Duizenden protesteren tegen macht G7

Nieuws, gepost door: Leentje Buur op 06/06/2015 06:08:54

Wanneer: 06/06/2015 - 19:10

Begeleid door een massale troepenmacht van ME'ers trokken zo'n 7.500 tegenstanders van de G7-top zaterdag door de straten van Garmisch-Partenkirchen. Op een enkel incident na verliep de betoging vreedzaam.

Tegenstanders van de G7-bijeenkomst, die zondag en maandag plaatsvindt in het streng beveiligde slot Elmau, begonnen vanmiddag met vertraging aan hun betoging. De vertraging was te wijten aan een geschil tussen de politie en de organisatoren omtrent de positie van een luidsprekerwagen in de stoet. Volgens de politie namen er ongeveer 3.600 mensen deel aan het protest, maar volgens de organiserende alliantie 'Stop G7 Elmau' waren het er ruim 7.500, waarvan er 2.000 verblijven in het actiekamp.

De demonstranten riepen leuzen als 'Lang leve de internationale solidariteit' (communisten) en 'Brand en vlammen voor de G7 moordenaars!' (anarchisten/autonomen). Het kopspandoek verwoordde de intenties van de organiserende alliantie nog het beste: 'Samen in de strijd tegen het kapitalisme, racisme en oorlog.' De betogers eisen van de zeven regeringsleiders van de G7-landen onder meer alternatieve concepten voor armoedebestrijding en beleid inzake klimaatverandering uit te werken.

De autoriteiten hadden 3.500 ME'ers ingezet, naar eigen zeggen om de kans op rellen te voorkomen. Een woordvoerder van de politie meldde dat zich 'significante aantallen extremisten' uit Duitsland, Oostenrijk, Italië en Groot-Brittannië onder het publiek bevonden. Het is maar net hoe je het begrip 'extremist' omschrijft en aan wie je het toeëigent, gelet op de ellende die de leiders van de rijkste industrielanden veroorzaken op het gebied van economie, milieu, militarisme, ongelijkheid, etc...

Aan het slot van de betoging, rond half vijf, vonden er wat schermutselingen plaats. Nadat demonstranten een sit-in hielden op straat, trad de ME agressief op met de inzet van wapenstokken en pepperspray. Volgens de politie werden ME'ers rond half zes bekogeld met flessen en vlaggenmasten en zouden ze eerder zijn belaagd met de inhoud van een brandblusser. Diverse betogers zijn bij het incident gewond geraakt, alsmede een ME'er. Tegen zessen keerden de betogers huiswaarts of naar het lokale actiekamp.

Morgen, als de G7-regeringsleiders met helikopters Fort Elmau ingevlogen zullen worden, gaat het er om spannen. Naast een volgende protestmars worden er zogenoemde 'sterrenmarsen' gehouden. Daarbij lopen groepjes activisten vanuit verschillende punten richting het slot in de hoop ergens door de politiebarrières te breken. Voor een vijftigtal demonstranten is dat niet nodig. Een rechter in München heeft vrijdag bepaald dat zij binnen het zicht en binnen gehoorafstand van het Beierse slot op een aan hen toegewezen plek mogen protesteren. De rechter verbood hen wel de veiligheidszone rondom het slot te betreden.

Bron:
http://www.ravage-webzine.nl/2015/06/06/duizenden-protesteren-tegen-mach...

Eerder:
http://www.ravage-webzine.nl/2015/06/05/duitsers-massaal-de-straat-op-te...
http://www.ravage-webzine.nl/2015/06/04/anti-g7-activisten-arriveren-in-...

Website 'Stop G7 Elmau':
http://www.stop-g7-elmau.info/

Links Global Info:
http://www.globalinfo.nl/Nieuws/g8-g7-top-in-elmau-duitslandWie: 
aanvuller

De Duitse politie heeft zondag in Garmisch-Partenkrichen meerdere zitblokkades opgeheven en daarbij zo’n honderd activisten aangehouden. De opkomst voor wat de voornaamste Stop G7 actiedag had moeten worden, viel vies tegen.

http://www.ravage-webzine.nl/2015/06/07/aanhoudingen-na-zitblokkades-g7-...Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech