Plaats een aanvulling

Anarchistische Boekenbeurs Gent

Aankondiging, gepost door: nn op 01/04/2024 04:02:42

Wanneer: 04/05/2024 - 10:00 t/m 05/05/2024 - 20:59

Dit jaar vindt de 20e Boekenbeurs in Gent plaats! Voor het eerst noemen we het de Anarchistische Boekenbeurs (voorheen (A)lternatieve boekenbeurs). Als kers op de taart duurt deze feesteditie twee dagen.

Waarom een boekenbeurs organiseren?

We willen het papier in onze handen vieren, ver weg van de digitale nachtmerrie die in onze intiemste kringen kruipt. Op de boekenbeurs vind je naast boeken tal van andere publicaties, brochures, pamfletten, posters en stickers. Van oude romans en revolutionaire klassiekers, over filosofie en poëzie tot hedendaagse sociale kritiek of de nieuwste oproepen tot strijd: ze vertrekken vanuit de wil om de wereld ingrijpend te veranderen. Ze delen ideeën en proberen die te verdiepen. Ideeën, geen vermarktbare, like-bare, brave opinies zonder inzet.

Maar de boekenbeurs is nog veel meer!

Voor ons ging het nooit alleen over boeken en publicaties. De anarchistische boekenbeurs is ook een internationale bijeenkomst van anarchisten en antiautoritairen, met discussies, workshops en informele uitwisseling. We willen met de boekenbeurs bijdragen aan het versterken van de anarchistische beweging in de lage landen. We zien het als een instrument om ideeën te verdiepen, een gelegenheid om voorstellen te lanceren en om banden te smeden tussen individuen en groepen. We willen onze passies met elkaar delen, we willen meehelpen om een context te creëren waar woorden en daden met elkaar dansen en elkaar versterken.

Dat we voor deze 20ste editie van naam veranderen is dus niet toevallig. Maar nog meer dan een naamsverandering, maken we ook enkele inhoudelijke keuzes die zullen gereflecteerd worden in de stands en in het inhoudelijke programma. Voor ons is het anarchisme onverenigbaar met autoriteit. Het draagt een offensieve positie tegenover de macht en een wil tot subversie in zich.

We leven in tijden van oorlog en verharding van de levensomstandigheden. We worden allen opgeroepen om de broekriem aan te spannen, harder te werken en mee te marcheren op het ritme van het militarisme dat overal de kop opsteekt. Tegelijkertijd worden we binnenkort door de staat uitgenodigd om met onze ‘stem’ te participeren in het grote circus dat hun macht over ons legitimeert.

Eerder dan ons neer te leggen bij dit sombere panorama, vragen we ons af wat we hier als anarchisten tegenover kunnen zetten. Eerder dan zelf te vervallen in de valstrikken van de macht – militarisme, politieke berekeningen, apathie – willen we op zoek gaan naar onze mogelijkheden en uitgaan van onze eigen kracht. Wat betekent het om een anarchistische utopie in onze harten en hoofden te hebben?

Welkom in het Landhuis op 4 en 5 mei! Hou je oren en ogen open voor het
volledige programma. Tot dan en leve de anarchie!

Announcement in other languages and (soon) the program:
https://abgent.noblogs.org/

Contact: abgent@riseup.net


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech