Indymedia.nl kortstondig geveld door ddos aanval

Hier kun je discussieren over Indymedia.nl kortstondig geveld door ddos aanval.
De ddos aanval is niet geclaimd maar het staat vast dat het geen 'scriptkiddie' of digitale bellentrekken werk was. Het heeft voor Indymedia weinig zin om te proberen achter te halen wie er precies achter de aanval zit. Wel zien wij de schadelijke aanval als een onderdeel van de manier waarop rechtse krachten in de samenleving zich organiseren en steeds agressiever te werk gaan, zowel parlementair als buitenparlementair. In een samenleving waar de tweede kamer debatteert over het strafbaar stellen van het redden van drenkelingen op zee omdat het migranten zijn, of waar vergaderingen van antiracistische demonstranten worden belaagd door gewelddadige racisten, past een georganiseerde ddos aanval op een kleine website als Indymedia.nl helaas in een zorgwekkende trend. Het zal ons niet intimideren, het zal de activisten die postings doen op Indymedia al helemaal niet tegenhouden. Het laat hooguit zien dat de aanvallers het niveau van discusseren en debatteren allang voorbij zijn, en bewust kiezen voor geweld en grof geschut.

Indymedia.nl blijft een platform voor actie-verslagen, onafhankelijke burgerjournalistiek, en andere schrijfsels uit de progressieve hoek. Zodoende heeft Indymedia.nl helaas vele vijanden. Terwijl extreemrechts het begrip 'vrijheid van meningsuiting' continu misbruikt voor hun walgelijke haat ideologie, blijven we gewoon de praktische mogelijkheid bieden om anoniem en zonder controle vooraf te kunnen posten. Ook het lezen van berichten op Indymedia gebeurt zonder cookies, zonder paywall, zonder reclame, kortom zonder datamining.

[Voor hen die hier voor het eerst komen: lees eerst de inleiding en de spelregels ]


https://twitter.com/VizierOpL

https://twitter.com/VizierOpLinks/status/1339608650613202944

Vizier op links zit achter de DDOS. Het is logisch, en ze zeggen het hier zelf. Wie een account heeft kan dit rapporteren bij twitter

Pfffft

Pfffft, die tweet van VoL zegt "inleidende beschietingen" - het zegt dus helemaal niks. Echt totaal oninteressant om te gaan speculeren wie er precies hier achter zit. Dat de kogel cq ddos ditmaal van rechts komt, is aannemelijk, en dat is al vaag genoeg voor een aanname.

1. indymedia doxxed VoL/

1. indymedia doxxed VoL/ Sijmen Bakker, die duidelijk iemand is met de expertise om een DDoS te doen
2. VoL wordt heel boos op twitter
3. Indymedia wordt geddossed
4. @Geskes op twitter tegen VoL: 'Wel mooi dat Indymedia er zelf ook uit ligt'
5. Reply VoL @Geskes : 'inleidende beschietingen'

Hoe aannemelijk is het gezien deze tijdlijn dat iemand anders deze DDoS zou hebben gedaan?Je gaat waarschijnlijk nooit uitvinden welke persoon exact achter deze DDoS zit. Als een rechtse trolaccount dan stoer erover gaat doen, ga ik verder niet roomser dan de paus doen. VoL claimt inhoudelijke kennis ('inleidend'e) over de DDoS ('beschietingen') te hebben. Als we dat moeten geloven, hebben ze dus ofwel zelf de DDoS uitgevoerd, ofwel ze zijn geinformeerd door de daders. Laat staan dat ze er afstand van nemen. De daders van de DDoS hebben verder bij mijn weten geen statement gegeven. Kortom, gezien de context zegt de tweet wel degelijk wat.

Verder, waarom is het oninteressant om te speculeren wie hier achter zit? Voor alle duidelijkheid, speculeren is dus niet wat ik doe, want ik baseer mezelf op feiten. Indymedia is voor mij een belangrijke website, en Greenhost een belangrijke webhoster. Als die onderuitgehaald worden wil ik dat niet zomaar voorbij laten gaan.

Website zonder server

Helpt decentralisatie tegen ddos-aanvallen?
https://beakerbrowser.com/

Introducing Cerulean

A serious Twitter-style decentralised microblogging app
https://matrix.org/blog/2020/12/18/introducing-cerulean

Heeft iemand wat gemist in

Heeft iemand wat gemist in die 24 uur ? Bovendien wat is 24 uur als je uit de tijd komt van voor het internet toen zines vaak op dat grauwe papier en muurkrantjes folders op papier de info verspreiding waren. En dat niet meer dan een keer per maand vaak. Stencil machine zegt dat iemand nog iets. Daar bij als je kijkt naar activisme van uit bijv. waag.org die het hele internet ter discussie stellen ? Ik volg die discussie niet maar wat ik er van begrijp is dat het internet als vrijplaats niet meer bestaat. " We " kunnen niet zonder internet word wel gesteld. De personal computer automatisering het internet het is ons door de strot geduwd ons is niks gevraagd. Is er ooit een referendum geweest waar in werd gevraagd of we de pc willen ? Nee. Tegenstanders werden en worden afgedaan als " luddieten " . https://nl.wikipedia.org/wiki/Luddisme

Als opponent vanaf die

Als opponent vanaf die moderne fratsen zou je iedereen een plezier doen als je ze zelf ook niet meer zou gebruiken.

Mee eens

Mee eens, R, het is echt te treurig voor woorden. Er zijn er genoeg andere fora op het internet waar je je onsamenhangend gejank tentoon kan gaan spreiden. Ja het leven is hard, ja wij zijn allemaal politiek in de war, ja het is moelijk om van de fles af te blijven (of de hele tijd aan de fles te zitten trouwens), maar allesjezusmina, kom, ga alsjeblieft ergens anders reaguren. Het internet is groot, je vindt heus wel een community die je interessant vindt en die jouw bijdrage waardeert.

Mmmmm, is er ooit een

Mmmmm, is er ooit een referendum geweest waarin ons is gevraagd of wij wel stencil machines wilde hebben ?

Hypocriet?

"Het laat hooguit zien dat de aanvallers het niveau van discusseren en debatteren allang voorbij zijn, en bewust kiezen voor geweld en grof geschut."

Moest je zelf ook lachen toen je dat schreef?

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech