Een balletje opwerpen omtrent solidariteit met de veroordeelden v.d. ‘avondklokrellen’

Hier kun je discussieren over Een balletje opwerpen omtrent solidariteit met de veroordeelden v.d. ‘avondklokrellen’.
Dertien daarvan moeten een schadevergoeding betalen. Tot nu toe legde in Eindhoven de rechter al een totaalbedrag €62.000 op, van de €670.000 aan ingediende ,,gedupeerde schadeclaims”. Het Verbond van Verzekeraars schat de verzekerde schade van de ‘avondklokrellen’ op 1 miljoen.
De klapper is voor een 20-jarige Rotterdammer, die €20.000 moet ophoesten voor het “bewerken” van een politiebureau. De persoon in kwestie die een fiets onder het waterkanon gooide, en waardoor dit zware politiematerieel tijdelijk buiten werking was, mag “eventjes" €2500 neertikken. Kleinere bedragen waren bijv. €150 boete voor een 17-jarige uit Noord-Holland, die deze boete aan een agent moet betalen omdat hij op sociale media had opgeroepen om te de desbetreffende wout te ontvoeren.
De schade was in Oost-Brabant (Eindhoven) wel groter dan in bijv. Apeldoorn, Enschede of Zwolle. Maar voordat de verdachten voor de rechter moeten verschijnen, kan justitie al alvast beslag leggen op hun bezittingen, maat ook op hun bankrekeningen, of zelfs loon. Zeker zeven auto’s zijn ook in beslag genomen evenals één woning. In de regio Rotterdam heeft justitie niets in beslag genomen omdat de verdachte noch hun ouders daadwerkelijke eigendommen hadden.
Nu zullen er bij velen wel gelijk een alarmbel gaan rinkelen. Immers, zou het platform voor de oproer tegen de smeris in Eindhoven niet aangeboden zijn door nationalisten, rechtse hooligans dan wel “nazi’s” of “fascisten"? En werden later de gebeurtenissen in Rotterdam en Den Haag ook niet gelijk op dat conto gezet (want, ja, tegen de avondklok zijn is immers iets voor ‘rechtse coronawappies')? Zoals enkele militanten hier ook al eens helder stelde, “nazi’s” komen niet in de Haagse Schilderswijk, dat was echt zuiver het werk van daar wonende personen in kwestie (geen autochtonen kan er verzekerd worden). Evenals dat geldt voor Rotterdam-Zuid. En dit verslag (https://www.google.com/amp/s/enoughisenough14.org/2021/01/28/corona-riot...) weet te melden dat de rechtse gangmakers van de begin demo in Eindhoven achteraf klaagde dat de aangetrokken deelnemers aan hun controle voorbij gegaan waren (en vast en zeker ook niet het “gewenste” uiterlijk voor deelname hadden).
Nee, het klassenkarakter is uiterst duidelijk in de steden waar de rellen het meest heftig waren. Verdienen deze subjectieve krachten dan ook niet onze solidariteit? Gooide hun dan ook niet een steen uit “onze" naam (die van revolutionairen)? En wie ligt er wakker van één Prorail-auto minder? Evenals dat een groot concern als Jumbo, welk zeker gedurende ‘corona' mega winsten binnenhaalt en royale bonussen weggeeft maar de werknemers geen procentje loonsverhoging gunt, best wel wat producten “gratis" kan missen toch?
Nu betreffen de veroordeelden ongeorganiseerde individuen, dus echt met de pet rond gaan voor een financiële bijdrage lijkt erg lastig. Maar kan er dan echt niet iéts als blijk van ondersteuning aan deze personen gegeven worden? Want het klassenjustitieapparaat pakt deze (doodgewone) mensen genadeloos hard aan…


Het kassapersoneel van de

Het kassapersoneel van de Jumbo op Eindhoven CS zijn ook gewoon jongeren die centje bijverdienen. Leg die eens uit dat "wat gratis spulletjes weghalen" geen kwaad kan held ! Of de getroffen horeca. Of wacht, doe die maar niet. Dan krijgen de dames en heren krakers alsnog de billekoek waar pa in gefaald heeft.

lmao

lmao

Tijd om onderscheid te maken

Ik ben het helemaal eens we in solidariteit moeten zijn met deze mensen. Het is nu echt tijd om collectief (als resp. anarchistische beweging) onderscheid te maken tussen de corona-ontkenners, rechtsextremisten, complotdenkers, zweverige elitairen, neonazi's en andere types waarmee ik niks te maken wil hebben- EN de jarenlange onderdrukte jeugd van grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. De veelal jongens uit deze laatste groep komen meestal uit gezinnen met een migratie achtergrond, lage inkomens en buurten die soms nog 'achterstandwijken' worden genoemd, en waar de onderdrukkers graag willen dat die achterstand blijft. Ik heb er echt schijt aan dat ze zich geen anarchisten noemen: ze komen in opstand tegen autoriteit, onderdrukking en etnisch profileren door de politie. Dat we in solidariteit kunnen staan met deze ongeorganiseerde of informele groep onderdrukten betekent niet dat ze uitgesloten zijn van kritiek als er antisemitische rotzooi wordt geschreeuwd, maar laten we steun bieden waar we die kunnen bieden. Drie belangrijke terreinen waar een basis gelegd kan worden voor insurrectie en sociale strijd zijn het huishouden, het werk, en de buurt- dit laatste is de omgeving waar ontmoeting kan plaatsvinden tussen anarchisten en de marginaliseerde jongeren uit de grote steden. Bijvoorbeeld in het buurthuis, gewoon op straat, of in een sociaal centrum- voorzover die nu nog open/ er überhaupt zijn.

Goed, nu komen we ook al snel bij de discussie over de omgang met corona: ook wat dat betreft weten we inmiddels allemaal dat er gefaald is en alle mogelijkheden zijn benut door neoliberalen en extreemrechts. In Berlijn was een paar weken terug een demo met de leus: lockdown capitalism. Dat is uiteraard meer het verhaal waar we heen moeten, plus wederzijdse hulp die aan het begin van deze crisis een beetje op leek te komen bij het grote publiek maar helaas een eerste reactie was ipv aanhoudend. Wat ik wil zeggen is dat we een goed alternatief moeten hebben tegenover het overheidsbeleid, omdat veel mensen anders naar de fascisten overlopen.

Het is onvermijdelijk dat- als de huidige status quo zijn gangetje blijft gaan- steeds meer mensen gaan denken 'wat is dit voor een klotesysteem', dus moeten wij, die al lang weten hoe ruk dit systeem is, zorgen dat die groep diens heil niet gaat zoeken in het fascisme of samenzwering drek, maar in ideeën en praktijk die gebaseerd is op solidariteit, rechtvaardigheid, vrijheid (in de niet-wappie betekenis), directe actie, autonomie enz.

Lang leve de anarchie! Lang leve het revolutionaire (lompen)proletariaat!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Het ergste is de stank.

anarchie is geen

anarchie is geen revolutionair lompen proletariaat maar een rijkeluis hobby van kinderen uit het Gooi.

Ach kom, hoe goedkoop is dit

Ach kom, hoe goedkoop is dit dit....Mensen die tijd hebben voor zulke goedkope opmerkingen komen waarschijnlijk zelf uit het Gooi. Trol toch op.

Op Indymedia gaat het nooit

Op Indymedia gaat het nooit over het basisinkomen. De vele demonstraties voor vluchtelingen staan tegenover een totale stilte aangaande de slachtoffers van de Toeslagen affaire. Je zou verwachten dat zelfbenoemde radicalen toch wel op de bres zouden springen voor slachtoffers van de Toeslagenaffaire. Hooguit wordt racisme er weleens bij gehaald. Kortom, het is duidelijk dat jullie geen lompen proletariaat zijn maar kaviaar en biefstuk proletariaat.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech