Plaats een aanvulling

[Thuisbasis] Huisuitzetting alleenstaande moeder & kinderen dreigt, campagne gestart

Nieuws, gepost door: Thuisbasis op 15/04/2019 04:05:19

Wanneer: 15/04/2019 - 15:53

Huisuitzetting dreigt voor alleenstaande moeder en haar twee kinderen in Amsterdam. Na een periode vol stress en onzekerheid dreigt op 1 mei 2019 dakloosheid voor Jenny(*) en haar twee schoolgaande kinderen (5 en 8). Net opgericht solidariteitsnetwerk Thuisbasis is een campagne met haar begonnen.
Op vrijdag 12 april heeft Jenny haar eis om niet ontruimt te worden kenbaar gemaakt aan Eigen Haard. Gesteund door buren, vrienden, familie en sympathisanten trokken we naar het hoofdkantoor van Eigen Haard in Amsterdam voor een gesprek met de hoogste baas.

Jenny woont inmiddels al 15 jaar in de Hunzestraat, de straat waar haar kinderen geboren zijn. Het gezin is er geliefd en de kinderen gaan er naar school. Het is ook de straat waar zij sinds twee jaar noodgedwongen als onderhuurder woont. Ze zoekt zich een ongeluk naar een andere woning maar wanneer je geen hypotheek krijgt, niet voldoet aan de inkomstenseisen voor middenhuur en niet genoeg wachttijd hebt voor een sociale huurwoning dan ben je aan jezelf overgeleverd. De zes maanden die Eigen Haard voldoende achtte voor het vinden van een nieuwe woning bleken niet genoeg.

Krijgt ze dan geen urgentie? Om in Amsterdam recht te hebben op een woning moet het gezin eerst verder afglijden. Omdat ze geen verslaving, schulden of psychische problemen heeft, zal ze eerst de crisisopvang in moeten voordat ze in aanmerking zal komen voor een urgentieverklaring. Omdat dit voor Jenny en haar kinderen geen oplossing heeft Jenny besloten te knokken om haar rechten op te eisen. Wij steunen haar daarin.

Aangekomen in het hoofdkantoor van Eigen Haard werden we vriendelijk ontvangen door de receptie en niet veel later te woord gestaan door bestuurder Mieke van den Berg. Na het ontvangen van haar eis gaf van den Berg te weten goed op de hoogte te zijn van de zaak. Ze gaf aan de problematiek te begrijpen, met Jenny mee te leven en te erkennen dat er net als Jenny velen in deze situatie zitten maar dat Eigen Haard niet in staat is dit op te lossen. Wel gaf ze aan dat er een goede kans was dat de ontruiming met een paar maanden uitgesteld zou kunnen worden zodat de kinderen het schooljaar in relatieve rust af zouden kunnen maken. Maanden zie zeer welkom zouden zijn alhoewel Jenny niet kon zeggen of ze voldoende zouden zijn voor het vinden van een oplossing. Wel gaf ze aan erkentelijk te zijn voor het gebaar en te begrijpen dat Eigen Haard niet met een oplossing zou kunnen komen, dat was dan ook niet waar ze voor was gekomen. De vraag aan Eigen Haard is niet om met een oplossing te komen, de vraag is om tijd te geven, tijd totdat er een definitieve oplossing voor Jenny en haar kinderen is

Na onze actie leek er meer aandacht te zijn voor de situatie van Jenny en haar kinderen. Eigen Haard toonde begrip en leek mee te willen denken hoe ze het gezin kunnen helpen maar een oplossing is nog niet gevonden. Om deze reden zullen we de komende weken doorgaan met het organiseren van acties. Om te beginnen door woensdag 17 april om 9:00 uur in te spreken bij de raadscommissie wonen en bouwen.

Wil je Jenny steunen? Kom dan naar de raadscomissie of neem contact op met Thuisbasis via https://thuisbasis.home.blog/contact/

Voor meer info over deze zaak, zie ook https://thuisbasis.home.blog/2019/04/08/geen-ontruiming-voor-jenny-tot-e...

Tags: actie Thuisbasis wonen

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech