Plaats een aanvulling

Potten en pannen tegen de financiële zwendel, #globalNOISE trommelt de wereld alert

Aankondiging, gepost door: #globalNOISE Amsterdam op 03/10/2012 10:11:15

Waar: Occupy, Beursplein, Amsterdam, Netherlands (GPS lat: 52.374200 lon: 4.895486)
Wanneer: 13/10/2012 - 14:00

Op zaterdag 13 oktober vindt de wereldwijde actiedag globalNOISE plaats, waarbij in meer dan 160 steden op ludieke, luidruchtige wijze opnieuw protesten zullen klinken tegen de mondiale financiële zwendel en voor een rechtvaardiger verdeling van de rijkdommen. In Amsterdam start de manifestatie om 14.00 uur op het Beursplein.


#globalNOISE - Global Day of Action - Amsterdam
Eerlijk en open met eenvoudige middelen als potten, pannen en de menselijke stem demonstreren tegen de manipulerende, verborgen zwendel van de financiële wereld. In dat teken staat de globalNOISE manifestatie zaterdag de 13de oktober in Amsterdam. Op die manier maken de wereldwijd met elkaar verbonden sociale bewegingen duidelijk dat 99% van de bevolking nog steeds lijdt onder de gewetenloze hebzucht van die 1%, die de financiële wereld gebruiken om zichzelf te verrijken.

WERELDWIJDE ACTIEDAG
#globalNOISE is een oproep tot solidariteit door wereldwijd lawaai te maken. Groepen in allerlei steden op verschillende continenten slaan op potten en pannen, maken muziek, zingen en schreeuwen om hun zorgen te uiten. Die dag zal te horen zijn dat er wereldwijd een beweging van strijdbare mensen bestaat die tegen de financiële zwendel opstaat die onbelemmerd en ongeremd doorgaat. Het luidruchtige karakter van de manifestatie maakt duidelijk dat het de hoogste tijd is dat overheden hun dovemansoren openen en eindelijk daadwerkelijk opkomen voor de miljarden mensen, ook in de westerse maatschappijen, die opgeofferd worden aan die kleine groep die zichzelf onmetelijk verrijkt.

MEER DAN LAWAAI
De wereldwijde actiedag op 13 oktober markeert eveneens de eerste verjaardag van Occupy Amsterdam. De manifestatie op het Beursplein is dan ook meer dan een luidruchtig protest en een oproep je stem te blijven verheffen. Het is eveneens een dag om eigen ideeën en acties te delen en een leerzame dag met sprekers, een openbare vergadering en muziek van een aantal bekende en nieuwe Occupy Amsterdam artiesten.

Voor meer informatie over #globalNOISE kijk ook op:
Website: www.globalnoise.net / www.occupyamsterdam.nl
Facebook: https://www.facebook.com/events/100344706788335/
Twitter: https://twitter.com/potbanging_NL

#globalNOISE / Occupy Amsterdam één jaar - 13 Oktober, 2012
Beursplein, Amsterdam
Zaterdag 13 oktober - 14:00 uur

Tags: #globalNOISE #occupyamsterdam #potbanging

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech