XR Global Hunger Strike

Hier kun je discussieren over XR Global Hunger Strike.
HOW TO JOIN

If you’re over 18 fill out this registration form. Under 18s registration form here (no under 16s; 16-18 year olds may only strike for 24hrs at a time. Individual organizations may endorse this Global Climate Hunger Strike.
Contact your doctor as soon as possible to ask for advice/oversight and if you need to set up an appointment. You can use this template as a starting point. All individuals are responsible for their own health.
All individuals are STRONGLY advised to read this medical advice from Dr. Cliff Kendall.

OUR DEMANDS

Tell the Truth: Governments must tell the truth by declaring a climate and ecological emergency.
Act Now: Governments must act now to halt biodiversity loss and reduce greenhouse gas emissions to net zero by 2025.
Beyond Politics: Governments must create and be led by the decisions of Citizens’ Assemblies on climate and ecological justice.

Read the international proposal for the Global Climate Hunger Strike and the universal statement for more information.

https://rebellion.global/newsletters/2019/10/31/global-hunger-strike/


ik heb geleerd dat je met het

ik heb geleerd dat je met het inzetten van hongerstaking als protest/pressiemiddel héél terughoudend moet zijn.
Kijk, iedereen kan een aantal dagen vasten. Dat betekent dan ook dat hongerstakingen die in tijd beperkt zijn, geen risico, nauwelijks ongemak maar dus óók geen pressie/protest/aandacht opleveren.
Media, publieke opinie, 't komt allemaal pas op gang als het een dramatische of levensbedreigende wending neemt. En het lastige van meerdaagse hongerstakingen is dus dat IEDER van die dingen de drempel verhoogd, de lat hoger legt en het dus moeilijker/gevaarlijker maakt voor hongerstakers na jou

so educated i can go out and discuss this shit

Beste nn

Ik denk wel dat het effectief is. Zwaar geschut, is altijd effectief. Het is gewoon allemaal Machiavelli, snap je wat ik bedoel ?

Ding die jou pijn doen en in gevaar brengen, werken meestal. Ik persoonlijk, ben er te lui, laf en egoïstisch voor.

Dingen die veilig en zoet zijn, werken ( meestal ) niet.

Stemmen = werkt niet

Enge dingen doen, zoals dit = werkt wel

Stemmen = werkt niet, want je PVDA gaat met kapitaal in zee en SP wordt gewoon buiten alles gehouden....

Kraken = directe oplossing van het probeem

Zachte heelmeesters = stinkende wonden, parlementaire wonden

so educated i can go out and discuss this shit, bringing back knowledge to the public. Im like, i love you

- Lil B the basedGod

Uithongeren

1 tot 7 dagen hongerstaken. Als we kijken naar de geschiedenis van hongerstakers dan bood het weinig. De hoge kans dat het zeer demoraliserend werkt plus het uithongeren van activisten een zeer heftige aanslag op hun lichaam is kwalijk en schadelijk. Het herstellen hiervan zal lang duren. Dit, terwijl de eerste en primaire opdracht van een activist moet zijn om goed voor zijn/haar lichaam en geest te zorgen. Zonder deze twee in optiform wordt het niets. Een beweging van wandelende takjes en geknakt moralisme beweegt niet lekker.

Het zal ook een tweespalt veroorzaken tussen activisten die wel dit aangaan en niet aangaan. Klinkt als volgende stap in het radicaliseringsproces en in dat proces zal het 'leden' aantal snel afkalven. Tactiek != strategie.

.

Vriend

Misschien heb je gelijk. Misschien verkijk ik mij erop

Het is tenminste wél radicaal, weetje. Het is hardcore. Als één figuur zichzelf in de fik steekt ofzo, dan is dat vaak een ontketening van gebeurtenissen. Ik ga het alleen niet doen. Gaat u voor hehehehehe

Maar je weet toch, ze moeten het zelf weten, toch. Als jij jezelf wilt uithongeren, doe je ding. Ik bedoel, wil je ze gaan tegenhouden ofzo ? Ze aanhouden ?

ik ben te dom voor tactiek. Zie mij als een stier in een porseleinzaak

Dit, terwijl de eerste en primaire opdracht van een activist moet zijn om goed voor zijn/haar lichaam en geest te zorgen

Ik doe me best, pik. Mijn lichaam mag wel wat beter, weetje. Ik wil het lichaam van een Grieks beeld hebben. Mag je best weten. Mijn geest, daar valt toch niets meer aan te doen. Te ver heen, te vertroebeld.

Door het alleen maar eten van

Door het alleen maar eten van groenvoer lopen ze er sowieso als gekakte takjes bij.

ezelinnen melk, op mijn diamanten musli.

Veganisten hebben in ieder geval nooit overgewicht.

Tenzij ze teveel biertjes drinken. Biertjes zijn wel veganistisch, namelijk. Is gemaakt van graan, wist je dat ?

kwam ik laatst achter.

hehehehehe

Vroeger vraten anarchisten vlees. Kameraad Durutti is groot geworden op Chorizo en ezelinnenmelk. Toen
was anarchisme nog leuk. Konden we nog vlees vreten etc. hehehehe

deze mensen hebben een

deze mensen hebben een verknipte geest.

De eerste reactie helemaal

De eerste reactie helemaal bovenaan klopt wel. Vasten word door veel levendsvizie's, wijsheden, geloven, culturen, dietisten en hipsters uitgeoeffend en onderstreept. Waarbij 5 tot 7 dagen vasten tot een 'geballanceerder lichaam'/'verlichting tot god'/'het re-setten (contrl-alt-delete) van je lichamelijke gewenningen'/'nadekenen over honger in de wereld' ect. word gepraktiseerd.

Ik ken meerdere mensen, van nuchter denkende 'burgers' die een 'vernieuwingkuur' volgden tot zwevende hippies, die tot 7 dagen hebben gevast. Dus alleen water, geen eten. Niks. En zonder gevolgen, lichamelijk.

Als ik google er even op na sla (ja foei foei, ik gebruik google..) lees ik meerdere websites en bronnen die claimen/aangeven dat een volwassene in 'gezonde toestand' tot 8 weken kan vasten zonder er ernsig schadelijk letsel aan te overhouden, zolang je maar water blijft drinken. Jou lichamelijke staat en je vetbalans spelen hierbij wel een grote rol.

Nog aanstootgevender vind ik deze aktie van XR, omdat ik zelf hongerstaking van vluchteling in zowel Nederland, Turkije en Griekenland heb mee gemaakt. Met gemengd 'succes' kwa media aandacht. Maar hier spreken we wel over mensen die meer als 2 maanden niet hadden gegeten omdat hun wanhoop overnam. Omdat sterven uit protest beter leek dan doorgaan in een uitzichtloze situatie. In 2 van de 3 senario's (in griekenland en turkije) zijn mensen (gedwongen) afgevoerd naar ziekenhuizen en hebben een aantal van die 'demonstranten' (in turkije, niet dat dit er wat toe doet) het niet overleefd.

Dat waren geen westerse mensen die aan een massa oproep mee deden, dit waren mensen in uiterste wanhoop. Wanhoop waarbij passieve zelfmoord in hoop voor media aandacht en een 'politieke' oplossing beter leek dan ontzichtbaar doorgaan met hun leven.

Ik vind deze aktie van XR een zeer slechte PR stunt van mensen met 'privileges' en ik hoop dat niemand mee doet aan deze oproep.

Hierbij het eind van mijn emotioneel betoog over de ervaringen met wanhoop tot hongerstaking, met de nare gedachtens en beelden nog op mijn netvlies gebrand.

overgewichtstaking van je boy nayakosakimakshimi

Ik snap je punten

Het is een nasty aangelegenheid, zo'n hongerstaking.

Ik wil misschien het tegenovergestelde doen. Mijzelf klem eten. Een soort overgewichtstaking. Dat ik uiteindelijk vierhonderd kilo weeg en dan rollen jullie mij naar het stadhuis. Hier, zie wat die arme man gedaan heeft. Zichzelf helemaal kapot gegeten, voor het klimaat

Nee maar, dat is gekkigheid

Ik heb zoiets van, verboden te verbieden. Als mensen dat er voor over hebben. Als mensen martelaren willen zijn ? Wie ben ik om ze tegen te houden.

Anarchisme ging over vrijheid, dus ook PERSOONLIJKE vrijheid, om te handelen zoals je wilt.

hongerstaking?

Hongerstaking is een middel dat gebruikt wordt wanneer je niks anders (meer) ter beschikking staat. Er gebruik van maken voor een korte periode doet af aan hongerstakingen van mensen die echt niks anders meer kunnen. Denk aan gevangenen in deplorabele omstandigheden bijvoorbeeld. Het op deze manier inzetten is naar mjin mening dan ook erg slecht. Er kunnen genoeg andere dingen worden gedaan dan het middel van de uiterste wanhoop zo gemakzuchtig in te zetten.

radicaliseren, kan je leren

Maar de tijden zijn gewoon tamelijk wanhopig

Mensen komen moeilijk rond, heel moeilijk rond

Door de vluchtelingenstromen, ontwricht Europa. Het leidt tot fascisme. Fascisme werd sterk, op het falen van neoliberale politici en de vluchtelingenstroom, waar de Europeanen boos om werden.

De vluchteling stromen komt grotendeels door klimaat verkankering. Wat dan weer komt door dit economische, bizarre systeem, dat geheel achterhaald en arbitrair is.

Indirect, leid kapitalisme dus tot fascisme. Net als in de vorige eeuw. Kapitalisme faalt, waarna extremisten de boel proberen over te nemen. Het fascisme staat dan op en beweert in een klap alles op te lossen.

Anyway, er is dus wel degelijk écht een crisis situatie aan de gang.

Sommige mensen kiezen dan voor hele zware middelen. Hongerstakingen, bezettingen, kraken, picket lines, wildcat strikes.

Sommige mensen zijn zo fatalistisch en/of dapper. Sommige mensen hebben zoiets van, kan mij het allemaal schelen nog. Sommige mensen sloten zich vanuit die emoties dan ook aan bij de YPG in Irak en Syrie, om de Koerden te helpen, tegen IS. Ik persoonlijk zou dat nooit doen. Te verwend en egoïstisch. Maar andere die heel ver gaan, daar heb ik soms wel respect voor. Als het ook daadwerkelijk effect heeft. Die Europeanen, die Friese scherpschutter, die voor de Koerden IS militanten geschoten heeft, in Irak. Die krijgt van mij wel een sticker hoor. Wát een toppertje !

Bedankt voor de aanvulling

Bedankt voor de aanvulling van mijn betoog, voor de persoon die 2 comments hierboven reageerde. Dat is precieswat ik bedoel.

En nee, sorry, de oorlogen die nayakosaskaksosaoko hierboven aandraagt (sorry G, ik ga je nu bekritiseren, maar dat kan je wel aan) heeft maar in zeer mindere mate te maken met klimaat verandering. Die vluchtelingen vluchten vooral vanwege decennia/eeuwenlange dictatuur vanuit regering/religie, en de 'huidige' motivatie om te vluchten zijn o.a. het internet. De beelden en ilusies die zij zelf online hebben gezien over het 'perfecte leven' van westerse landen/mensen. Dit was keer op keer het verhaal wat ik hoorde toen ik 'vluchtelingen'werk deed binnen en buiten europa. Copy-paste daar nog eens de aanval van de V.N. bij na 9-11 tegenover het oosten en je krijgt het perfecte scenario voor mensen om weg te willen vluchten van huis en haard.

Dat er hiernaast vele en vele migranten aankomen in shithole europa door klimaatverandering is wel en fijt.

Verder word de oproep tot hongerstaking gedaan/aangehangen door mensen die geen fuck van armoede/slechte leeft omstandigheden.directe bedreiging kennen door invloeden van climate change. De prachtig biologische groenten in jou lokaal westerse biowinkel komen meerendeels ook vanuit instituties die medragen aan klimaatverandering. En als die bio-producten uit turkije komen zijn ze ook nog eens geplukt door vluchtelingen.

Verder heb ikl het verhaal van die nederlandse sniper wat langer gevolgd, uit intresse en mijn solidariteid met de koerden en ypg. Die gast is een nederlandse para-militair die zo lang in het NL leger zat dat dit zijn leven was. Uit het NL leger gegooit omdat hij te oud werd en nooit 'hoger op' was gekomen en zijn 'lichamelijk dis-functioneren' door ouderdom dus te duur werd voor het leger. Ik heb intervieuws gelezen waarin die gozer zij dat hij de koerden steunde, maar zijn grotere uitgangspunt was leven in oorlog en vechtenEn hij ontkende dit ook niet, omdat dit zijn identitijd was. Ik heb GEEN ENKEL respect voor die man. Die gast is afgewandeld naar de oorlog en het leger waar hij nog welkom was om te vechten.

Sorry nayakosaskaksosaoko, je bedoeling is goed maar jou argumenten zijn slecht en je bron van informatie heb je niet goed onderzocht. Je bent uit op discussie, en neemt hier op indymedia tegenstrijdige standpunten in en bent in mijn ogen meer dan een keer uit op stemmingsmakerij. Do your homework!

En verder, als jij je voor het klimaat vol wil vreten steun ik dit (financieel) van harte en pleur ik je persoonlijk bij het parlement met je 400 kg door de ruiten heen. I got your back bro!

fdsdssd

Beste nn

Ik heb een olifantenhuid, ik kan er wel tegen, tegen die keiharde kritiek hehehe Mijn hart is al zó vaak gebroken, dit kan er ook nog wel bij.

Ik snap je punten. Ja, internet is óók een grote factor. Sociale media, die ook Afrika bereikt en hele massa's opzweept. Maar dat doet sociale media met vele zaken. Mensen opzwepen, massahysterie aanwakkeren.

Dan kunnen we ons afvragen, is sociale media niet óók gewoon kapitalisme ? De kapitalistische vervreemding ? De ontwrichting, die komt door iets als sociale media, in combinatie met de scheve verdeling van macht en rijkdom. Zowel het uitsluiten van Afrika van de Europese markten, als de sociale media waanzin, zijn beide kapitalistische uitwassen.

Oorlog, dictators, imperialisme, kapitalisme, klimaatrampen, uitbuiting van de derde wereld. Meerdere redenen, leiden tot vluchten.

Ik roep niet op tot hongerstaking...Ik zeg alleen, dat mensen het ZELF moeten weten, wat ze doen, hoe ze handelen, wat ze relevant achten.

Wie zijn jij en ik, om die tactieken af te keuren ? Zelf weten, is the name of the game

Ik ben overigens niet van plan, om 'stemming te maken', wat men daarmee ook bedoelt. Maar als je het zo wilt zien, het is aan jou. Daarnaast, een beetje olie op het vuur, van het vastgeroeste libertaire links, lijkt mij ook niet verkeerd. Links zit muurvast

Als laatste. Wat mij betreft is die sniper wel een held. Hij heeft weet ik veel hoeveel IS schoften afgeschoten. Het doet er niet toe met wat voor intenties hij daar was. Zijn handelen is in het belang geweest, van de Koerden en de mensen die daar leefde en leidde onder het IS fascisme. Of die man nou hield van vechten, of niet, dat doet er niet toe. De uitwerking is hetzelfde. Het resultaat is hetzelfde.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech