Protesteer als klant bij bedrijven die medewerking verlenen aan veteranendag

Hier kun je discussieren over Protesteer als klant bij bedrijven die medewerking verlenen aan http://www.veteranendag.nl/veteranendag-2012/programma/.
Protesteer als klant of andere belanghebbende bij bedrijven die medewerking verlenen aan http://www.veteranendag.nl/veteranendag-2012/programma/
Is het hier oorlog ? Nee het is weer veteranen dag. Optochten waar ook Nederlandse oorlogsmisdadigers in mee lopen.
Er zijn verschillende bedrijven die op de site http://www.veteranendag.nl/veteranendag-2012/programma/ vermeld worden als medewerkend aan die dag. Ik noem o.a. Specsavers NS HTM Unive Monuta Zorgzaam gemeente Den Haag. Als je klant bent bij een van die bedrijven of op een andere manier belanghebbend denkt te zijn bijv. omdat je familie in wat nu Indonesie is is vermoord dan kan je overwegen een klacht in te dienen bij genoemde bedrijven tegen de manier waar op ze een politieke keuze maken bijv. op jou kosten. Zo'n dag waar mede oorlog wordt verheerlijkt vind ik geen goede investering.


Veteranendag

Als je vrede wilt, zal je een zelfverdedigingsoorlog moeten kunnen bevechten.

Dat wij in de Koude Oorlog niet onder de voet zijn gelopen door de communistische expansiezucht en agressie van de Sovjet Unie is te danken geweest aan dat wij ooit eendrachtig tienduizenden manschappen, tanks, vliegtuigen, wapens en munutie paraat hadden om het hen uit hun hoofd te halen aan hun agressie toe te geven. En die SS-20 raketten op ons gericht gingen niet weg met "Ban de bom"-demo's, maar met de bereidheid het evenwicht te herstellen middels gemoderniseerde kruisraketten en Pershings II. Ontwapening vind ik prima, maar dan wel tweezijdig. Geen staken voor ons en vuren voor de vijand; Dat is geen staakt het vuren.

Al met al maar weinig geleerd van de gebroken geweertjes van weleer toen de buitenlandse bezetter met gemak ons land binnen kon lopen, omdat we de wapens nog uit het museum moesten halen.

Of er heerst bij sommigen een ziekelijke "Weg met ons!"-houding. En dat moet dan nog de wereld gaan verbeteren?

Er zit een verzekeraar bij

Er zit een verzekeraar bij Unive. Lees de verzekeringsvoorwaarden de kleine lettertjes tegen schade door oorlog kan je je niet verzekeren.
Wat zit daar achter. Lijkt me een goede vraag in het kader van je protest tegen mede financiering van de veteranendag.
De Trollen die reageren op de post jullie hoeven je weinig zorgen te maken de groep die blijft protesteren tegen voorbereiding op oorlog en dergelijke is klein. Het Gebroken Geweertje symbool van vredes aktie voor WO 2 had nou niet bepaald een massaal weigeren van mobilisatie tot gevolg.
Het aantal dienstweigeraars waar dan ook in Europa was en is minimaal. De atoom wapens staan er nog steeds in Nederland al meer dan 40 jaar o.a.
vlieg basis Volkel dat kan alleen maar door dat er weinig verzet tegen is. En inderdaad er blijken heel wat draaikonten te zijn die als nog
carriere o.a. in de Tweede kamer hebben gemaakt na kortstondig geflirt te hebben met wat gezien wordt als radicaal linkse stromingen.

Trauma of voorrecht

Jammer voor de veteranen maar de twee koloniale oorlogen in Indonesie was gewoon iets anders dan Joegoslavie of Libanon.

Het dienen van de politiek is iets anders dan het verdedigen van zij die zichzelf niet kunnen verdedigen, iets waar je als anarchist achter kunt staan, niet de vlag, wel de daad. Zijn er niet internationale brigades naar Spanje gereisd om te vechten tegen het fascisme. Nu maar hopen dat veteranen in de toekomst ook blijven instaan voor rechtvaardigheid.

De vrijheid gaat niet met pensioen en aanvallen op haar ook niet.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech