Hoe Washington het veiligheidsverdrag in Oost-Europa schendt

Hier kun je discussieren over Hoe Washington het veiligheidsverdrag in Oost-Europa schendt.
De belangrijkste bases liggen in Duitsland en Polen, van waaruit ze een deel van hun troepen en militaire uitrusting naar andere Europese landen sturen. Alle eenheden blijven negen maanden in de regio, waarna ze worden vervangen door andere troepen uit soortgelijke formaties van de Amerikaanse strijdkrachten.

De 101st Army Aviation Brigade van de 101st Airborne Division zal op kort termijn in Duitsland aankomen om hun collega’s te vervangen. De apparatuur wordt nu klaargemaakt voor verzending in de Amerikaanse haven van Jacksonville en zal binnenkort naar de havens van Frankrijk en Griekenland gaan, vanwaar het over land naar Duitsland wordt vervoerd. De eenheid is bewapend met 50 UH-60- en HH-60 Black Hawk-helikopters, 4 CH-47 Chinook-transporthelikopters en 25 AH-64 Apache-aanvalshelikopters. Het is de bedoeling dat naast Duitsland ook aparte helikopterteams van de brigade in Griekenland, Letland, Polen, Roemenië en Turkije zullen worden gestationeerd. https://twitter.com/balt_security/status/1276569007064330241

Een van de fundamentele problemen rond Operation Atlantic Resolve is de feitelijke schending door de Amerikanen van de afspraken van de NAVO-Rusland Stichtingsakte, die het stationeren van strijdkrachten aan de Russische grenzen op permanente basis verbiedt. Maar om publieke beschuldigingen te voorkomen, dat de juridische grondslagen van de veiligheid in Oost-Europa worden ondermijnd, heeft Washington zijn toevlucht genomen tot verschillende trucs. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-25243-3.html

Ten eerste noemt de VS de inzet van de brigades niet permanent, maar tijdelijk, aangezien de eenheden slechts negen maanden in Europa verblijven. Dit is echter niets meer dan het spelen met woorden. Omdat de militairen elkaar voortdurend afwisselen, komt het er gewoon op neer dat de Amerikaanse militaire aanwezigheid permanent is.

Een andere verdediging is de bewering dat Operatie Atlantic Resolve een zelfstandige activiteit van Washington buiten de NAVO is en zodoende buiten de afspraken valt. Op het eerste gezicht kan men hier niet tegenin gaan. Maar toen dit document in 1997 werd ondertekend tussen Moskou en Brussel, namen alle landen – leden van de Noord-Atlantische Alliantie – verplichtingen op om zich eraan te houden. En dat betekent ook de VS.

Ten derde kan men vaak horen dat de inzet van eenheden aan de Russische grenzen niet onder het ‘concept van substantiële strijdkrachten’ vallen en daarom niets kan schenden. De oprichtingsakte Rusland-NAVO onthult de inhoud van dit concept niet en specificeert ook dit begrip niet. Praten over de gepantserde brigade van 3.500 troepen binnen dit concept kan dus van alles betekenen, zowel dat het er wel of niet onder valt.

Met een rijke ervaring in het creëren van een positief beeld van zijn strijdkrachten in het buitenland, presenteert Washington zijn optreden vakkundig aan de bevolking van de Baltische landen, Polen, Roemenië, Hongarije, Bulgarije en andere landen die Amerikaanse soldaten ontvangen. Militairen zijn frequente gasten bij allerlei nationale evenementen in het gastland, organiseren tentoonstellingen van wapens en militaire uitrusting en geven propagandalessen op scholen. Met het regelmatig vermelden dat heel Europa, ware het niet voor de VS, al lang door de Russen zou zijn ingenomen.

Dergelijke informatieondersteuning bij hun activiteiten helpen de Verenigde Staten om een succesvol beleid in de regio te voeren, zodat mensen niet zo snel erachter komt dat het land een internationaal verdrag met Rusland schendt. De essentie van de zaak blijft dat het voor Washington al sedert langere tijd gewoonte is om overeenkomsten te schenden.


is er iemand die dit geleuter

is er iemand die dit geleuter interesseert of zelfs maar leest?

Het is een interessant

Het is een interessant stuk.
En daar valt heel wat meer over te zeggen.
Bij de afscheiding van voormalige Russische Republieken van Rusland in de jaren 90 had het Amerikaanse ministerie van Defensie het Pentagon een aandeel dat niet te onderschatten is.
Kijk maar op internet bij het vriendschap verdrag tussen Rusland en de Oekraine waarbij de Oekraine onafhankelijk werd van Rusland.
Dat verdrag is geheel door het Pentagon opgesteld en was in 1997 door Jeltsin ondertekend.
Dat was ook de reden dat Poetin in Rusland aan de macht kwam en zijn macht zo lang kan vasthouden.
De macht van Poetin als de grote beschermheer van Rusland is derhalve veroorzaakt door het NAVO beleid ten koste van de Russen want die blijven daardoor met een dictator zitten.
STOP NATO!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech