Anarchistische Boekenmarkt in Utrecht

Hier kun je discussieren over Anarchistische Boekenmarkt in Utrecht.
Naast de vele stands zijn er ook nog workshops die je op loopafstand van de Moira kan bezoeken in de ACU aan de Voorstraat 71. De eerste workshop is van A SEED Europe. Een milieuorganisatie die zich bezig houdt met de industriële landbouw. A SEED Europe wil de structurele oorzaken van milieuproblemen en sociale onrechtvaardigheid aanpakken en doet dit door middel van campagnes tegen multinationale ondernemingen en hun nationale en internationale invloedssferen en machtsinstrumenten. Zij zullen een presentatie houden over het proces dat op 15 januari zal plaatsvinden in België tegen elf activisten die een GGO proefveld (genetisch gemanipuleerde aardappelen) vernielden.

De andere workshop zal gaan over 1 mei in Nederland. De traditie van de dag van de arbeid was in Nederland eigenlijk in vergetelheid geraakt. Toch zijn er laatste jaren weer antiautoritaire demonstraties georganiseerd in Nederland. In 2009 in Den Bosch, 2010 in Nijmegen, 2011 in Utrecht en 2012 in Amsterdam. Deze demonstraties gingen bijna altijd gepaard met heftige repressie van de politie en de gemeente. De laatste demonstratie in Amsterdam is zelfs niet verder gekomen dan 100 meter voordat de hele demonstratie werd ingesloten en er een grote groep mensen werd gearresteerd. In deze workshop zullen we terugblikken op deze evenementen maar willen we vooral ook proberen vooruit te kijken. Hoe gaan wij om met deze manier van repressie? En wat gebeurt er op 1 mei 2013?

Ook zullen er presentaties zijn van boeken die recentelijk verschenen zijn of nog moeten verschijnen. De historicus Dennis Bos zal zijn toekomstige publicatie presenteren over de Commune van Parijs. Hij zal de rol belichten die deze legendarische opstand speelde voor revolutionaire en contra-revolutionaire propagenda. De andere nieuwe publicatie is een klassieker van een hoog anarchistisch filosofisch niveau. Het werk de Enige en zijn Eigendom van de negentiende-eeuwse filosoof Max Stirner is recentelijk vertaald. Hier wordt dieper ingegaan op de ideeën en concepten van Marx Stirner.

Overdag zal er voor eten gezorgd worden door Le Sabot. Aan het einde van de dag kan er in de ACU gegeten worden bij Food Not Bombs. De dag wordt afgesloten in de ACU. Entree over de hele dag is gratis (maar donaties zijn altijd welkom)


Re: Anarchistische Boekenmarkt in Utrecht

Ik wil graag mee doen aan de 1 mei discussie maar dan moet het afgelopen zijn met " de kliek " binnen de Vrije Bond die mensen die niet in hun plaatje past uitsluit en wegpest intimidatie toepast.
Ik kan me bijv. nog heel goed het " verhoor " herinneren door een AAGU vrijwilliger waar (Naam verwijderd door mod) zich zeer aanvallend mee bemoeide toen ik had aangeboden de site van de Vrije Bond te onderhouden. Mijn aanbod werd verder genegeerd. Er gebeurde te veel achter mijn rug om. Ik vraag me af hoe veel er al zijn weggepest. Dit via mail aankaarten is zinloos want dan krijg ik geen antwoord zo als ik nooit antwoord krijg op mijn mails met name niet van de AGA. Ik weet wat uitgesloten worden is ik ben al meer dan 26 jaar uitgesloten min of meer buiten de maatschappij precair.
Twitter @ombudsfoodbank
Raymond

nou raymond,ik heb een paar

nou raymond,ik heb een paar keer het genoegen gehad om je live aan het woord te horen tijdens info avonden,en met alle respect,heel veel zinnigs kwam er naar mijn idee niet uit.ieder onderwerp lijk je aan te grijpen om je eigen "ellende"erbij te betrekken.kan me heel goed voorstellen dat mensen daar niet op zitten te wachten en er weinig voor voelen om met je samen te werken.
de vrije bond is een van die laatste groepen die zich nog wel belangenloos inzet voor de rechten van anderen,een beetje laag van je om juist hun aan te vallen.
je schrijft dat je al 26 jaar uitgesloten bent van de maatschappij,denk dat je dit vooral aan jezelf te danken hebt.
en daarbij velen kunnen slechts dromen van een leven buiten de maatschappij,dus eigenlijk ben je gezegend.

je moet niet de illusie

je moet niet de illusie krijgen dat als je de naam vrije bond hoort, het daar het paradijs zal zijn. democratie maar dan met een anarchistische bril, maar wel dezelfde pyramidestructuur, onder een dikke laag mist

jezus wat een retoriek. wat

jezus wat een retoriek. wat wil je nou eigenlijk zeggen?

Re: Anarchistische Boekenmarkt in Utrecht

nou raymond, tof dat je dit soort akkefietjes publiekelijk wil bespreken. misschien voel je je heel gekwetst door iets. ik weet het niet. ik snap eerlijk gezegd niet zoveel van je verhaal. maargoed, daar heb je recht op. ga dan niet op internet namen noemen en dingen zeggen waardoor bepaalde zaken makkelijk in kaart te brengen zijn. niet echt een nette oplossing, dacht ik. groetjes!

Als je dit soort tactieken

Als je dit soort tactieken gebruikt, snap ik wel dat jij ge-excommuniceert wordt. Moeten ze met meer mensen doen.

Re: Anarchistische Boekenmarkt in Utrecht

waarom altijd weer in de ACU? Eten en workshops onder het genot van commerciële prijzen en muziek.

Dat nooit iemand zich afvraagt hoe het komt dat je daar meer betaalt voor een consumptie, dan bij de gemiddelde kleine kroeg in Utrecht. Het wordt toch gerund door vrijwilligers?
Anarchisme is daar al jaren geleden opgegeven.

mag toch aannemen dat er @acu

mag toch aannemen dat er @acu euroshopper cola geschonken wordt a 50 cent per glas, en de food not bombs maaltijden uit de skip komen en voor een euro verkocht worden om de gaskosten te dekken?

ik neem wel mijn eigen

ik neem wel mijn eigen euroshopper biertjes mee.

johann caspar schmidt.

kijk maar eens naar dat staatshoofd,die zo liefderijk voor "de zijnen"zorgt.is hij/zij niet de pure onbaatzuchtigheid zelf en offert hij/zij zich niet ieder uur van de dag voor de zijnen op? jazeker voor "de zijnen".
maar probeer het eens gedraag je eens niet als de zijne,maar als de jouwe:je moet,omdat je je aan zijn/haar egoisme onttrokken hebt,dan naar de gevangenis.
het staatshoofd heeft zijn/haar zaak op niets anders,dan op zichzelf gesteld:hij/zij is voor zichzelf alles in alles,voor zichzelf de "enige"en duldt niemand,die het waagt niet een van de "zijnen"te zijn.

en kun je,uit deze schitterende voorbeelden,dan niet leren,dat de egoist het beste af is?ik,van mijn kant,trek daar mijn les uit en wil,in plaats van zonder eigenbelang die grote egoisten te dienen,liever zelf een egoist zijn.

weg dan met die zaken die,die niet helemaal mijn zaak is!

vinden jullie dat mijn zaak op zijn minst "de goede zaak"moet zijn? wat goed,wat slecht! ik ben toch zeker zelf mijn zaak,en ik ben goed noch slecht!
beiden hebben voor mij geen betekenis.

voor mijzelf gaat niets boven mijzelf.

Blijkbaar heb jij het je

Blijkbaar heb jij het je nooit afgevraagd, of in ieder geval ben je niet tot een antwoord gekomen. Tja, anarchisme is goedkoop bier natuurlijk, wat zou het anders kunnen zijn? Neem vooral je euroshopper biertjes mee, wordt gemaakt door een grote multinational die zijn grondstoffen uit de derde wereld haalt, da's goedkoper en dus lekker anarchistisch.

Beste nn'er, vertel mij maar

Beste nn'er, vertel mij maar is waar die kleine kroegen zijn die goedkoper zijn dan acu. 2,20 voor een biertje is goedkoop in Utrecht vriend. Als je daar moeite mee hebt moet je misschien je 'ideaal beeld' van een kraakkroeg uit je hooft zetten, waar je jezelf voor 50 cent lam kunt zuipen. Acu is gelegaliseerd, en moet Acu dus helaas voldoen aan regelgeving vanuit o.a. de belastingdienst. Denk niet dat een kroeg zelf mag bepalen hoeveel zij minstens voor een biertje willen vragen, dat is allemaal mooi in wetten en regeltjes vastgesteld. Helaas maar waar.

Dus, als je zo'n groot probleem met Acu hebt, ga er dan gewoon niet heen. De AlbertHein zit trouwens op de hoek.

Een echte anarchist leeft

Een echte anarchist leeft zonder geld?
Een echte anarchist leeft niet in de stad, want daar loopt oom agent altijd rond?

Wat is een anarchist?

Geen idee en het doet er ook

Geen idee en het doet er ook niet toe. De anarchisten van weleer dronken meestal geen alcohol, laat staan dat ze een kroeg draaiden, blikken euroshopper kochten en joints rookten. De tijden zijn blijkbaar veranderd, so be it. Anarchisme heeft in ieder geval niks te maken met goedkoop zijn.

aan straatkat

En dan? de anarchisten van weleer waren meestal ook niet werkloos, kraakten niet, waren geen ecologisten en ook geen pacifisten, en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan hoor. Wees blij dat een beweging evolueert. Ik ga wel akkoord dat dat gezeur over een te hoge bierprijs, geen zoden aan de dijk brengt, breng gewoon zelf wat mee, daar heeft toch niemand een probleem mee? (2,20??? echt wel belachelijk veel geld voor een biertje, of komt dat omdat ik belg ben?)

Oh, maar je hoort mij

Oh, maar je hoort mij daarover niet klagen hoor. En ja, in belgië is het bier een stuk goedkoper, hoe het kan weet ik ook niet. In Utrecht is 2,20 voor een amsterdammertje niet belachelijk duur. Veel uitgaansgelegenheden zitten al een tijd op 2,40 en zullen binnenkort wel naar 2,60 gaan zoals in A'dam. In het ACU krijg je er dan nog een duurzaam geproduceerd biertje voor ook, kun je in de meeste tenten wel vergeten. En ja, je kan ook zelf wat meenemen, als je dan maar niet klaagt als het ACU er op een goeie dag niet meer is.

Leuk joh zeggen dat duurzaam

Leuk joh zeggen dat duurzaam geproduceerd bier van lokale grondstoffen niet "Anarchistisch" is omdat het te duur is. Want er is ook Euroshopper bier dat waarschijnlijk gemaakt is door een combinatie van Unilever, Ahold en Shell, van geroofd graan uit ontwikkelingslanden. Neokolonialisme dus! Lekker goedkoop voor het westen en de problemen voor ontwikkelingslanden en daarom Anarchistisch OK? Anarchisme bestaat niet zolang je geen alternatieve voedselproductie hebt!

De Revolutie begint in de groentetuin!

Juist omdat het gerund word

Juist omdat het gerund word door vrijwilligers liggen de prijzen zo hoog. Die zuipen en vreten namelijk zo veel als ze kunnen op het moment dat ze bar-draaien waardoor er ieder jaar weer een vet tekort is.........-

met draadjes als dit hoef je

met draadjes als dit hoef je als beweging niet ver te zoeken om op introspectieve kritiek te komen. man man man..

Ach, dit soort gezeik zie ik

Ach, dit soort gezeik zie ik eigenlijk alleen maar op internet. En als je kijkt naar dingen die echt gebeuren zoals deze boekenmarkt dan zie ik een degelijk programma wat de moeite waard is om naar toe te gaan.

Maybe anarchists from acu are

Maybe anarchists from acu are supposed to invest in sun/wind energy, so they dont need to pay for this anymore. Invest instead in natural cleaning methods to keep the place smelling nice not like cheap beer mixed with puke in a place where they serve vegan food to normal people.

Anarchistische Media Markt

Boeken zijn langzamerhand net zo klassiek geworden als het anarchisme. Tijd voor een anarcho media markt waar na afloop ook gedansd kan worden. Want als dat niet kan is het niet mijn revolutie. Het heet dan wel Boekenmarkt maar de vorige keren kon je er ook terecht voor anarcho posters, t-shirts, speldjes, stickers, CDs / DVDs en andere a-merchandize / media

Hopelijk nu weer.

Ik ga dit jaar zoek naar veelkleurige kleding met inspirerende, verfrissende en vooral vrolijke teksten over de mooie wereld die anarchisten willen opbouwen. Hopelijk vind ik die daar (tussen de eenkleurige shirts, hoodies/anarcho boerka's met inktzwarte teksten over de eeuwigdurende strijd) en zijn er ook kraampjes van buiten de traditionele fuck-the-system folklore.

De poster die de markt aankondigt ziet er in elk geval al veelbelovend uit. Pasteltinten en knus voorlezen.

Wow yeah!

https://www.youtube.com/watch?v=BeXCKt1VpL8

dus graag meer duidelijkheid

dus graag meer duidelijkheid

Wat een gechagrijn en een

Wat een gechagrijn en een geruzie de laatste tijd, welk belang dient dit in hemelsnaam? Zelfs de CDA jongeren zijn meer sexy dan links op dit moment.

anarchie wat is dat?

anarchie is een wereldbeschouwing,gebaseerd op de mechanische interpretatie van verschijnselen die de gehele natuur omvatten,inclusief het leven van de maatschappij.

een ieder weldenkend mens kan niet anders dan de princiepes,ideeen en idealen van het anarchisme met beiden armen te ontarmen.
waare het niet dat de woorden anarchist,anarchisme en anarchie de mensen doet afschrikken,zij zijn immers vanaf hun geboorte voorgelogen over vrijwel alles,om zo doende op latere leeftijd de staat zo goed mogenlijk (slaafs) te dienen.
het zal dan ook geen enkelle verbazing wekken dat de staat ten aller tijden het anarchisme met alle mogenlijke middelen in een kwaad daglicht zal stellen en desnoods met geweld de kop in doen drukken.
anarchisme is dan ook het grootste gevaar voor het onderdrukkingsmechanisme van diezelfde staat.

praat maar eens met de "gewone"mensen,de buurman,mensen op je werk het kassameisje enzovoorts,laat de woorden,den haag,de politiek en de staat maar eens vallen.
dieven!leugenaars! zullen zij reeds uitschreeuwen om vervolgens af te zwakken met:ach daar kunnen wij toch niets aan veranderen.
misschien dat er wel veel en veel meer mensen zijn ,die het anarchisme in zich meedragen zonder dit zelf te beseffen,dan we ooit hadden kunnen vermoeden.
hoe kunnen wij anarchistische ideeen uitdragen zonder het als zodanig te benoemen (dus zonder dat men direct terug schrikt)?
is dat geen mooie uitdaging voor het nieuwe jaar?!

Eens, maar het is nog niet zo

Eens, maar het is nog niet zo eenvoudig eea. op praktische wijze te realiseren. Vandaar waarschijnlijk dat projecten die op een of andere wijze anarchistisch georienteerd zijn gewoonlijk afgeschoten worden door de 'echte' anarchisten. Het moet allemaal wel gelijk perfect zijn natuurlijk. En het liefst ook volgens de ideeën van de meer theoretisch georienteerde mensen.

Mjn idee: laten we het gekift staken en de schouders eronder zetten...

Indymedia, wanneer doen

Indymedia, wanneer doen jullie eens wat met de geluiden om het discussie gedeelte te sluiten? Het is niet zo moeilijk, omdat te doen! Haatfiguren als Streng Gelovige,Frank en Knarf varen er wel bij, de rest...De rest moet het met ledenogen aanzien hoe alles tot een baggerput gereduceerd.

en juist nu,nu dat de

en juist nu,nu dat de vrijheid van meningsuiting bevochten wordt in zelfs de rechtbank,proberen mensen als jij te provoceren, mensen tegen elkaar uit te spelen en de communicatie op deze site onderuit te halen.
hoop voor je dat je er lekker voor betaald krijgt.mensen zijn niet gek vriend.

VRIJheid van MENINGS UITING?

VRIJheid van MENINGS UITING?

BOEKENMARKT

de caps lock anarchisten hebben weer veel te vertellen helaas als er echt iets is een actie of zo zijn ze allemaal te lui om te komen met allerlei kwats excuses
gezeik over de acu terecht of onterecht ,doe je bij de acu en niet bij aankondiging van een boekkenbeurs
de keuze voor moira snap ik ook niet geheel maar hoor je mij daar over zeiken?
en dat dansen na afloop mag hopenlijk toch wel dansen op de politiestaat nederland zijn ?
en buttons stickers vlaggen spandoeken boekken en meer van dat soort spul heefd iedereen toch thuis?
dus wat is de meerwaarde van dit event?.................... mischien is dat een beter onderwerp dan dat gezeik over biertjes bij de acu

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech