Plaats een aanvulling

[Athene] 10.000 op demo voor verdediging anarchistische centra

Nieuws, gepost door: nn op 12/01/2013 01:08:56

Wanneer: 12/01/2013 - 20:00

Vandaag was er een grote demonstratie in Athene ter verdediging van anarchistische sociale ruimtes. Dit volgde op de (her-)ontruiming van Villa Amalias en Skaramanga eerder deze week. Naar verluid waren er 10.000 mensen op de been in een demonstratie die eindigde bij het gerechtsgebouw waar de 93 arrestanten van de herkraak van Villa Amalias vandaag voor de onderzoeksrechter moesten verschijnen.


De arrestanten die opgepakt waren in Skaramanga (een anarchistisch centrum vlakbij de polytechnische universtiteit) waren eerder deze week al vrijgelaten. Omtrent de rechtzaak voor Villa Amalia werden er gedurende de dag werden er mensen vrijgelaten (vooralsnog niet iedereen) zonder borg maar met een bevel om zich maandelijks te melden op een politiebureau en een verbod om Griekenland uit te reizen.

Een sfeerimpressie van de demonstratie vindt je hier:
http://www.youtube.com/watch?v=x6zLP6IpR_c&feature=youtu.be

Nog een filmpje met tegen-informatie over de uitspraken van journalisten en politici die in de reguliere media de boventoon voeren:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_vJgAmL6Oak
Filmpje is in het Grieks, grove vertaling hier:
Athene 12/01/2013
- Solidariteitsdemonstratie tegen de staat en haar interventies in de gekraakte centra
- Dit is de eerste reactie op de massa media - welke de belangen dienen van de bazen en de neo-nazis van de Gouden Dageraad - om aan te tonen dat er 10.000 deelnemers waren en niet 500 tot 1000 zoals zij stellen.
- We wensen jullie nog 500 dagen te leven en dat wij nog 1000 kraakpanden mogen krijgen. [Griekse uitdrukking/woordspelling, moeilijk te vertalen..]
- Ze hebben jullie nooit geleerd om fatsoenlijk te tellen
- Kabourakis - (de journalist die per abuis anarchisten bestempelde als "nietige klootzakjes" terwijl zijn microfoon, tegen zijn weten in, nog aan stond gedurende een talkshow) - Het zijn niet hen die trouw zijn aan de bazen, het zijn de nietige klootzakjes, die geschiedenis zullen schrijven.

Al dit maakt deel uit van een breder offensief van de Griekse staat tegen de anarchistische beweging. Zo heeft de Griekse politie een stuk laten 'lekken' waarin staat dat tenminste nog 40 panden ontruimd zullen worden. Deze plekken, steevast aangeduid als "plekken van wetteloosheid", zijn enkel doelwit van de staat omdat zij deel uitmaken van de anarchistische beweging en haar infrastructuur. Het is dan ook geen toeval dat de eerste panden die nu ontruimd zijn, alsmede een inval bij universiteit (de ASOEE faculteit), plekken waren waar Radiostations (98FM op de universiteit, Radio Revolt in Delta), en een anarchistische drukkerij (Villa Amalias) hun onderdak vonden.

Voor meer informatie over alles wat er in de afgelopen maanden is gebeurd, wat er nu gaande is en alles wat er nog gaat gebeuren kun je de volgende (Engelstalige) kanalen in de gaten houden:
http://contrainfo.espiv.net
http://occupiedlondon.org/blog

Voor de rest wordt het tijd om ook hier de solidariteit te concretiseren. Organiseer jezelf en je kameraden! ALLE anarchistische ruimtes blijven van ONS!


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech