Plaats een aanvulling

[Gent] Demo tegen kraakverbod en Romahaat

Nieuws, gepost door: nn op 23/01/2018 01:06:29

Wanneer: 23/01/2018 - 18:21

Er rommelt wat in Gent. In maart 2017 was er een incident dat door de socialistische burgemeester werd aangegrepen om een kraakverbod te forceren. In november was er een aanval op een pand dat was gekraakt door een dakloze familie met kleine kinderen. De aanval kwam er na een hetze vanuit media en politiek. Niet veel later was er ook een racistische betoging door de stad, om een van de aanvallers te ondersteunen die was gearresteerd. Op 15 februari is er een demo voor solidariteit, tegen Roma-haat en de oorlog tegen armen. Kraken gaat door! Meer info ook op http://demo15feb.noblogs.org


Op drie november was er een aanval op een kraakpand aan het Stapelplein. In het huis verbleef een familie met jonge kinderen. Voor ze de woning kraakten sliepen ze in een park. Een knokploeg viel hen aan met knuppels en vuurwerk. Een daad van agressie die is ingegeven door haat tegen Roma. Haat die werd opgehitst door een dagenlange lastercampagne in de media, die zich baseerden op een leugen van de eigenaar van het pand. Het pand stond immers leeg, en ondertussen staat het opnieuw leeg.

Op 26 november trok een racistische betoging door de straten van Gent. De bende kwam naar eigen zeggen op straat ‘tegen onrecht’ en ‘tegen het beleid’. Urenlang werden anti-Roma slogans gebruld, in de prostitutiebuurt werden sekswerkers beledigd en ze vonden het ook nodig om de daklozen aan de nachtopvang van het Baudelopark te gaan intimideren. Deze orgie van racisme, vrouwenhaat en haat tegen armen kon vrijuit haar gang gaan. Het Laatste Nieuws plaatste een oproep voor deze ‘manifestatie tegen onrecht’ gewoon op haar website.

Wij zijn kwaad. Niet enkel omwille van de racistische aanval en betoging. Maar ook op de politici, zowel van rechts als van links, die al jaren bijdragen aan de hetze tegen Roma, krakers en armen, terwijl het hún beleid is dat zorgt voor woningnood en stijgende huurprijzen. Termont heeft zelf een incident opgeblazen om een kraakverbod te forceren en geeft al jaren af op de Roma in de stad. We zijn ook kwaad op de pers, die met verzonnen verhalen de boel mee heeft opgestookt.

Wij komen op straat. Omdat we het beu zijn dat het altijd de mensen in de miserie zijn die de klappen vangen, of ze nu Roma, kraker, werkloze of vluchteling zijn. Wie geen huur kan betalen en een leegstaand huis kraakt om niet op straat te hoeven slapen verdient onze solidariteit. Net als hen willen ook wij niet zomaar toekijken en afwachten.

We laten onze stem klaar en duidelijk horen: tijd om naar boven te schoppen in plaats van naar beneden.

DONDERDAG 15 FEBRUARI – 19U – BLANDIJNBERG – GENT – DEMO15FEB.NOBLOGS.ORG


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech