Volgende week: Russisch uranium van Rotterdam naar Duitsland

Hier kun je discussieren over Volgende week: Russisch uranium van Rotterdam naar Duitsland.
Enkele weken geleden werd al bekend dat er een transitvergunning was afgegeven door de Nederlandse nucleaire autoriteit ANVS voor het transport door Nederland van Russisch uranium. Het zal, zover bekend, het eerste transport worden na de Russische inval in Oekraine van Russisch uranium in Nederland en Duitsland.

Kernenergie (en dus ook verrijkt uranium) valt niet onder de sancties tegen Rusland, daar is flink voor gelobbied door de kernenergieindustrie, omdat Rusland globaal een belangrijke speler is. Rosatom, staatsbedrijf, bouwt wereldwijd ongeveer 35 kerncentrales, vaak gefianciert via de Russische staatsbank, onder andere in NAVO-partner Turkije, Rusland produceert zo’n 12% van de wereldwijde uranium, maar Rosatom heeft ook uraniummijnen in o.a. Kazachstan, Canada en Namibië. Rusland is de grootste uraniumverrijker. En ga zo maar door.
Kortom, kernenergie zorgt voor heel wat extra dollars in de Russische oorlogskas.
Mail: info@laka.org


Anti-Kernenergie

Waar blijft de tijd dat we nog omwille Kernenergie tegen dit soort Nucleaire transporten waren...

Ik citeer:
"Kortom, kernenergie zorgt voor heel wat extra dollars in de Russische oorlogskas"

Echt, wat boeit mij de Russische Oorlogskas nou?
Ja de Oorlog die woedt in Oekraïne is wreed, wreed en maakt talloze onnodige slachtoffers. Mensenlevens aan zowel Russisch/Oost-Oekrainse zijde als natuurlijk de Kiev zijde

We stoppen die oorlog niet door meer meer meer wapens te sturen, dat betekent namelijk meer meer meer Oorlog.
Het voorslepen van de Oorlog is aan onze Wapensteun te danken. Ja zonder deze steun zouden "De Russen" nu waarschijnlijk al hun schaapjes op het droge hebben in Oekraïne, en bij de gedachte daaraan gaat de gemiddelde Indy-lezer hoogstwaarschijnlijk steigeren en er een wirwar aan steekwoorden uitbraken van 'Democratie verloren', of zoiets pakkends als 'onderdrukking van het vrije woord', en meer van dat soort argumenten om dit Scenario de kop in te drukken.
Souvereiniteit van Oekraïne! Ook een mooie die veel goedkeuren en ja-knikken los maakt.

Totaal begrijpelijk, absoluut!
Onder de Russische 'Bezetting' zouden in Elke Westerse Europese Democratie dit soort uitroepen totaal van toepassing zijn.
Oekraïne daarentegen... Sja... Dat lijkt toch meer op Rusland dan wij ons willen realiseren. Ja men heeft een eigen taalet wat Russische Leenwoorden, een grens (dus Soevereiniteit) etc etc

Maar dat Democratie moet toch met een korreltje zout genomen worden.. ja recent waren err verkiezingen, en er is iemand gekozen, een persoon waarover veel over de achtergrond te vertellen is.. niet nu ..

De bevolking, althans het deel dat geen Russische Connecties heeft, koos de Volksvertegenwoordiger die het pad van de Vrede beloofde. En zie waar we nu zitten.. mooie vrede..

Anyway, onder een Russische bezetting zou er voor de gemiddelde Oekraïner weinig veranderen. Ja een paar andere namen aan het roer.
Maar die persvrijheid die in Rusland zo ver te zoeken is, behalve natuurlijk als jouw mediabedrijf RT heet, of Sputnik (beiden gecensureerd in de EU).. die is in Oekraïne totaal verdwenen sinds de Maiden revolutie in 2014.
Sindsdien zijn in Oekraïne meerdere Kritische Journalisten vermoord door de Oekraïense Geheime dienst.
Diezelfde geheime dienst heeft er nogal een handje van om, van de Sovjiets geleerd, kritische geluiden de mond te snoeren. Middels nogal definitieve manieren, zoals Auto's opblazen of "ongelukjes". Doch ook Raszuivere liquidaties op straat waren sinds 2014 behoorlijk in swang geraakt.

Overigens hebben diezelfde Oekraïense Geheime diensten na verloop van de oorlog maar Voordat de Russen "Officieel" met hun 'Operatie' begonnen hun targets verlegd naar bevelhebbers van de opstandige regio's.
Met regelmaat werd er wel een Opstandige Oekrainer geliquideerd, georkestreerd vanuit Kiev.
Niet bepaald in lijn met de Westerse Ideeën over een Rechtsstaat.
Uiteraard was het eigenlijk al sinds 2014 een Oorlog, dus je zou het Liqideren ook een tactische Oorlogsdaad kunnen noemen.
Verder is Media vrijheid, van de paar Journalisten die nog wel getolereerd worden nou ook niet bepaald vrij in hun doen en publiseren.
Ook zijn de Oppositie partijen allemaal de mond gesnoerd, en sinds recent zijn ook Parlementaire discussies niet meer openbaar.

In ieder geval was de meest recent aangestelde politicus "van de vrede" al een stuk Democratischer dan degenen die in 2014 de macht grepen middels een Heuse Coup.

Al met al, er is nog teveel om te benoemen, zou er voor de gemiddelde Oekraïner nagenoeg geen vrijheid zijn ingeleverd, want sinds 2014 zijn alle voor het Westen belangrijke 'Vrijheden' al volledig in de kiem gesmoord.

Dan blijft nog wel steeds dat zinnetje hangen.. over die Russische Oorlogskas ...

De enige oorlogskas die door deze Wrede oorlog flink wordt gespekt is die van de Amerikaanse Oliarchen, Amerikaanse Wapen Handel en Wapen lobby vaart hoogtij.

De Russische daarentegen leidt vooral verlies, iets wat de Amerikaanse Oorlogs Haviken grinnikend aanschouwen.
"We vechten tot de laatste Oekraïener gesneuveld is" werd er ooit gekscherend door een politicus gezegd.

Wat ook Hoogtij vaart is de Rusland-Fobie, gevoed door een stel politici en Lobbyisten uit het Koude Oorlogs tijdperk, kale danwel Grijze oude mannetjes die hun hele leven geïndoctrineerd zijn met hoe slecht de Sovjiet Buren zijn.

De Sovjiet Unie is al Decennia verledentijd, maar de Amerikaanse tegenhanger met hun Oorlogs retoriek als Verdien model is nog alom aanwezig.

Mijn Hoop is dat men hier doorheen prikt.
Men opnieuw opstaat tegen Nucleaire Transporten, tegen Oorlog en dan niet alleen die in Oekraïne woedt want er is nog een hele berg conflicten op te noemen zoals Jemen, waarbij Saudi-Arabie er flink Wapens sponsort en Afrikaanse troepen gebruikt als kanonnenvoer.

Ohja, last but Not Least..

Oekraïense Soevereiniteit...
Soevereiniteit wordt omgeven door een grens, en ik ben tegen de beperking die grenzen opleggen.

No Border No Nations!!

Zeker betaald door Putin

Zeker betaald door Putin

inderdaad, nogal idiote

inderdaad, nogal idiote pro-russische praatjes en propaganda.

Meerdere aanwijsbaar onjuiste

Meerdere aanwijsbaar onjuiste beweringen in deze reactie. De Oekraïense geheime diensten zouden kritische journalisten hebben vermoord? Wie dan? Wanneer dan? Is daar ook verslag over van erkende internationale mensenrechtenorganisaties? Uiteraard: niets van dat alles.
Deze reactie is dus gewoon pro-Russisch getrol. Maar als je daar wat linkse slogans onder plakt (No Brains No Stains) dan hebben de indy-moderatoren toch niet door wat hier aan de hand is. En dan blijft de bullshit gewoon staan.

"Wie dan?" bvb Pavel

"Wie dan?" bvb Pavel Sheremet
"Wanneer dan?" 20/7/2016
Hier hebben we het onderzoek van journalisten dat de SBU (Oekraïnse geheime dienst) impliceert in de moord: https://www.youtube.com/watch?v=liSa5OFCkf4

Dit is uiteraard lang niet de enige. Zo hebben we bvb Oles Buzina die vermoord werd op 16/4/2015 dicht bij zijn flat. Zijn adres werd 2 dagen eerder gepubliceerd op de website Myrotvorets, een site beheerd door de SBU die persoonlijke data publiceert van wat zij als "vijanden van Oekraïne" omschrijven. Een jaar na de moord op Oles Buzina stond de persoonlijke info van al meer dan 5000 journalisten, vertalers, enzo op de website. Verdacht van de moord op Oles Buzina is C14, een Oekraïnse neo-nazi groep die bekend staat om haar samenwerking met de SBU.

https://www.nytimes.com/2016/06/06/world/europe/reporter-branded-terrori...
https://news.liga.net/politics/interview/s14_kto_oni_i_pochemu_im_pozvol...

Maar de pro-NAVO trollen die de indymedia comment sectie domineren draaien, zoals we weer kunnen zien, hun hand niet om voor wat propaganda om het regime in Kiev te whitewashen. Ach ja, er worden ternminste al geen wapenleveringen aan extreem-rechtse groepen meer georganiseerd via deze website, dus dat is dan toch al een "verbetering" te noemen.

Wapenleveringen aan

Wapenleveringen aan extreem-rechtse groepen, via indymedia? Goh wat schokkend! Vertel daar eens wat meer over?

Op die manier ben je vast ook

Op die manier ben je vast ook wel van mening dat het jammer is dat Duitsland de tweede wereld oorlog niet gewonnen heeft. Hadden we in heel Europa geen grenzen meer gehad. Lijkt mij dat dat dan de ultieme natte droom van jou zal zijn.

Not Our War volgens het FVD.

Not Our War volgens het FVD.

Elk argument uit dit stukje

Elk argument uit dit stukje is zeker ook van toepassing op het Rusland van Poetin. Ik denk dus dat het goed zou zijn als Oekraïne zo snel mogelijk Rusland zou bezetten. Dat even een refendum organiseren en klaar.
Zou niets veranderen voor de Russen en zijn we gelijk van die verschrikkelijke grenzen af

euh

Niemand hier beweert dat Oekraine een modelstaat is qua demokratie en mensenrechten. Dat is waarom wij kaaskoppen een paar jaar geleden voor of tegen het associatieverdrag hebben gestemd. Voor uit hoop dat uitzicht op EU-lidmaatschap de situatie daar zou verbeteren, tegen omdat Oekraine nog niet aan de eisen voldoet.

Zogauw echter de ene staat de andere binnenvalt krijg je "ijzer en bloed" en keert iedereen zich tegen de binnenvaller. Binnenlandse zaken worden even uitgesteld...

Als Poetin alleen de Donbas was binnengevallen was ie er misschien nog mee weggekomen...

Behalve dat het helemaal niet

Behalve dat het helemaal niet zo is dat _iedereen_ zich tegen de "binnenvaller" keert. Oekraïne is nog even verdeeld over die kwestie als het 8 jaar geleden was toen de burgeroorlog eerst uitbrak. Méér zelfs, de strategie van het regime in Kiev van collectieve straf van de bevolking in het Oosten (gaande van onthouden van pensioenen en sociale uitkeringen tot het bombarderen van de burgerbevolking in opstandige regios) heeft het er niet beter op gemaakt, integendeel. "The shellings will continue until patriotism improves" werkt uiteraard averechts.

Case in point hier is de stedelijke agglomeratie van Severodonetsk-Lysychansk. Al snel na de inval sloten talloze mensen uit de stad zich aan bij de milities van de LPR (https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/4733) waarop de stad snel overliep naar de andere kant (eerst https://www.youtube.com/watch?v=CcQJJIvakwo en dan https://www.youtube.com/watch?v=fTKsPCXbk9I). Dit komt dan ook nauwelijks als een verrassing voor zij die bekend zijn met de wijze waarop het regime in Kiev de onafhankelijkheidsbeweging in de stad onderdrukt heeft sinds 2014, door middel van haar nieuwe speciale politiestructuren - in feite gewoon neo-nazistische milities die in politie uniform gestoken werden - waarvan het "Tornado" battallion instond voor Severodonetsk-Lysychansk (https://www.youtube.com/watch?v=1GPZ7uRwwcE). Hetzelfde fenomeen heb je in Mariupol met het "Azov" battallion of de Kharkiv regio met het "Aidar" battallion, of de talloze andere zulke milities die dan politie gingen spelen in de Zuid-Oostelijke regios van het land.

Heeft niemand van zij die denken dat Oekraïne een soort éénsgezinde natie is, die als één man voor het Westen zou kiezen, zich eigenlijk ooit afgevraagd waarom zulke nieuwe "speciale politiestructuren" en hun praktijken nodig waren in de eerste plaats om die regios onder de knoet te houden? Uit de Bakhmut regio: "In the Kyiv and Chernihiv areas everybody was helping us and they were telling us where the Russians where. But here there are only collaborators, they tell the Russians where our positions are, they tell them where to hit" (https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/8015). Wat er nu aan het gebeuren is met regionale referenda is waarschijnlijk gewoon de beste oplossing. De Noord-Westelijke regios van het land willen massaal bij het Westen horen? Laat ze daarbij horen. De Zuid-Oostelijke regios willen massaal bij Rusland horen? Laat ze daarbij horen.

Ik vind het verder interessant dat je stelt dat er tegen het associateverdrag gestemd werd omwille van dat Oekraïne niet aan de eisen voldoet. Ik zou immers gehoopt hebben dat het was omdat mensen konden inzien dat bvb de opiniepeilingen waarmee we om de oren geslagen werden over hoe 55% of zelfs 60% van Oekraïne voor het verdrag was de complexere realiteit verborg dat dit niet 55-60% over het volledige grondgebied van Oekraïne betrof, maar een massale deel van de Westelijke regios die voor waren (+80% voor) terwijl een massaal deel van de Oostelijke regios tegen waren (+80% tegen). Het associatieverdrag zou dan dus ook als een onaanvaardbare impositie gezien worden in het Oosten van het land. "This association agreement will tear Ukraine apart" (tijdstip 7:20 https://www.youtube.com/watch?v=WkldaRRPAw4). Enfin, we hebben het resultaat gezien - ik stel voor dat we diezelfde fout niet opnieuw maken en gewoon elke regio zelf laten beslissen waar ze het liefst bij willen horen.

Ter info er vergeten bij te

Ter info er vergeten bij te vermelden, voor de videobronnen van youtube in de andere reactie zijn vertalingen in het Engels beschikbaar die men kan inschakelen met de ondertitelingsfunctie van youtube (de "CC" knop onderaan de videos). Indien men weinig tijd heeft om het allemaal te bekijken zou ik toch ten sterkste aanraden om tenminste de video van de rechtbankszittingen over het "Tornado" battallion te bekijken, zodat men tenminste al niet stomverbaasd zou zijn wanneer een stad als Severodonetsk-Lysychansk onmiddellijk overloopt naar de "andere kant" de eerste kans die ze krijgen.

Zoals gezegd geldt hetzelfde voor verschillende andere steden/regios in het Zuid-Oosten van het land, maar die milities/speciale politie hebben altijd in volledige straffeloosheid gehandeld - "Tornado" is de enige die ooit voor een rechtbank gedaagd zijn en veroordeeld zijn, hoewel ze natuurlijk ondertussen al lang weer vrijgelaten zijn. Niet dat er geen talloze getuigenverklaringen enzo over die andere speciale politie-eenheden bestaan, maar aangezien dat dan geen officiële rechtbankszittingen ofzo betreft begint men dan toch maar gewoon "Russische propaganda!" te roepen - alsof dat magische woorden zijn, waar de loutere uitspraak ervan een soort van argument zou vormen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech