DEN HAAG: update De Samenscholing

Hier kun je discussieren over DEN HAAG: update De Samenscholing.
Het speerpunt van de lastercampagne van GDM was fractievoorzitter Arjen Dubbelaar. Dubbelaar sprak consequent over “krakers” in een oud schoolgebouw dat bewoond zou worden door 44 mensen. De Samenscholing komt inderdaad voort uit de kraakbeweging maar is nu feitelijk geen kraakpand. We hebben een contract met de gemeente voor de tijd van 10 jaar. Datzelfde contract weerhoudt mensen van in het pand te wonen, het gebouw is immers enkel bestemd voor activiteiten. Dubbelaar verwees verder nog naar geluidsoverlast, dat er “gewoon huur” moet betaald worden en zogenaamd achterstallig onderhoud.

Van de bewonersorganisatie en enkele overburen hebben wij begrepen dat er geen klachten zijn van geluidsoverlast. We hebben in de afgelopen jaren ook maatregelen genomen om er voor te zorgen dat de buurt geen last zou hebben van bijvoorbeeld een optredende band. Zo zijn er duizenden euro's geïnvesteerd in delen van het pand geluiddicht te maken. Verder werd ons verteld dat de enquête die GDM heeft gehouden sterk insinuerend was en buurtbewoners onder druk zette met stellingen als “ja maar, iedereen vindt ze irritant!”. De enquête van GDM staat bol van het eigen politiek belang. Daarbij komt het ook te kijk dat Arjen Dubbelaar directeur is van een vastgoedbeheer bedrijf en dus ook zijn persoonlijk belang bij de kwestie betrokken is.

Het klopt inderdaad dat De Samenscholing geen markthuur voor het voormalige schoolgebouw betaalt. Dat er helemaal niks wordt betaald is volstrekt onwaar. Zo worden alle kosten van het gebouw, dat eigendom is van de gemeente, gedekt. De Samenscholing is een plek voor sociale en
culturele activiteiten. Veel muziekpodia, maatschappelijke hulporganisaties en andere culturele instellingen zijn helaas afhankelijk van subsidie vanuit de gemeente, deze gaat dan meestal op aan de huur voor een pand. De Samenscholing maakt geen gebruik van subsidie en doet dat bewust.

De Samenscholing onderhoudt het pand ook helemaal zelf. Het meeste onderhoud vindt plaats in het pand, iets wat niet zichtbaar is vanaf de straatkant. Aan de buitenkant van het pand wordt het noodzakelijke onderhoud gedaan. Dat onze voortuin Arjen Dubbelaar niet aanstaat, laat ons voor de rest koud. Infrastructureel onderhoud kost tijd en vooral geld. Hier moeten wij dus helaas tactische keuzes in maken. Deze keuzes zijn vooral gebaseerd op een onzekere situatie wat betreft het verblijf in het pand aan de Beatrijsstraat 12. Net als voor veel andere sectoren op het gebied van cultuur, werk en wonen, geldt voor De Samenscholing een zekere en stabiele toekomst als beste optie voor de ontplooiing van activiteiten en onderhoud.

Om af te sluiten vinden we het bizar dat GDM zich opeens druk maakt om De Samenscholing en Moerwijk. Toen ze nog in het college zaten waren ze te druk bezig met toeristen, yuppen en multinationals naar Den haag te trekken via Instagram. Weer in de oppositie strijken ze neer in
Moerwijk om op een slinkse manier de buurt onjuiste informatie aanbieden om zo partijdigheid te creëren. Dat GDM De Samenscholing beschouwt als een ernstig probleem voor Moerwijk geeft aan dat de partij geen idee heeft wat voor sociale problemen er daadwerkelijk spelen in het stadsdeel.
Zoals eerder vernoemd beschouwen we de media hetze rondom De Samenscholing als een stunt.Deze dient om mensen in Den Haag af te leiden van de politieke en justitiële problemen die enkele prominente leden van GDM nu ondervinden.

De Samenscholing zet al jaren activiteiten neer in Moerwijk en gooit meerdere dagen per week haar deuren open middels diverse initiatieven voor iedereen die interesse of daar behoefte aan heeft. Wat ons betreft blijven we dat ook nog jaren doen.

De Samenscholing
desamenscholing@riseup.net


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Linken naar rechtse shite is zo...

Kweet niet of je het stuk wel

Kweet niet of je het stuk wel hebt gelezen en/of het filmpje heb gekeken, maar t gaat om een lastercampagne van groep de mos tegen de samenscholing. En wie komt er vooral aan t woord? Juist. Iemand van groep de mos.
Enne, automatisch weggejorist omdat jd powned linkjes plaatst. Dikke doei.

Wanneer zijn jullie bij deze

Wanneer zijn jullie bij deze buren op bezoek gegaan?
Na dit item?

Nog geen eens overlast door orgies

DEN HAAG ONTRUIMT ÉN SLOOPT KABOUTER-‘VRIJDORP’
Er werd zelfs gesproken over orgies op het terrein. Bij de gemeente waren meldingen binnengekomen met teksten als ‘Nakende meiden lieten zich gewoon pakken op het grasveldje’. In een andere brief zou staan dat zeven ‘nakende’ jongens en een meisje van 14 jaar een soort sextheater zouden opvoeren.
https://www.dagvantoen.nl/den-haag-ontruimt-en-sloopt-kabouter-vrijdorp/

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech