarop men over andere roddelt, dat zegt genoeg. Dan denkt men, hoe praten
ze dan over mij ?

Sorry, maar volgens mij had

Sorry, maar volgens mij had Maikel gewoon een inhoudelijke reactie. Volgens mij ben jij juist aan het trollen.
Ik vind het statement van Urban Resort ook klinken als "we kunnen niet, maar eigenlijk willen we wel" en "als het niet meer gekraakt is, kunnen we misschien wel een leuke creatieve broedplaats ontplooien".
Kritiek op Duivenvoorden lijkt me verder ook compleet terecht, daar mag wel meer over gepraat worden.

Throgg the trollking

Ik word zo misselijk van dat hele 'creatief' gedoe. Ik kan het woord 'creatief', of 'broedplaats' niet meer horen, uit
de mond van een bebaarde jongeman, met een serieuze blik in de ogen, die baardolie gebruikt

Ik wil gewoon een fucking woning, ik wil niet creatief broeden hehehe

We zijn niet creatief. Kunnen we niet gewoon een niet-creatief anarchisme formuleren ?

Btw, die tussenpersonen in het hele kraak gebeuren, die tussen organisaties, dat werkt toch niet. Ik kraak een huis
ik heb dan een woning. Mama staat en de pandjesmaffia vinden dat niet leuk dan en dan word ik eruit geflikkerd

Niets is daar creatief aan hehehehe

Re: [020] Urban resort planning to evict a squat

I Believe fuck all that these people had anything to do with the squatting movement in the past. That one of them lived in a squat for a few weeks, could be possible. But obviously they did not have affinity with the squatting movement. They are nothing more than rich yuppie businessmen hiding behind hipsters with therms like 'livability of the city', 'renewal'. 'pop-up', and 'creative free-haven'. Gentrification in its purest and most sickest form. And then making those hipsters believe that €1200 a month for their 10m2 workshop is a good deal. Buy hey, its Amsterdam after all ;)

To give an helping hand, these assholes also got an address;

[edit: adres taken out, the address of their office is openly available on internet + tons of other people live and work in the same building]

Have fun

.......

Ik geloof 'fuck all' dat deze lui ooit iets met de kraakbeweging te maken hebben gehad in het verleden. Dat een van hun een paar weken in een kraakpand heeft gewoond, mischien. Maar of zij ooit affiniteit hebben gevoeld met de kraakbeweging, duidelijk niet. Dit zijn niks minder dan rijke yuppie zakenlui die zich achter hipsters verschuilen met termen als 'stads leefbaarheid'. 'vernieuwing', 'pop-up' en 'creative vrijplaats'. Gentrificatie in zijn puuste en ziekste vorm. En die hipsters dan laten laten geloven dat hun 10m2 atelier voor €1200 per maand een goede deal is. Je zit immers in Amsterdam ;)

Om even een handje te helpen, deze klootzakken hebben ook gewoon een vestiging;

[edit: adres eruit gehaald, het adres van hun kantoor staat gewoon op internet + er wonen en werken honderden andere mensen in hetzelfde gebouw]

Veel plezier.

Het feit dat het adres van

Het feit dat het adres van het hoofdkantoor van deze motherfuckers op straat (internet) word gepleurt waar juist huurders van hun wonen en gebruik maken is effectief. Als bij hun graffiti word aangebracht of de ruiten er uit worden gepleurd hebben zij een tien tal huurders die zich niet meer veilig voelen en gaan klagen en dat IS JUIST EFFECTIEF. Geintimideerde/bange/klagende huurders zijn precies de middelen die deze tyfuslijers weerhoud een 'creatieve broedplaats' van onze kraakpanden te maken.

Jammer dat indymedia hier op eddit.

Zoals van Kooten en de Bie ooit heel mooi heeft uit gedrukt; Krijg toch allemaal de vinkentering!!!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech