Plaats een aanvulling

HUIZEN VOOR MENSEN, NIET VOOR WINST! FLITSACTIE STAATSLIEDENBUURT (remember Hans Kok)

Aankondiging, gepost door: nn op 08/09/2023 09:01:28

Wanneer: 09/09/2023 - 15:00

YMERE HEEFT MALING AAN DE GEMEENTE !Er zijn al veel leuke koffietentjes in de geliefde Staatsliedenbuurt, en er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat koffieconsumptie allerlei gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Koffie blijkt een rijke bron van antioxidanten te zijn, en die beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen van binnen- en buitenaf. Maar het ene bakkie troost is het andere niet.

De 144ste flitsactie van actiegroep Niet Te Koop voert naar de Staatsliedenbuurt waar Ymere te koop heeft aangeboden Boetselaerstraat 92-1 voor €300.000. Je denkt misschien: niet zo duur, maar het gaat hier om een woning van slechts 35 m². Per m² wordt gevraagd €8.500. Dat is knap veel. Maar ja, de locatie. Zie de makelaarstekst: '..... in de geliefde Staatslieden-buurt.....', 'Deze buurt heeft zich in een korte tijd ontwikkeld tot een enorm populaire buurt'. Met andere woorden: hoe minder sociale huur, hoe leuker het wordt. Je hoort wel eens andere geluiden: hoe meer yuppen, hoe ongezelliger het wordt.
Een lange neus naar de gemeente
Je kunt je afvragen waar Ymere de legitimiteit vandaan haalt om deze woning te koop te zetten. Het betreft hier immers een doodnomale reguliere sociale woning in een complex die grotendeels (18 van de 22 woningen) in corporatiebezit is. De gemeente bij woorde van wethouder Zita Pels heeft zich op het standpunt gesteld dat in zo'n situatie vanaf 2024 niet mag worden verkocht. De Federatie Amsterdamse Huurderskoepels stelt dat er vanaf 2024 een stop moet komen op de verkoop en absoluut nooit uit complexen die nog grotendeels in handen zijn van corporaties. Ymere is natuurlijk op de hoogte en voelt de bui hangen. Het heeft er de schijn van dat ze daarom juist nu deze woning te koop zet, volgend jaar als de prestatieafspraken 2024-2027 ingaan, kan het mogelijk niet meer. Deze woning nu te koop zetten is een lange neus naar de gemeente.

Een overzicht van de ontwikkeling van de sociale voorraad in de Staatsliedenbuurt. Vanaf 2005 een afname van gemiddeld ruim 1,5% per jaar. De gentrificatie in een tabel.

KOMT ALLEN !
Actiegroep Niet Te Koop gaat door met haar flitsacties tot het doel is bereikt: een stop van de verkoop. Juist nu is actie belangrijk. Er worden onderhandelingen gevoerd over het beleid de komende jaren. Gemeente en huurderkoepels moeten hun rug recht houden en kunnen daarvoor wel een steuntje in de rug gebruiken. Niet Te Koop roept iedereen op mee te doen. Opnamen van de actie worden verstuurd naar politiek, pers, woningcorporaties en huurdersorganisaties. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Plaats van actie Van Boetzelaerstraat 92, zaterdag 9 september, aanvang 15.00.
De flitsactie zal ongeveer een half uur duren en bestaat uit 1. beflyeren van de buurt en voorbijgangers ; 2. het beplakken van de woning en 3. het maken van opnames voor de publiciteit.

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech