Geroyeerd uit Vrije Bond: Sjerp van Wouden (Vloerwerk, Radical Riders, Vrije Teelt etc)

Hier kun je discussieren over Geroyeerd uit Vrije Bond: Sjerp van Wouden (Vloerwerk, Radical Riders, Vrije Teelt etc) .
Foto's:
Sjerp infiltreerde Gorillas om een vakbeweging onder fietskoeriers op te zetten. Hij richtte Radical Riders op en leidde deze vakbond. Vanwege de haatcampagne tegen hem is deze fantastische vakbond ten onder gegaan
Sjerp bij de eerste actie in 2016 van voormalig solidariteitsnetwerk Vloerwerk, dat hij mede oprichtte en leiding gaf, van waaruit de anarchistische arbeidersstrijd nieuw leven is ingeblazen.
Na een leidende rol gehad te hebben bij de wekenlange schoonmakersstaking in 2012 werd hij zonder enige grond gecanceld door de Internationale Socialisten. Het mede-oprichten van vluchtelingenbeweging We Are Here in datzelfde jaar was één van Sjerps vele comebacks. Sjerp komt terug.
------------

Laat ik met de deur in huis vallen. Vorig jaar heeft op een ALV J. van W. uit Amsterdam bekend gemaakt dat hij reeds vóór mijn lid-worden een geheime campagne was begonnen tegen mij. Dit was bekend in bredere kringen ook bij leidende leden op bijvoorbeeld het secretariaat. Vandaag wordt de rekening gepresenteerd.

Toen de Solkas een noodoproep voor geld deed verkeerde ik in de veronderstelling dat wij allemaal kameraden waren. Dus maakte ik €3000 over. Zo ben ik: ik geef alles wat ik heb, met heel mijn hart, heel mijn overtuiging, en ik was trouw aan de Vrije Bond. Ik dacht dat wij kameraden waren en had geen reden er anders over te denken. Dit geld is aangenomen ook door mensen die reeds toen mij niet als hun kameraad wilden hebben, maar hierover tegen mij logen en huichelden. Die €3000 euro is dus onder valse voorwendselen verkregen. Dit geld hoort dus mij nog toe. Ik had nooit zo gebruikt mogen worden. Het had simpel fatsoen geweest om te zeggen: wij kunnen dit niet aannemen, want we vinden je een eikel en willen je niet. Ik eis dit terug en ik weet dat de Vrije Bond dit kan betalen uit de opgepotte kapitalen.

Ik ben niet kapot te krijgen en ik weet dondersgoed wie ik ben en wat mijn trackrecord is. 20 jaar hardcore activisme en solidariteit. Noem me wat je wilt: fascist, transfoob, je maakt slechts jezelf er onstervelijk belachelijk mee. De types die zich hiermee inlaten zijn sekteleden verdwaald in de eigen fantasie.

Ik zeg dat de top van de Vrije Bond corrupt is. Hier kan men over twisten. Waar niet over valt te twisten is dat de Vrije Bond, door mij wéér de mond te snoeren, verraad het anarchisme inhoudelijk al geruime tijd vaarwel te hebben gezegd. Mij wordt leninisme verweten, overigens zonder enige feitelijke onderbouwing. Het verwijt van Stalinisme leg ik, en ik niet alleen, aan de voeten van de wannabe bureaucraten die de VB in hun macht hebben gekregen. Men zegt de Vrije Bond te beschermen tegen mij. Wellicht hou je de schil van deze organisatie overeind en kan het secretariaat doorgaan met wat het het liefste doet: geilen op lege aantallen. Maar in dit hele debacle is de schil ontdaan van anarchistische inhoud.

Een aantal highlights van corruptie binnen de Vrije Bond:
– Ik noem de VB top corrupt en vervolgens wordt mij de mond gesnoerd door mij stilletjes van de leden-mailijst af te gooien. Hiervan is dan wel bijvoorbeeld H. van het secretariaat op de hoogte, maar gek genoeg niet R, het lid dat door de ALV benoemt is tot moderator. Van hem had ik ook niets gehoord tot ik hem belde, en hij wist van niets.
– Het vormen van nepotistische kliekjes die eigenlijk de besluiten nemen.
– Rd en H. die mij zeiden mijn vrienden te zijn, dat er niets aan de hand is, dat ik welkom ben op een VBA vergadering, waarna vervolgens Rd daar doodleuk de deur fysiek dicht houd en mij toegang te weigert, om samen met H. wel weer deel te nemen in het absurde gescheld naar mijn adres. Het verspreiden van onzin dat er allerlei lijmpogingen zijn ondernomen – er is nooit een open gesprek geweest.
– De ALV waar ‘eindelijk’ de campagne tegen mij aan de kaak gesteld zou worden worden vanuit Amsterdam vullen met een buslading leden om met overmacht van getal daar te voorkomen dat het besproken wordt.
– Het gedogen van en aanzetten tot op Discord georganiseerde spamscheldpartijen aan mijn adres over de maillijst om vervolgens mij als ‘spammer’ te kunnen zwartmaken. Het was dit gespam waar de corrupte top bij betrokken was, dat veel leden kostte.
– Zeggen dat leden massaal opstappen door mij en mijn vermeende ‘gespam’ en hiertoe alle opzeggingen stomweg optellen, terwijl bekend is dat vele leden opstappen vanwege de corruptie van de VB top. Voorbeeld: G. uit Enschede, bel hem maar.
– H. en later ook J. van W. die mij de toegang ontzeggen, zonder opgave van geldige reden, van mijn eerste algemene openbare vergadering en een open ledenbijeenkomst in Amsterdam.
– Mij van een maillijst verwijderen om vervolgens doodleuk op die lijst mijn royement te bespreken zonder dat ik aan het gesprek mee kan doen.
– En tenslotte is dit hele royement op fucking lucht gebaseerd.

Hier is geen woord Spaans bij. De top van de Vrije Bond is corrupt.

Hoe bizar is het dat extreem-rechts wint en links verpletterd wordt, en dat daarna de eerste persoon die de moeite neemt hier een beetje een analyse van te maken, iemand die bovendien een sleutelrol in eerdere strijden tegen extreem rechts heeft gespeeld en dus bij uitstek geschikt is tot lessen trekken, de mond wordt gesnoerd en beschimpt. En dat dat mond snoeren dan gebeurd op basis van één kritische opmerking in een bijzin.

Als jullie anarchisten waren geweest, hadden jullie het belang ingezien van een open en brede discussie over de materie die ik aansneed in die video. Ettelijke kameraden hebben mij al persoonlijk benaderd vanwege hun verlangens hiernaar. Maar nee. De belangen van de strijd lapt de VB top volledig aan zijn laars. Het geeft vooral om zijn eigen positie. En die kan geen kritiek hebben – wat laf en zwak. Eerder werd al rücksichtlos de anarchistische vakbeweging de nek omgedraaid door die onthoofden – in volle wetenschap van de consequenties.

Corrupt, corrupt, corrupt.

En dan nu een royement. Wat niet lukte met een hetze en pestgedrag, zelfs niet met het splijten van mijn familie en vriendenkring, of zelfs het mij afnemen van mijn hele levensmissie, moet dan maar zo. Sjerp moet z’n bek houden en oprotten, maar die eikel is maar niet kapot te krijgen, wat je ook probeert.

Ik zeg: bluf. Bluf. Waag het eens mij te royeren. Ik hoef niet eens te zeggen dat jullie corrupt zijn: dat tonen jullie zelf telkens weer aan met jullie schaamteloos open corruptie.

Het is mogelijk om met mij te praten over een scheiding. Dat begint met het terugbetalen van die €3000 die mij afhandig gemaakt is.


?

Kunnen de namen verwijderd worden? Naast alle leugens, (is dit ook randje) doxxing. Ook kan ik me niet voorstellen dat de andere mensen op deze foto's blij zijn dat deze in dit artikel op het internet staan.

Namen zijn inmiddels wel

Namen zijn inmiddels wel vervangen door initialen. Voor de rest weer een genante vertoning van een onverbeterlijke narcist die zwelgt in paranoia.

Ex-vb-lid hier. Ik werd gek

Ex-vb-lid hier. Ik werd gek van sjerp mails dus wilde stopte mijn lid zijn

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech