Plaats een aanvulling

Warsaw: nazi militants attacked squat Przychodnia - squatters resist succesfully

Nieuws, gepost door: vA op 11/11/2013 11:06:26

Wanneer: 11/11/2013 - 18:53

Today the March of Independence in Warsaw ( Poland) nationalist militants was to try to "get" squat "Przychodnia".


Squaters defended themselves from the roof and repelled the attack. Burned one car, the injured are more nationalists.

video

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,bojki-na-obrzezach-marszu-ni...

[added by mod: vertaling van statement van Przychodnia Collectief]

"Deelnemers aan de Mars voor Onafhankelijkheid hebben omstreeks 15u45 het sociaal centrum Przychodnia aangevallen. Het is alleen dankzij onze vastbeslotenheid and cordaat opreden dat het gelukt is om de nationalistische aanval te weren. Een aantal mensen zijn gewond maar niet levensbedreigend.

De neo-nazi's hadden zich voorbereid op vragen van de media. Ze hebben onmiddelijk geclaimed dat het de krakers waren die hun mars hadden aangevallen door in hun richting stenen te gooien vanaf het dak. Het is duidelijk dat dit niet kan, aangezien het einde van de Skorupi straat, waar het pand is gevestigd, zo'n 200 meter is van de Marszałkowska straat, waar de nationalisten hun mars liepen.

We hebben op video's kunnen zien hoe de paramilitaire groep 'Bewakers van de Mars voor Onafhankelijkheid', die ingehuurd was als ordedienst, heeft gefaciliteerd dat een groep van enkele honderden mensen de stoet kon verlaten, bewapend en klaar om te vechten. De deelnemers aan de Mars voor Onafhankelijkheid renden richting Przychodnia met flares, flessen en stenen in de hand.

De nationalisten hebben een auto in vlam gezet en ander auto beschadigd, ze hebben vernielingen aangericht aan het pand bij hun poging om binnen te komen, maar we waren gelukkig in staat om de aanval te weren. Dit is gelukt omdat we wacht hielden op het dak (we werden al enige tijd bedreigd), en snel konden optreden om de flares die binnen het gebouw vielen te doven.

Wij willen benadrukken dat ondanks het feit dat Politieeenheden slechts enkele honderden meters van ons vandaan stonden, ze wel 20 minten nodig hadden om in actie te komen. Als we naar de Politie hadden geluisterd en het gevaar hadden gebagatelliseerd, was het kraakpand nu afgebrand.

De Goebbels-achtige propaganda van de Nationale Beweging probeert dit als 'hooliganisme' af te doen - ondanks het feit dat het de eigen officiële ordedienst van de mars was die de aanvallers het stoet liet verlaten, en ze later hielp met wegkomen. We bereiden ons momenteel op een volgende aanval, dus blijf op de hoogte!

Met antifascistische groet,
het Przychodnia Collectief."

Tags: Poland Antifa Squat Przychodnia Warsaw

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech