Plaats een aanvulling

Datum bekend in omvangrijk proces tegen anarchisten in België

Nieuws, gepost door: https://autonomendenhaag.wordpress.com op 03/04/2019 04:09:03

Wanneer: 03/04/2019 - 20:44

Van 2008 tot 2014 heeft de Belgische staat een omvangrijk onderzoek gevoerd naar veelvormige – maar steeds van de platgetreden paden afwijkende – strijden, die de confrontatie aangingen met de gesloten centra, de grenzen, de gevangenis en deze wereld die gebaseerd is op autoriteit en uitbuiting. In het vizier: de anarchistische bibliotheek Acrata, anarchistische en antiautoritaire publicaties (Buiten Dienst, Uitbraak en Tout doit partir), tientallen flyers en posters, een honderdtal acties, aanvallen en sabotage… kortom, de strijd tegen de macht in haar verschillende uitingen.


Huiszoekingen, microfoons, camera’s voor en in huizen, schaduwen, afluisteren, infiltratie, … er werd niet op een onderzoeksinstrument meer of minder gekeken. En nochtans heeft zelfs dat niet het bestaan van een zogezegde “anarchistische terroristische groep” kunnen aantonen, die enkel in de autoritaire schema’s van de flikken bestond. Niet bereid om de zaak hierbij te laten, heeft het parket zijn ambities moeten bijstellen. Ondanks alles wil het toch iemand te rekening doen betalen.
Uiteindelijk is het onder de meer kneedbare beschuldiging van “criminele bendevorming” dat 12 kameraden vanaf 29 april voor de correctionele rechtbank zullen verschijnen.

In feite wordt elk individu geviseerd dat in de strijd tegen deze wereld vertrekt vanuit de zelforganisatie, de directe actie en de vijandigheid tegen elke autoriteit. In die zin is dit proces een repressieve aanval tegen de antiautoritaire strijd in haar geheel, een aanval die deel uitmaakt van een context van steeds grotere repressie tegen alle ongewensten en rebellen, zowel aan de grenzen als in de wijken, de werkplaatsen, de gevangenissen, …

Op 22 oktober 2018 werden de vervaldata van deze juridische komedie vastgelegd. In de komende maanden moeten de verdediging en de beschuldigende partij hun geschreven conclusies omtrent het dossier voorleggen. Het proces zal dan beginnen op 29 april 2019 en wordt verondersteld 4 dagen te duren.

De weerhouden beschuldigingen zijn :

1. Deel uitgemaakt hebben van een bende met als doel schade te berokkenen aan personen en goederen door middel van delicten, in de hoedanigheid van uitlokker, bendeleider of door op enige manier het bevel te voeren. (beschuldiging tegen 3 personen)

2. Deel uitgemaakt hebben van een bende met als doel schade te berokkenen aan personen en goederen door middel van delicten, tijdens een min of meer lange periode (beschuldiging tegen 9 personen)

3. Poging tot brandstichting tegen het gesloten centrum van Steenokkerzeel, tijdens de wilde betoging van 21 januari 2009, voor het desbetreffende centrum (beschuldiging tegen 8 personen)

4. Een aanval uitgevoerd te hebben, of zich gewelddadig verzet te hebben, onder het uiten van bedreigingen tegenover 6 agenten van de politie, tijdens de wilde betoging van 21 januari 2009 voor het gesloten centrum van Steenokkerzeel (beschuldiging tegen 8 personen)

5. Dreigen met aanslag tegen personen of eigendommen tijdens het afvuren van vuurwerk voor de gevangenis van Vorst op 4 oktober 2010 (beschuldiging tegen 3 personen)

6. Vernieling van roerende goederen van derden na een ruzie met de chauffeurs van twee limousines aan de uitgang van de “ontmoeting rondom het subversieve boek” van 15 oktober 2011 (beschuldiging tegen 3 personen)

7. Slagen en verwondingen tegen twee limousinechauffeurs tijdens dezelfde ruzie op 15 oktober 2011 (beschuldiging tegen 3 personen)

8. Een aanval te hebben uitgevoerd op twee agenten van de politie of zich met geweld tegen hen hebben verzet of bedreiging tijdens een wilde betoging in Anderlecht op 12 november 2010 (beschuldiging tegen 2 personen)

9. Slagen en verwondingen tegen een agent van de politie in de nacht van 1 oktober 2010 (beschuldiging tegen 1 persoon)

10. Vervaardiging en transport van wapens in de vorm van ijzeren staven, rookbommen en kraaienpoten, op 1 oktober 2010 en 12 november 2010 (beschuldiging tegen 4 personen)

11. Graffiti op verschillende momenten, met als verzwarende omstandigheid “aanzetten tot haat” (beschuldiging tegen 7 personen)

12. Kwaadwillige belemmering van het verkeer op verschillende momenten (beschuldiging tegen 4 personen)

13. Europese ambtenaren hebben beledigd, met als verzwarende omstandigheid “aanzetten tot haat” (beschuldiging tegen 3 personen)

14. Zich publiekelijk de titel van advocaat hebben toegeëigend (beschuldiging tegen 2 personen)

Als vechten voor de vrijheid een misdaad is, dan is onschuldig zijn echt het ergste wat ons kan overkomen.

Om het proces in zijn context te plaatsen, verwijzen we naar andere teksten die eerder zijn verschenen:
Over het komende proces tegen anarchisten en anti-autoritairen in België (april 2016)

Over de periode waarin in het onderzoek plaatsvond kunnen we aanraden:
Tout doit partir. Publicatie te vinden in verschillende antiautoritaire bibliotheken en op internet.

Brique par brique. Boek over de strijd tegen de gevangenis en haar wereld. (tumult.noblogs.org)

Éclats de liberté. De strijd tegen de bouw van een nieuw gesloten centrum in Steenokkerzeel (België 2009-2010). (tumult.noblogs.org)

Hors Service. Verzameling van teksten uit de anarchistische krant (2010-2014) (tumult.noblogs.org)

https://lalimenl.noblogs.org


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech