Plaats een aanvulling

Persbericht manifestatie tegen discriminatie en racisme, het zwarte schaap.

Nieuws, gepost door: nn op 11/03/2015 03:02:17

Waar: Lange Pijp, nabij het waag gebouw, Leeuwarden, Netherlands
Wanneer: 14/03/2015 - 14:07

Komende zaterdag is er in het centrum van Leeuwarden om 14:00 uur, op de Lange Pijp nabij het waaggebouw, een manifestatie tegen discriminatie en racisme. Dit jaar hebben we als sprekers; Harcourt Klinefelter (in de jaren 60 pr-medewerker van Martin Luther King) een woordvoerder van de voormalige Noodopvang Witmarsum (vervanger van Willemijn van der Werf), Genghis Caracan (de voorzitter van het moskeebestuur in Drachten) en Reimer van Ruiten (AFA-Fryslan).


Persbericht

Manifestatie tegen discriminatie en racisme, 'het zwarte schaap'

Komende zaterdag is er in het centrum van Leeuwarden om 14:00 uur, op de Lange Pijp nabij het waaggebouw, een manifestatie tegen discriminatie en racisme. Dit jaar hebben we als sprekers; Harcourt Klinefelter (in de jaren 60 pr-medewerker van Martin Luther King) een woordvoerder van de voormalige Noodopvang Witmarsum (vervanger van Willemijn van der Werf), Genghis Caracan (de voorzitter van het moskeebestuur in Drachten) en Reimer van Ruiten (AFA-Fryslan). De manifestatie is gelijktijdig aan de provinciale verkiezingsmarkt. "Voor het slagen van het kwaad is niets anders nodig dan dat goede mensen niets doen. Als goede mensen niets anders doen dan voor hun gezinsleden zorgen, hun sport beoefenen, televisie kijken, kunnen kwadere krachten ongestoord hun onzalige praktijken uitvoeren. De kwade krachten worden dan niet gehinderd door de zogenaamde zwijgende meerderheid." (Martin Luther King)

Basisrechten voor iedereen!

In 2015 staan de sociale voorzieningen nog meer onder druk. Vluchtelingen, arbeidsmigranten, uitkeringsgerechtigden, studenten en ouderen, mensen met een beperking moeten voortaan 'hun eigen broek ophouden'. Tot nu toe is er nog niet eens een fatsoenlijke 'bed bad en brood' maatregel voor vluchtelingen die op straat leven en Europese arbeidsmigranten ondervinden nog steeds hinder vanwege huisvesting, uitkeringsgerechtigden ontvangen bij aanvraag in een periode van 2 maanden vaak geen uitkering, studenten moeten hun eigen studie financieren, mensen met een beperking raken hun baan of dagbesteding kwijt.

Het zwarte schaap in 2011

In 2011 is 'het zwarte schaap' ook georganiseerd om te protesteren tegen het gedoogkabinet met Wilder's PVV waarmee het CDA en VVD begonnen waren. Dit was het begin van een nieuw-rechtse politiek die hun aandacht verwaarloosde aan de stelselmatige discriminatie op de arbeidsmarkt, ook omtrent stageplekken. Er werd bezuinigd op onderwijs, voorzieningen voor studenten maar ook kunstenaars, orkesten werden wegbezuinigd en zelforganisaties van minderheden. Er was een 40% bezuinigingsmaatregel op de ecologische hoofdstructuur en de duur van de WW werd verkort. De vreemdelingenhaat van Wilders' PVV was voor het gedoogkabinet een saillant detail. Wilders' PVV richtte succesvol de negatieve aandacht op de nieuwkomers, vluchtelingen en arbeidsmigranten en begon o.a. een debat over de kosten van de migratie en startte het omstreden Polen meldpunt. Het is niet alleen de haat maar ook het racisme van Wilders' PVV als ze zeggen dat de aanwezigheid van Mediterrane en Oost-Europese minderheden overlast veroorzaken. De gewoontes kunnen verschillend zijn maar niet de mensen en dat zijn wij.

Werk, huisvesting, gezondheidszorg en onderwijs voor iedereen!

Medio 2015 is er een kabinet van VVD en PvdA. Ondertussen hebben veel Wilders' PVV politici de beweging gedag gezegd. Rob Riemen een Nederlands schrijver en cultureel filosoof heeft Wilders een fascist genoemd. De stelling van Rob Riemen was: Noem Wilders een fascist, dan begrijpen we wat er gebeurd! AFA-Fryslan noemt Wilders een fascist. Er zijn steeds minder mensen die dat hardop durven te zeggen omdat het klaarblijkelijk ook consequenties kan hebben. De wilde klad acties zijn niet afkomstig van AFA-Fryslan maar het resultaat van een stilzwijgende discussie. We hebben verschillende demonstraties mede georganiseerd in Ter Apel om de aandacht te vestigen op de inhumane situatie van de vluchtelingen die op straat leven en de gevangenissen waarin ze gehuisvest worden. Er zijn vluchtelingen die niet naar hun land terug kunnen en hun leven lang geen 'natuurlijke' basisrechten hebben die wij allemaal wel gewend zijn.

Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme!

Op de manifestatie willen we duidelijk maken dat we tegen discriminatie en racisme zijn. Wilders' PVV beledigt voortdurend de Islamitische gemeenschap en vooral Marokkanen moeten het ontgelden. Een fascistisch kenmerk is dat de nadruk op de 'eigen groep en haar cultuur' komt te liggen en er een bedreiging wordt verondersteld afkomstig van de andere groep en cultuur, samen met de linkse interne vijanden. Een discriminatie meldpunt is onvoldoende om protest te uiten tegen het opkomend racisme. Zodra we voorstanders zijn van basisrechten voor iedereen vinden we opnieuw een dialoog met allerlei minderheden die steeds meer in de verdrukking raken.

Voor meer informatie: www.afafryslan.nl
www.facebook.com/afa.fryslan
Contact: afa.fryslan@gmail.com


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech