Plaats een aanvulling

Free the Soil verslag #1: de aankomst

Nieuws, gepost door: Fossil Free Agriculture / ASEED op 20/09/2019 09:05:13

Wanneer: 20/09/2019 - 13:26

[Eerste van de dagelijkse updates vanuit het Free-the-Soil-actiekamp] Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zover! Het Free-the-Soil-kamp is begonnen! En, met de hulp van Theaterstraat, zijn we er aankomen. Een aantal uren in de bus om te kletsen over stikstof, peren, zakmessen, gemeenschappen en recepten voor veganistische powerbars, om een dutje te doen en om aan dit eerste verslag te werken.


Het actiekamp bij het Duitse Brunsbüttel, ten noordwesten van Hamburg, is onderdeel van de een klimaatrechtvaardigheids-campagne die al doel heeft de bodem te bevrijden van kunstmest en het humuslaag te vergroten en uitstoot van broeikasgassen door de landbouw te verminderen.

De laatste voorbereidingen voor het kamp waren hectisch. We verzamelden allerlei mogelijk nuttige gereedschappen, documenten, spandoekmateriaal en andere knutselspullen, maar we gebruiken het kamp ook als een deadline om eindelijk wat artikelen waar we al een tijdje mee bezig waren af te maken. We hebben geprinte exemplaren bij ons voor in de intotent, maar je kunt ze ook online vinden:

Yara, the company – Een kleine brochure die uitleg geeft over de activiteiten en strategie van ‘s werelds grootste stikstofkunstmest bedrijf. De burgerlijke ongehoorzaamheidsactie komende maandag zal plaatsvinden bij een van Yaras fabrieken. Er staat ook een Duitstalige versie van de brochure online: Yara, der Konzern.

The Free the Soil Lexicon – Een document dat uitleg geeft over een selectie voor de campaigne relevante begrippen, inclusief vertalingen van wat koolstofhoudende termen in het Nederlands, Duits en Engels.

Disproving the arguments of the fertilizer industry – Yara en de lobbyorganisaties van de kunstmestindustrie weten hun producten en standpunten goed te verkopen. Ze leggen met diverse argumenten uit waarom boeren kun producten moeten gebruiken en hoe ze bezig zijn de wereld te redden. Ons artikel haalt hun meest gebruikte argumenten onderuit.

We kwamen aan in een gestructureerd opgebouwd kamp. Er is een heel grote tent voor vergaderingen en discussies, diverse andere tenten voor workshops, juridische hulp, media team en meer. Wij hebben de grote tent van opgebouwd die we mochten lenen van Wij Zijn Hier, hiervoor dank!! Het land is vlak, het gras is groen, de uitzichten zijn weids en, niet onbelangrijk, de actiekeuken Le Sabot kookt! We voelen ons hier thuis!
Iets verderop, dicht bij de fabriek van Yara staat een ontvangstteam van 500 agenten klaar. Wat een eer.

Vandaag in de bus hadden wat tijd om elkaar te leren kennen. En het lijkt erop dat we een leuke groep gemotiveerde activisten zijn waarvan de meeste ons niet alleen eten maar ook op andere manier met voedsel bezig zijn; mensen die op tuinderijen werken, koks en studenten en onderzoekers die zich bezig houden met de ecologische en sociale aspecten van de landbouw. We kijken uit naar de interessante lezingen en discussies die voor de komende dagen zijn gepland. Wordt vervolgt.

Yara? Nora!


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech