Plaats een aanvulling

Foto's NVU-manifestatie Deurne 24 mei 2014

Nieuws, gepost door: Steun de AFA: doneer op NL57 INGB 0009 4742 45 op 29/05/2014 05:10:13

Wanneer: 29/05/2014 - 09:45

Het persoonlijke aandachttrekkerij-project van de Arnhemmer Constant Kusters, de Nederlandse Volksunie (NVU) genaamd, hield op zaterdag 24 mei 2014 in het Brabantse gehucht Deurne een korte en kleinschalige manifestatie met slechts 33 deelnemers. Deze nog geen drie kwartier durende manifestatie trok een kleine zestig nieuwsgierigen (die op veilige afstand bleven). Onder hen waren ook een groep, van minstens 20, allochtonen en een aantal Blood & Honour-neonazi’s die NVU-leider Kusters geen blik waardig gunden.

 Neonazi in wit t-shirt afkomstig uit Zeeland rechts met ringbaard Frans Vogels
Ben van der Kooij, Bart van Dongen, Babs Groenendijk, Simone Magretti, Bram Wage
Theo Siebenheller, Wesley Hols NVU manifestatie Deurne 24 mei 2014

Het was Kusters die zijn publicitaire- en extreemrechtse kans schoon zag toen bekend werd dat twee overvallers, met een Marokkaanse achtgrond, bij hun overval op juwelierszaak ‘Goldies’ in Deurne waren doodgeschoten. Nog voordat de politie haar onderzoek in- en nabij de juwelierszaak had afgerond, had Kusters de NVU-manifestatie in Deurne al aangekondigd. Dat dit over de ruggen van de doodgeschoten overvallers Abdel H. en Youssef F. gebeurt en tegen de uitdrukkelijke wil van het juweliersechtpaar Marina en Willy Sanders in, is voor de NVU een mooie publicitaire bijkomstigheid.

De NVU-manifestatie, die de slogan “Ze kwamen voor goud maar kregen lood! Voor veiligheid en recht!” had meegekregen, vond plaats in het plantsoen voor het NS-station van Deurne. Nadat de werkloze Kusters de bonte verzameling van neonazi’s, verstandelijke beperkten, racisten en maatschappelijke verschoppelingen had geïnstrueerd waar en met welke NVU-spandoeken en vlaggen te gaan staan, ving deze volgens planning om 13.15 uur aan.

Wat volgde waren racistische toespraken van NVU-partijsecretaris Peter van Egmond en van partijleider Constant Kusters. Van Egmond sprak over door allochtonen gepleegde misdrijven en deed de voorspelling dat de Nederlandse cultuur als gevolg van (vermeende) massa-immigratie binnen afzienbare tijd zou gaan verdwijnen. Kusters’ toespraak was even genuanceerd: hij pleitte voor het herinvoeren van de doodstraf, een totale immigratie stop voor niet-Westerse buitenlanders en de vrijheid van meningsuiting. Ook weidde Kusters nog een aantal woorden aan de huidige situatie in de Oekraïne, waar zijn “Oekraïense kameraden” op dit moment belangrijke posities in het leger en politie bezetten. Dit laatste zou volgens Kusters buiten het democratische proces om voor elkaar zijn gebracht.

Na het slotwoord van Constant Kusters om 13.41 uur begon hij aan datgene waarom het hem werkelijk te doen is: namelijk de verspreiding van zijn racistische opvattingen onder de aanwezige journalisten en, misschien nog wel belangrijker, de poging om zichzelf voor de camera als de - onbetwiste - leider van de NVU positioneren. Tijdens de interviews fungeerden de met vlaggen en spandoeken uitgeruste NVU-demonstranten, net zoals bij de NVU-manifestatie in Arnhem, op de achtergrond als zijn decor. Om 14.00 uur liep het grootste gedeelte van de NVU-neonazi’s de eerder afgelegde 50 meter terug naar het NS-station van Deurne, waar ze om 14.20 uur gezamenlijk in de trein richting Venlo stapten.

Het meest opmerkelijke van deze NVU-manifestatie was de aanwezigheid van een groep van zes à acht Blood & Honour-neonazi’s, waaronder Barry Kluft, Marcel van Velzen, Niels Adams, Willem van Dijk en Tom van den Hoek, die zich tussen de toeschouwers hadden opgesteld. Van de overkant van de straat observeerden ze met strakke ogen de hele NVU-manifestatie en gaven aan Constant Kusters, voor zijn neus, het overduidelijke signaal af dat Blood & Honour Nederland niet met de NVU samenwerkt zolang hij het er voor het zeggen heeft.

Foto 1: Rechts met ringbaard NVU-kringleider Den Bosch Frans Vogels, een neonazi die zijn voorliefde voor Hitler, het nationaalsocialisme en het Derde Rijk te pas en te onpas verkondigd. Ook heeft Vogels de nogal morbide hobby om met gelijkgestemde vrienden zoveel mogelijk voormalige concentratiekampen te bezoeken. Daarnaast is Vogels actief op het internationale extreem rechtse webforum stormfront.org (1) onder de naam “Franss Landser_SS”.

Foto 2: v.l.n.r. Achter het spandoek staand en wit-blauwe zonnebril dragend is de rechts-extremist Ben van der Kooij; de skinhead in witte jas en zwarte zonnebril is NVU-kringleider Tilburg Bart van Dongen; de vrouw in het midden met zwarte haren en bruine handtas is de vriendin van NVU-kringleider Den Bosch Frans Vogels; de vrouw op de voorgrond in zwart t-shirt met V-hals is Babs Groenendijk (de vriendin van Wesley Hols, secretaris NVU Germaanse Jeugd); de brunette met de de zonnebril met witte montuur is de rechts-extremiste Simone Magretti de vriendin van Ben van der Kooij.

Ben van der Kooij
De rechts-extremist en islamofoob Ben van der Kooij is al sinds eind jaren ‘90 actief in het extreemrechtse milieu. In die periode heeft hij zich ingezet voor zo goed als iedere extreemrechtse politieke partij (Nationale Alliantie, Nieuw Rechts, NVU, PVV) en organisatie (NNP, SFN, DDL, NVB, Holland Hardcore, Voorpost). Voorts behoort Van der Kooij tot een groep geradicaliseerde Fortuynisten die hebben gezworen de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf, te gaan liquideren. Naast een vriendin met extreemrechtse opvattingen heeft Ben ook nog een jongere broer, Florens van der Kooij, die als actieleider actief is bij de ultra nationalistische organisatie Voorpost.

Simone Magretti
De rechts-extremiste Simone Magretti duikt, sinds ze een relatie heeft met Ben van der Kooij, steeds vaker op bij allerhande (extreem)-rechtse manifestaties en -demonstraties. Zo was ze aanwezig bij de PVV-manifestatie op de Koekamp (Malieveld) in Den Haag van zaterdag 21 september 2013, en bij de "anti-Bruls en pro-Wilders"-demonstratie die, op zaterdag 5 april 2014, in het Kronenburgerpark in Nijmegen begon. Op vrijdagavond 2 mei 2014 liep ze mee in een demonstratie tegen Volkert van der Graaf in het centrum van Rotterdam. Gedurende deze demonstratie zeulde ze haar hond in een handtas mee. Arm beest.

Foto 3: v.l.n.r. De neonazi met zwarte NVU-pet en zwart leren jack is Theo Siebenheller, al jaren actief NVU-lid. De skinhead met vlaggenstok in licht blauwe spijkerbroek is de secretaris van NVU Germaanse Jeugd, Wesley Hols.

(1) http://www.theguardian.com/world/2014/apr/18/hate-crime-murders-website-...

Tags: Deurne Goldies NVU

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech