Plaats een aanvulling

Crowdfundingcampagne voor een concertzaal in de Vrijplaats

Nieuws, gepost door: Vrijplaats Leiden op 22/10/2016 10:02:22

Wanneer: 22/10/2016 - 13:32

In het hart van de Vrijplaats, in een voormalige conservenfabriek aan de Middelstegracht in Leiden, wordt een multifunctionele concertzaal gebouwd. Met de crowdfundingcampagne ‘Hart voor de Zaal’ wil de Vrijplaats de financiële middelen bijeen krijgen om de bouw optimaal te realiseren. Wat deze campagne extra bijzonder maakt, is dat de zaal – net als de rest van het pand – wordt gebouwd door vrijwilligers.


De geluidsisolerende, multifunctionele zaal moet een nieuw podium in Leiden vormen voor getalenteerde, opkomende acts en vernieuwende muziek. Ook worden er debatten, filmvertoningen, poëzieavonden en comedyshows georganiseerd in de zaal. De zaal biedt ruimte aan max. 120 bezoekers en naar verwachting kan het publiek na de zomervakantie van 2017 voor het eerst de zaal betreden. Tijdens de bouw is de huidige barruimte en bovenzaal gewoon open voor het publiek.

De zaal wordt een apart bouwwerk in de grote middenruimte van het historische pand en wordt uitgevoerd als een doos-in-een-doos-constructie. Om de geluidsisolatie richting de omwonenden verder te optimaliseren, wordt ook de omringende schil geluidsisolerend gemaakt. Door deze unieke constructie en doordat de bouw van deze zaal volledig wordt uitgevoerd door vrijwilligers, blijven de kosten laag. De entreeprijs blijft op deze manier ook goed betaalbaar. In Leiden is veel vraag naar een intieme concertzaal voor kleinschalige concerten.

Crowdfundingcampagne

De crowdfundingcampagne loopt van 19 oktober tot 6 december. In bijna twee maanden tijd moet tenminste de helft van het totaalbedrag voor de zaal (57.000 euro) worden opgehaald met de campagne via Voordekunst. De wens is om ten minste 28.000 euro met de hulp van gulle gevers te financieren. Afhankelijk van de bijdrage ontvang je een katoenen Vrijplaats tas, een kaartje voor een concert of één van de andere cadeaus.

Vrijplaats Leiden

Vrijplaats Leiden is een co-creatie van een aantal sociaal-maatschappelijke en culturele organisaties die zijn gehuisvest in een voormalige conservenfabriek aan de Middelstegracht. Meer dan honderd vrijwilligers dragen op regelmatige basis bij aan deze unieke plek in de binnenstad van Leiden. Zij vinden elkaar in een aantal kernwaarden, waaronder duurzaamheid, wereldburgerschap en solidariteit. Momenteel bestaat de Vrijplaats uit: de Weggeefwinkel, theater & productiehuis de Generator, Doorbraak, De Fabel van de Illegaal, Hotel Suburbia en natuurlijk het podium & (eet)café waar je al wekelijks van optredens en de veganistische keuken kunt genieten.

Steun de Vrijplaats en doneer via https://www.voordekunst.nl/projecten/4873!

Updates ook te vinden via https://www.facebook.com/vrijplaatsleiden/?fref=nf

Een super-campagnefimpje is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=OsjiAREhqSw


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech