Demonstratie tegen Air India

Hier kun je discussieren over Demonstratie tegen Air India.
Help mee dit dierenleed te stoppen! Kom op 24 januari naar de demonstratie bij het kantoor van Air India om medewerkers op hun verantwoordelijkheid te wijzen. Ook kunnen we op deze manier omstanders het ware gezicht van Air India laten zien.

Datum:
24 Januari

Tijd:
14.30 – 16.00

Adres:
Air India
Nieuwezijds Voorburgwal 39
Amsterdam

Stuur even een mailtje naar info@respectvoordieren.nl als je ook komt!


ik vind ook dat dieren beter

ik vind ook dat dieren beter behandeld moeten worden, maar ga alsjeblieft eerst actie voeren voor alle mensen die hard genaaid worden. Ik vind een mens toch iets belangrijker dan een muis (of welk ander dier dan ook).

In totaal worden op deze

In totaal worden op deze planeet PER WEEK TWEE MILJARD dieren vermoord. Na een ‘leven’ in gevangenschap, in een hel, enkel en alleen omdat wij aan onze superioriteitspsychose het recht ontlenen dit te mogen doen.

Naast de dierlijke holocaust veroorzaakt deze walgelijke gewelddadige levenswijze hongersnood onder de bevolking van niet-westerse landen en de wereldwijde vernietiging van natuur en milieu. Het noodzakelijke verzet hiertegen groeit en zal alleen maar in hevigheid toenemen, tot alle dieren vrij zijn en dit systeem met de grond gelijk is gemaakt.

Zonder gerechtigheid geen vrede. Niet zolang de onvoorstelbare terreur blijft voortduren in de concentratiekampen die de beulen intensieve veehouderijen, proefdierlabs, fokkerijen en slachthuizen noemen. Niet zolang onze broeders en zusters nog dag en nacht in pijn en doodsangst schreeuwen om hulp. Niet zolang er nog kooien gevuld zijn.

Zonder gerechtigheid geen vrede. Een belofte aan de échte terroristen, aan het virus dat zich ‘humaan’ noemt.

Dan heb je die lieve

Dan heb je die lieve Bultruggen nog die een holocaust aanrichten onder de vissen.

Bultruggen voeden zich met

Bultruggen voeden zich met krill, kleine garnaalachtige schaaldieren, en diverse kleine vissoorten. Dit voedsel heeft het dier nodig om te overleven.
Van de wild gevangen vis door de mens is 30% bestemd als vis- of veevoer. Voor jouw dagelijks vanuit de concentratiekampen aangeleverde stukje lijk die je niet nodig hebt om te overleven. Die dient alleen maar jouw egotrip. Dát is holocaust.
Maar goed: het scoort altijd makkelijk om het onderwerp dierenrechten belachelijk te maken met zo'n ongefundeerde one-liner. Grappenmaker. Ruim 200 jaar geleden hadden onafhankelijke denkers het voorspelbare afweersysteem van lieden zoals jou al door: "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident." Arthur Schopenhauer, German philosopher (1788-1860)
In de toekomst zullen mensen het volkomen nomaal vinden dat dieren vrij zijn, net zoals wij het nu logisch vinden dat negers geen slaven zijn, vrouwen geen tweederangsburgers zijn en kinderarbeid verboden is. Menselijke egotrippers bereiken niet meer dan het vertragen van dat proces. Al maak ik het niet meer mee, uiteindelijk zal deze strijd gewonnen worden. Als je enig gevoel in je donder zou hebben, nam je je aandeel hierin.

m.a.w.

actievoeren voor dieren is actievoeren voor mensen. Daarbij, waarom zou iemand niet voor beide doelen mogen werken? Zo'n scheiding slaat nergens op en speelt alleen maar de gevestigde orde nog verder in de kaart, dezelfde lieden die mensen tot illegaal bestempelen; trap niet in die verdeel en heers val..

Tuurlijk vinden we mensen

Tuurlijk vinden we mensen 'belang'-'rijker' .. daarom is dit nog steeds de gewone gang van zaken
bekijk even de info en vooral de beelden (zie onderstaande links) en zeg me dan wie er 'hard genaaid' wordt

en wie dit toestaat
en waarom het altijd maar minder belangrijk genoemd wordt dat mensen zich hiertegen laten horen

vivisectie: http://www.animalaid.org.uk/h/f/CAMPAIGNS/blog//4//?be_id=8

slacht: http://www.animalaid.org.uk/h/n/CAMPAIGNS/slaughter/ALL///

en dan wel écht kijken, probeer je te verplaatsen in de slachtoffers
kijk hoe het varken probeert tegen een stalen wand omhoog te klimmen om te ontsnappen aan z'n beul
hoe die trut staat te lachen bij de gehechte schedel van een aapje
wat zie jij??? ik zie de HOLOCAUST
ik zie hufters van mensen, sadisten, sociopaten

noem mij dan maar een emotionele aansteller
wat je maar wil het maakt me geen fuck uit
ik heb geen tijd om me druk te maken over m'n imago
ben het spuugzat om me te moeten excuseren of m'n muil te houden over deze gruwelijke misdaden
DIEREN ZIJN ONSCHULDIG

Speciesisme

Waarom mag ik geen varkentjes eten maar orka's wel levende zeehondjes?
http://www.youtube.com/watch?v=oxDZW4k8tCY

Ik noem je geen emotionele

Ik noem je geen emotionele aansteller, ik noem je een idioot.

De holocaust was een instrument om op een efficiente en goedkope wijze een volk uit te roeien. Het had niets te maken met voedselproductie, het enige doel was het uitroeien van ongewenste mensen. Als jij het verschil niet kan zien dan zegt dat iets over jou.

nn1: Dit voedsel heeft het

nn1: Dit voedsel heeft het dier nodig om te overleven: jij hebt dit niet nodig om te overleven. Het is elke keer weer frappant hoeveel moeite mensen nemen om hun egotrip te verdedigen. Kom niet aan het vleesje want dan maak je de meute boos, dan telt rechtvaardigheid ineens niet meer.

nn2: O wacht even, deze Holocaust is alleen maar voor voedselproductie! Wat stom van me, nee dan is het inderdaad niet gruwelijk, grootschalig, sadistisch, wreed en onnodig.... (we vergeten voor het gemak even de nevenproducten: onze kleding/make-up/testen voor verfstoffen, shampoos/lijm/VEEVOER/enz/de lijst is eindeloos)

Je noemt het enige verschil met het doel. De uitwerking, de praktijk gebruikt dezelfde methoden, zoniet nog sadistischer. Ik noem nog maar even de systematische martelingen, grootschalige gevangenneming, scheiden van mannelijke, vrouwelijke dieren en hun kinderen, de gruwelijke transporten waarbij een groot deel de tocht niet overleeft. Alles met industriële perfectie en net zo effectief en goedkoop. Alsof iedereen dit nog steeds niet wist. Maar negeren en woordjeneuken over het 'andere doel' is natuurlijk een stuk makkelijker, en sust tegelijkertijd het geweten.

Als jij de overeenkomsten niet ziet dan zegt dat iets over jou. Je bent, net als de nn boven je, vast ook veel 'belangrijker' dan de slachtoffers. Dat je mij anoniem een idioot noemt verandert niets aan de feiten, dat is slecht een methode om je belang te verdedigen, en strookt met de ridiculisering die te verwachten is bij elke ongelegen waarheid. Die kwalificatie kaatst alleen maar terug door het tentoongespreide oogklepgebruik.

Ik noemde alleen het doel

Ik noemde alleen het doel omdat ik de hoop had dat je dan misschien weer eens aan je geschiedenislessen zou denken. Je doet er goed aan om wat meer kennis op te doen http://nl.wikipedia.org/wiki/Holocaust

Misschien begrijp je dan dat het geen pas geeft om de grootte systematische massamoord uit de moderne geschiedenis te vergelijken met intensieve voedselproductie. Van al je krechttermen is wat mij betreft alleen grootschalig van toepassing.

Het verbaasd me overigens dat je een grens lijkt te trekken bij aaibare dieren en alleen hun leven gelijkwaardig lijkt te vinden aan mensenlevens. Al die tomaten die worden gekweekt in bijvoorbeeld een kas in het westland, puur om jouw maag te vullen. Volgens jouw woorden met industriële perfectie en net zo effectief en goedkoop. Als je een timelaps van een groeiende plant bekijkt dan is het duidelijk dat dit ook een levend wezen betreft met gevoelens en behoeften. Lijkt me nogal selectief dat je daar niet tegen ageert.

En daar gaan we weer.. zucht..

Achterhaalde poging, beste nn: planten hebben geen centraal zenuwstelsel. Die truc hebben vele carnisten voor u al tevergeefs geprobeerd. Niks met aaibaarheid te maken.

En wat die zogenaamde 'krachttermen' betreft: dat zijn FEITEN: de systematische martelingen zijn feiten, de grootschalige gevangenneming is een feit, het scheiden van mannelijke, vrouwelijke dieren en hun kinderen zijn feiten, de gruwelijke transporten zijn feiten.

Je hebt duidelijk de video's niet bekeken; waarom zou je ook, het zou je dwingen om de gevolgen van je gewelddadige levenswijze onder ogen te zien.
Ik heb zo een bibliotheekje met een vijftigtal praktische voorbeelden van die feiten op film. Maar je kan ook volstaan met het bekijken van de film Earthlings, als je durft.

Ga mij niet de les lezen zolang je a) zelf leeft van geweld en b) je feitenkennis niet op een rijtje hebt. Het geeft wel degelijk pas om de grootse misdaad ooit te vergelijken met de holocaust uit de naziperiode. Jij vindt het geen pas geven, omdat je je aangevallen voelt, en er waarschijnlijk toch een stemmetje achterin je hoofd knaagt en zegt dat je meewerkt aan deze grootste misdaad aller tijden.

Ik zal nooit zwijgen. En al helemaal niet door achterhaalde zogenaamde 'argumenten' als 'planten hebben ook gevoel'. Dat zwaktebod is een gepasseerd station, zelfs de meest verstokte wetenschapper aan de kant van de intensieve veehouderij én vivisectie-industrie heeft hiermee bakzeil moeten halen. En dat was zo'n vijftig jaar geleden :)

Wat kan je wél doen?
Stop je medewerking aan deze misdaad: wijs het gebruik van dieren af, in de eerste plaats voor de onderdrukten zelf. En draag zo tegelijkertijd je steentje bij aan het tegengaan van de hongersnood in niet-westerse landen, aan het tegengaan van de vernietiging van het milieu door o.a.:
-het enorme broeikaseffect als gevolg van de methaan-uitstoot van de intensieve veehouderij (om en nabij 50% van de totale opwarming van de planeet: zie het UN-rapport 'Livestock's long shadow')
-de wereldwijde ontbossing
-de watertekorten in diezelfde niet-westerse landen
Daarnaast helpt het stoppen met deze egoïstische levenswijze een einde te maken aan de imperialistische uitzuiging van die landen door het westen (wat weer één van de redenen is waardoor er uberhaupt vluchtelingen bestaan). Zie je: het komt ook jouw geliefde mensheid ten goede. En je eigen lijf wordt er ook nog eens beter van. Wat wil je nog meer?

PS

Mocht je het idee hebben dat dit een soort prestigediscussie is om mijn eigen gelijk te halen: nee dus, bij deze. Het is niet 'mijn' gelijk: alle inzichten bestonden allang (en zijn overigens wetenschappelijk uit den treure onderbouwd). Ook schept deze discussie me totaal geen plezier. Ik zet liever een leuk muziekje op of iets dergelijks. Waarom dan wel? Omdat deze discussie helaas nog steeds urgent is, omdat ik geef om deze planeet en z'n bewoners, zelfs het zoogdier 'mens'.
Als ik het voor mezelf deed hoefde het niet, net als actievoeren enzo. Ik kan makkelijker m'n tijd en geld stoppen in leuke concertjes, mooie spullen en genotsmiddelen, het zal mijn tijd namelijk wel duren: zo heb ik de eerste dertig jaar als 'volwassene' doorgebracht. Alleen werd het steeds lastiger om in de spiegel kijken naar de egotrippende klootzak die er van me geworden was. Dit vooruitlopend op het volgende argument dat veganisten/dierenrechtenactivisten 'zich verheven voelen boven anderen'. Sarcasme, wellicht. Maar de ervaring leert dat bij gesprekken over dit onderwerp de pleiter voor een geweldloze levenswijze zich vrijwel altijd eerst door een stereotype serie aanvallen heen moet worstelen. Het zal de volgende nn-er weer wat schrijftijd schelen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech