Plaats een aanvulling

Anarchistische Muurkrant #2 December 2016 is uit

Nieuws, gepost door: nn op 03/12/2016 12:08:29

Wanneer: 03/12/2016 - 20:18

Na het daverende succes van de eerste Anarchistische Muurkrant is hier nummer twee! Ditmaal gaat de Muurkrant over, grenzen, militarisering en natuurlijk de repressie rond de vorige Muurkrant. Download de Muurkrant, print en verspreid!


Download de Muurkrant: https://autonomendenhaag.wordpress.com/2016/12/03/anarchistische-muurkra...

Vernietig de grenzen van fort Europa!
Over de militarisering van grenzen.

Terwijl producten en geldstromen vrij over de wereld kunnen reizen worden er hekken opgetrokken dwars door het Europese landschap. Militairen en agenten worden naar de grenzen gestuurd en duizenden mensen opgesloten in de concentratiekampen van het heden.

De grenzen van fort Europa zijn gesloten, de hekken opgetrokken uit staal en prikkeldraad, de zeeën afgesloten door militairen. Mensen die een helse tocht hebben ondernomen op zoek naar een beter leven worden bestempeld als ongewenst, opgesloten en gedehumaniseerd. De hetze tegen migranten wordt volop gevoerd om maar niet te hoeven zien wat de werkelijke problemen zijn die ons allen aangaan. De hekken aan de grenzen en de militarisering van de straten zijn niet bedoeld om ons te beschermen tegen een zogenaamde ‘vloedgolf’ van vluchtelingen. De grenzen zijn er om de elite te beschermen en zijn niets meer dan de tentakels van de al controlerende en repressieve staat. Diezelfde staat die er alles aan doet om iedereen in het gareel te houden, het gareel van werk, uitbuiting en onderdrukking.

Aan de wortels van de grote migratiestromen liggen de westerse oorlogen om grondstoffen, de wapenhandel en uitbuiting. Deze oorlogen die onder het mom van o.a. terrorismebestrijding worden gevoerd zijn niets meer dan een gewelddadige handelsmissie om de zakken te vullen van grote bedrijven, hun managers en bazen. Terwijl zij zich kunnen blijven verrijken, mogen wij ons elke dag kapot werken om te kunnen overleven, om zo diezelfde zakken te blijven vullen.

Dat is nu juist wat ons verbindt. We zijn allen onderhevig aan dezelfde sociale constructie van uitbuiting en onderdrukking. We moeten niet meegaan in de zondebok-politiek van vluchtelingen de schuld geven van allerhande sociale problemen, zoals huisvesting en armoede. Het zijn niet de migranten die deze problemen veroorzaken. Het zijn de bazen en de uitbuiters. Het is het gehele partijpolitieke spectrum van links tot rechts dat het toe laat dat er betaalbare woningen worden gesloopt en er alleen nog luxe appartementen voor terugkomen. Zij houden armoede in stand, omdat het niet in hun interesse is werkelijke gelijkheid te bewerkstelligen. Van werkelijke gelijkheid kunnen zij namelijk niet profiteren en hun vriendjes van grote bedrijven zich niet meer eindeloos verreiken.

Door de grenzen en straten te militariseren met agenten met machinegeweren laat de staat slechts zien dat zij met geweld iedereen kunnen dwingen te doen wat zij willen. Dat ze iedereen in de rij kunnen laten lopen om hun belangen na te streven. Maar niets is minder waar, we kunnen en moeten de kettingen van de onderdrukking verbreken. Willen we werkelijk vrij zijn dan moeten we juist die staat, die militarisering en hun grenzen aanvallen en vernietigen! Vernietig de grenzen zodat we allen in vrijheid kunnen leven!

https://autonomendenhaag.wordpress.com


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech