Herdenking op nazibegraafplaats opeens 'besloten'

Hier kun je discussieren over Herdenking op nazibegraafplaats opeens 'besloten'.
Dat meldt een verslaggever en \een medewerker van de begraafplaats heeft dat bevestigd. De uitnodiging van de Duitse ambassadeur vermeldt echter geen enkel voorbehoud.
https://web.archive.org/web/20211113132602/https://venray.notubiz.nl/doc...

Ook de nieuwe coronaregels van vrijdagavond laten uitvaarten en vergelijkbare bijeenkomsten vrij.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-ui...

De Nederlandse opperrabbijn Binyomin Jacobs zal zondag als eerste Jood en opperrabbijn ooit spreken op de nazibegraafplaats. De rabbijn noemde de plek vorig jaar ‘een verzamelbak van SS-tuig’
https://web.archive.org/web/20211110110128/https://niw.nl/een-gezonde-wi...

Hij ondertekende vorig jaar ook een petitie het herdenken van nazi's, opgesteld door protestcoördinator Arthur Graaff van de AFVN-BvA. https://web.archive.org/web/20211113133047/https://herdenknazisniet.peti...

Deze werd ook ondertekend door een andere opperrabbijn, het vm. kamp Dachau, diverse Joodse gemeenten en kreeg steun van Franse nazi-jagers en het Simon Wiesenthal Center in Jerusalem.

Zondag is de traditioneel jaarlijkse Duitse herdenking van oorlogsdoden op Ysselsteyn. Dat is met ongeveer 3.000 SS’ers de grootste SS-begraafplaats van Europa en er liggen ook 28.000 nazisoldaten van de Wehrmacht (door de nazi's opgericht) en zware Nederlanders verraders en oorlogsmisdadigers. Tot nu toe werd de holocaust daar in alle documentatie verzwegen, net als de namen van zware oorlogsmisdadigers op de begraafplaats, zoals de SS'er Julius Dettmann, die Anne Frank en haar familie en vrienden liet deporteren en die de executiemoord op Johannes Post leidde.

Naar verwachting zal de rabbijn nadrukkelijk wijzen op de betrokkenheid bij de holocaust van duizenden nazidoden daar.
Zie ook https://AFVN.nl.


Alwéér een topic van Graaff?

Alwéér een topic van Graaff? En ze laten jou daar terecht niet binnen? Me dunkt dat er verstandige mensen de boel runnen daar. Een net bezoekerscentrum met passende informatie, een opperrabbijn die een toespraak houdt, ambassadeur aanwezig. En een psychisch gestoorde gek die niet binnen mag. Prima herdenking dus.

Meteen een slotje hier? Bespaart weer een hoop nutteloze Graaffdiscussies.

laffe anonimus

Beste laffe anonimus,

ik denk dat u Droog bent... hoewel die niet zo gauw 'psychisch gestoorde gek' zou schrijven, dat is wel erg tautologie maar ook wel weer een dichterlijke vrijheid en iets met boosheid erin.

Ik ben wel blij dat u kennelijk geen enkel inhoudelijk argument hebt kunnen bedenken...

Het ontgaat u misschien ook dat journalisten daar nu ook geweigerd worden.
Lezen is moeilijk... sterkte ermee!

AG

Bel ff

Je bent onze wekelijkse afspraak weer vergeten. Neem even contact op. Dank.

Voor zo ver al ik het begrijp

Voor zo ver al ik het begrijp is het niet “ besloten”, alleen is de toegang tot het horeca gedeelte alleen mogelijk als je een geldige QR code kan laten zien.

Staat ook duidelijk in het Duitstalige gedeelte, wat Arthur zelf in zijn post heeft opgenomen, maar klaar duidelijk niet heeft begrepen.

laffe anonimus?

Krankzinnigheid alom. Dit bericht is geplaatst door een anoenieme "lafbek" (Graaffs woorden) die zich in eerste instantie achter het misleidende pseudoniem "antifascist" verschuilt. Maar die tegelijkertijd zo dom is om bij de eerste kritiek zijn masker af te werpen en zich als Arthur grafhorzel Graaff bekend te maken. Daarnaast blijkt 's mans gestoordheid (in deze: achtervolgingswaan) door ogenblikkelijk mij van plaatsing van kritiek te beschuldigen.

Intussen is ook duideljk geworden dat een zeker persoon gigantisch aan het rommelen is geweest op Wikipedia, op de Ysselsteyn-pagina:
https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Duitse_militaire_begraafplaat...

Je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om te deduceren wie die digitale vandaal is, die zich verschuilt achter wisselende IP-adressen als:

2a00:bba0:1202:ce00:60c4:390a:c556:91d7
2001:1c02:103:1300:edb0:a82a:d6ac:5c62
2001:1c02:103:1300:d929:daaf:2eb9:972f
2a02:a450:2d2c:1:3d3d:9d37:79e8:dbf3
2a00:bba0:1131:c800:4182:3472:9773:cae
2a00:bba0:1131:c800:e1:1ecf:b8d:58b2
2a02:a450:2d2c:1:586c:59b9:5f3c:f617
2001:1c02:2606:5a00:9187:e6dd:e1a4:50e8
2a02:a447:c5ce:1:584:4bec:b44:16c6

Gelukkig zijn er nogal wat mensen die dit vandalisme pogen te bestrijden. Maar, dit observerende, doet wel de vraag rijzen waarom niet alle berichten van deze idioot stante pede naar de ruis-afdeling van Indymedia verplaatst worden.

Whahaha wat een slechte mop

Whahaha wat een slechte mop begint dit te worden. Grofhorzel Graaff is “een grotere lafbek” en heeft meer aliassen dan wie dan ook. En dan altijd (in elk topic hier tot nu toe) nog het gore lef hebben om anderen voor laf uit te maken. Hallo vriend, deze hele site is zo goed als anoniem, of wil je de popo meteen iedereen laten oppakken die gaat demonstreren? Dat snap jij met je dwangmatig nazi-dit-en-dat-denken natuurlijk niet, maar demonstrerende antifascisten weten dit maar al te goed. Nee, reageer maar niet, dit snap je toch niet. Hierboven heeft iemand het over een psychische stoornis? Graaff is daarvan zo ongeveer het uithangbord.

Iemand al eerder opgemerkt dat deze veroordeelde crimineel al vaker met Wikipedia in de clinch ligt wegens het posten van fake news? Je verzint het niet, dit kan alleen gedaan worden door iemand die echt een paar schroeven los heeft zitten. Een megalomaan godcomplex, even denken wie had dat ook alweer in Duitsland voor 45? Oh ja, de één schrijft mein kampf om zichzelf op te hemelen, de ander zijn eigen Wikipedia pagina. Nou goed, de vergelijkingen tussen de twee zijn al vaker aan bod gekomen. Helaas is onze grafhorzel té blind om dit zelf in te zien. Knettergek!!!!

Maar we dwalen af, overigens een beproefde nazimethode die voor 1945 al veelvuldig door de nazis werd toegepast: als je een discussie niet kunt winnen moet je over iets anders beginnen. Als je maar genoeg ruzie maakt (bijvoorbeeld door te beginnen over zogenaamde laffe namen) dan vergeten mensen waar het over gaat en als je helemaal geluk hebt wordt het topic dan ook nog verwijdert.

Ik heb medelijden met de familie van Graaff, het moet een hel zijn om met zulke gestoorde mensen die de realiteit compleet kwijt zijn samen te leven.

En dan nu ontopic: lid Wally merkte al op dat in de post hierboven in verband met Covid-19 staat dat het bezoeken van het bezoekerscentrum (=BESUCHERZENTRUM voor alle mensen die Graaff heten en er graag wat anders in zien), alleen mogelijk is als je aan bepaalde door de Nederlandse regering opgestelde eisen voldoet: “abgeschlossene Corona Impfung (=dubbele inenting), een Corona sneltest van minder dan 24 oud, of een coronagenezing niet ouder dan 6 maanden.

Dan nu het waarschijnlijk echte probleem en de oorzaak dat Graaff wederom het zoveelste fake news stuk op deze site geplaatst heeft: de beste man voldoet waarschijnlijk niet aan de bovenstaande eisen en maakt daarom nu weer amok. Hij weet zelf dat hij daar niet binnenkomt, dit kan gewoon niet anders. En ook dit verklaart weer een heleboel: je hebt wappies en gekkies, maar voor Graaff moeten ze nog een hele eigen benaming bedenken. Het hele bericht hierboven is overduidelijk weer een verzinsel vól onwaarheden. Geef de fascisten maar weer de mogelijkheid om antifascisten te beschuldigen van fake news, BEDANKT ARTHUR DE GRAAFF!!

Slotje naar weer doen DAN? Het Ruishoekje? Hele topic deleten? Misschien kan iemand van het beheer contact opnemen met de familie en dwangverpleging of tbs adviseren? Het wordt al erger en erger.

Zucht !

Zucht !

Welingelichte bronnen melden

Welingelichte bronnen melden dat vanmiddag ca. 14.15 uur twee personen door de marechaussee van de Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn stilletjes verwijderd zijn. Een van die twee zou Graaff geweest zijn.

De herdenking op Ysselsteyn eindigde met het voorlezen van de verklaring van wat herdacht wordt (het zgn. Totengedenken). Die tekst, die vanmiddag ook in de Bundestag is voorgelezen, staat hier: https://gedenkportal.volksbund.de/gedenktage/volkstrauertag/totengedenken

Rabbijn Jacobs werd zaterdag

Rabbijn Jacobs werd zaterdag geïnterviewd in het Reformatorisch Dagblad, waarin hij uitlegt waarom hij naar de herdenking ging.

"Waarom spreekt u zondag toch op Ysselsteyn?

„Omdat mijn kritiek niet meer bestaat. Tijdens mijn bezoek aan Ysselsteyn heb ik alleen mensen ontmoet die de misdaden van bijvoorbeeld de SS in alle toonaarden veroordelen. Ik heb goede gesprekken gevoerd met onder andere de Duitse regering en het Centraal Joods Overleg. Daarbij was er sprake van een en al begrip. Sindsdien is er veel ten goede veranderd. Het project was al goed, maar de presentatie was verkeerd. Er werden bijvoorbeeld kransen gelegd. Bedoeld voor de gewone soldaten, maar toch komt dat natuurlijk totaal verkeerd over op een begraafplaats waar ook allerlei soorten moordenaars liggen.”
(...)
Waarom wordt er een herdenking gehouden op een Duitse oorlogsbegraafplaats?

„Het woord herdenken heeft bij ons een heel andere betekenis dan de Duitse equivalent gedenken. Bij ons hangt het nauw samen met eren. In het Duits gaat het veel meer om ‘erbij stilstaan’. Dat is een belangrijk verschil. De Duitse overheid heeft gigantisch veel tijd geïnvesteerd in een educatief centrum op Ysselsteyn. De Duitse en Nederlandse jeugd kan hier zij aan zij leren en nadenken over de vraag hoe mensen in monsters kunnen veranderen. Filmpjes en ander materiaal laten zien wat de nazi’s hebben aangericht, maar besteden ook aandacht aan het feit dat Nederland de grenzen sloot voor Joodse vluchtelingen uit Duitsland. Dit alles met als doel om dergelijke gruwelijkheden in de toekomst te voorkomen.”

https://www.rd.nl/artikel/950704-rabbijn-jacobs-spreekt-op-herdenking-duitse-oorlogsbegraafplaats-ysselsteyn\\

Te vrezen valt dat een dergelijk overwogen standpunt voor een Graaff toch wat te hoog gegrepen is. Het blijft dan ook de vraag waarom hij op indymedia telkens weer de ruimte krijgt om zijn onzin te spuien.

Een lijstje:

1. Zeiken over een herdenking op een Duitse begraafplaats
2. Zeiken over wie daar naartoe gaat
3. Zeiken over het feit dat er mensen zijn die best begrip voor de Duitse dodenherdenking kunnen opbrengen
4. Zeiken over mensen die niet in je eigen straatje passen omdat ze een andere mening hebben
5. Zeiken over de steen die op een Duitse begraafplaats staat
6. Zeiken over de Duitse ambassadeur
7. Zeiken over een Rabbi die daar naartoe gaat
8. Zeiken over journalisten die kritiek op je hebben
9. Zeiken dat de herdenking waar je al eerder over zeek nu ineens besloten is, wat betekent dat je daar niet lijfelijk kunt gaan zeiken.

Zeiken om het zeiken. Wat een schitterende hobby. U zult wel erg gelukkig zijn. Hopelijk wel, kunt u daar ook over zeiken.

Rabbijn Jacobs licht zijn

Rabbijn Jacobs licht zijn standpunt ook uitvoerig toe op de site van het NIW:
https://niw.nl/we-hebben-erg-goed-naar-elkaar-geluisterd/

Typisch dat de opperrabbijn

Typisch dat de opperrabbijn de heer Graaff nergens noemt en typisch dat de heer Grafhorzel geen uitnodiging had gekregen voor het bijwonen van de herdenking, zondag j.l.

Ze weten daar heel goed wie

Ze weten daar heel goed wie deze doorgedraaide fantast is, die wil je er niet bij hebben

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech