Killing Fields

Hier kun je discussieren over Killing Fields.
Na een uur lopen stuiten we op een open stuk heide. Onmiskenbaar voor deze streek, en mooi, zeker voor iemand die hier niet dagelijks is. Het afwisselend groen en paars en de zandkleur trekken de aandacht. En een groepje naaldbomen aan de rand. Er steken twee palen bovenuit en een soort reling.

Dit is geen natuur maar mensenwerk. Niet gebouwd om de mooie omgeving te observeren. Deze heidestrook is een killing field en het bouwwerk een hoogzit. Gebouwd om de incompetentie te compenseren van een ‘natuurmens’ gestoken in een malle camouflage-outfit en voorzien van een geweer.

Het afknallen van wilde dieren in naam van ‘faunabeheer’ gaat natuurlijk veel comfortabeler van bovenaf. Dan weet je tenminste zeker dat het dier geen schijn van kans heeft en je niet voor niets met de Japanse pseudo-jeep met ontheffing dwars door bos en veld naar de jachtplek crosst. Een beetje luxe moet kunnen toch.

Ik voel in m’n rugzak naar de koevoet. Geen ‘faunabeheerders’ in de omtrek te bekennen. Aan het werk dus. De staanders geven niet mee, maar een deel van de pallet waar vanaf geschoten wordt wel. Die ligt er alvast af. Met een touw is er een flinke begroeide tak van de boom voor het hekwerk gespannen om het zicht op de jager die erachter plaatsneemt te onttrekken. Ik heb een mes mee en de lijn gaat door. De tak zwiept met kracht terug in z’n natuurlijke stand. De hond lacht, ze weet dat we haar wilde broeders en zusters een dienst bewijzen.

Aan de staanders kan ik niet veel doen, ik heb geen zaag bij me, maar het hekwerk is van pvc-buis en met kortere schroeven vastgezet in de boom. Het breken van de buizen klinkt als muziek in m’n oren. Een paar dwars op de staanders geschroefde stammen die als treden dienen moeten er ook aan geloven, nu we toch hier zijn. De hond houdt de omgeving in de gaten. We zijn een team.

Met de spuitbus gaan de letters ALF op het stuk pallet dat niet loskomt. Nu is het nog witte verf. De volgende keer zal het de kleur van bloed zijn, en de schade groter. De heren ‘faunabeheerders’ krijgen de groeten, en zullen weten dat ze niet zomaar wegkomen met een hobby die bestaat uit het laf afschieten van de weinige in vrijheid levende dieren in Nederland.

Levende wezens beheren, het zou wat. Het afknallen van wilde dieren vanuit illegaal gebouwde hoogzitten en jachthutten geeft alleen maar een extra voortplantingsprikkel aan de groep, waardoor er volgend ‘seizoen’ weer geknald kan worden. Dat is dan het ‘verantwoorde’ aan dit wrede tijdverdrijf.

Of bent u er één die vindt dat je van andermans spullen af moet blijven? Die verdediging van het zogenaamde eigendomsrecht is niets waard in de ogen van een zojuist neergeschoten dier.


bron

Idd exact dezelfde tekst:

Idd exact dezelfde tekst: scherp opgemerkt

Honden zijn ook

Honden zijn ook hartstochtelijke jacht liefhebbers.

woef! correctie

Alleen jachthonden. Gezelschapshonden houden gezelschap, herdershonden rennen liever rondjes om schapen, politiehonden bijten demonstranten en snuffelhonden vinden drugs, explosieven en aardbevingsslachtoffers interessanter. Anti-jacht honden houden de wacht bij het werk :)

Ieder hond is in meer of

Ieder hond is in meer of mindere mate een vleesetend jachtdier. Denk aan loslopende krakershonden die schapen doodbijten.

Hap.

Thanks! Off-topic, maar altijd leuk als het onderwerp omgebogen kan naar de krakers. Nee serieus, wat een leuke aanvulling! Ik vroeg me altijd al af als ik in een grote stad kwam, waarom ik nooit een schaap zag rondlopen bij die kraakpanden. Het hoofdvoedsel van de kraker zal dan in meer of mindere mate bestaan uit broodjes shoarma? Gelukkig kennen wij dat voedselpatroon niet in de provincie. Tja, hier valt ook niet zoveel te kraken, op de jachtbouwsels na dan.

wat is er mis met jagen? eet

wat is er mis met jagen? eet je liever genetisch gemodificeerde soja uit zuid-amerika, snoep met kleurstof of komkommer met fluoride-pesticide uit de skip?

en illegaal gebouwd, heb jij het kadaster gecheckt? gevraagd of er misschien een huurovereenkomst is, danwel dat de jachtvergunning de jager het recht geeft daar te jagen?

een beetje eigen rechter spelen en dingetjes slopen met het gevoel dat je dan goed bezig bent, lost natuurlijk niets op. alleen je eigen ego wordt er groter van

goed argument

Het scheelt allicht een paar slachtoffers. En de eigen rechter is degene voorzien van geweer, me dunkt.
Verder is ieder anti-jacht-mens natuurlijk verzot op genetisch gemodificeerde soja uit zuid-amerika, snoep met kleurstof, of komkommer met fluoride-pesticide uit de skip: goed argument, nn. Dat dan weer wel :)

heeft voorlichting nog zin?

Als je serieus geïnteresseerd bent in wat er mis is met jagen in NL, is dit misschien een goede uiteenzetting voor je: https://ssl.direkte-aktie.net/cms/groenfront.php?itemid=1268
(moet je natuurlijk wel even een groter perspectief willen zien dan de zelfontworpen papieren werkelijkheid van vergunningen, overeenkomsten en zgn. 'rechten' van ons mensen om andere diersoorten af te slachten.. anders heeft het weinig zin)

We moeten doorgaan

Dit elitefeestje moet keihard de kop in worden gedrukt.
Van enig verantwoord faunabeheer is geen sprake.
Heb net weer een jachthut ontdekt en geloof me dat die deze week nog gaat sneuvelen.

Helemaal eens

Succes!

En om nog eens de kunstmatigheid van deze hobby te onderstrepen: er bestaat zelfs wildkwekerij voor de jacht, zie: http://www.zinkske.nl/Wildkwekerij.htm
Blijkbaar is de van oorsprong aanwezige 'fauna' niet talrijk genoeg, en daarmee kan in ieder geval een deel van de overschotfabeltjes direct de prullenbak in. 'Faunabeheer' = business

Hond zit zich te verbijten

Hond zit zich te verbijten dat hij zelf niet op jacht kan.

Bedankt voor je interesse in

Bedankt voor je interesse in het welzijn van de hond; ik heb voor de zekerheid nog even gechecked. Ze ligt rustig op haar matrasje van de zon te genieten.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech