Zorgwerkers bezetten verpleegtehuis Sarphatihuis Amsterdam

Hier kun je discussieren over Zorgwerkers bezetten verpleegtehuis Sarphatihuis Amsterdam.
De bezeting heeft natuurlijk alles te maken met de markt werking in de zorg, zodat de mensen die de zorg nodig hebben te kort komen. En het personeel dat in de zorg werkt steeds grotere werkdruk krijgt en minder loon. Ook word er steeds meer gestunt met flex contracte e.d.
Er zijn wel miljarden voor de SNS bank maar niet voor zorg en goed loon!
Blokkeer uitbuiting!

****
update 13:45
de ingang is nog steeds geblokkeerd.
bezoekers en medewerkers kunnen wel in en uit, alleen leden van management en directie worden resoluut weggestuurd. De directie heeft aangegeven niet in gesprek met eigen werknemers te willen, en zegt de politie om bijstand te hebben gevraagd (dat is ook een soort statement dan).

****
Update 15u
Directie heeft politie opdracht gegeven voor ontruiming. Zorgwerkers en bewoners blokkeren nu met 50 mensen de ingang.

****
Update 15u30
Ontruiming lijkt voorlopig van de baan. Kennelijk durft de politie niet om mensen die hun eigen huis cq werk bezet houden zomaar weg te vegen.

****
Laatste update voor vandaag (17u)
Bezetting schijnt gestopt te zijn, men is nu met veel lawaai naar een naast gelegen verzorgings-huis vertrokken, daar schijnt een deel van de directie van Amsta te zitten (soort van crisis overleg), die hebben nu eens een keer geen leuk weekeinde:)


Re: Zorgwerkers bezetten verpleegtehuis Sarphatihuis Amsterdam

Eindelijk actie om de zorggraaiers aan te gaan pakken :)
Ik hoop dan ook dat dit zich als een virus zal gaan verspreiden in alles wat met de zorg te maken heeft.

hear hear!

Mensen in de zorg zinnen al op vervolg acties.

Er kwamen trouwens bij de bezetting twee britse touristen langs lopen, ze vroegen wat er gebeurde bij het Saprhatihuis. Zelf bleken ze in de zorg te werken in Engeland en ze vonden de actie een inspiratie: "Dat moeten wij bij ons ook gaan doen!" zeiden ze.

super moedig

Goede actie en super moedig om zo solidair te zijn met bewoners om met als hoofddoel hun belang het management te confronteren. Respect!

Betekend dit dat de Vrije

Betekend dit dat de Vrije Bond wil samenwerken met FNV bonden ? AbvaKabo heet dat ding ? Ambtenaren bond of zo weet er weinig van ik weet wel dat bij de vierde macht de ambtenarij de sociale revolutie niet zal beginnen in Nederland.
http://www.abvakabofnv.nl/over/abvakabo-fnv/geschiedenis1/ Geschiedenis volgens AbvaKabo. Wat er voor het FNV was ?

http://www.geschiedenis24.nl/ovt/afleveringen/2005/Ovt-10-07-2005/Cheeri...

Je kan weten dat de vakbonden in NL afgezien van http://nl.wikipedia.org/wiki/Eenheids_Vakcentrale alles hebben gedaan om revolutionaire veranderingen tegen te gaan. In de wederopbouw werden vakbonden betaald door overheid om stakingen tegen te gaan. En wel eens van " polderen " gehoord ? Zoek het verder zelf maar op.

Dat werk is nooit populair

Dat werk is nooit populair geweest kan het nog erger ? Ik denk dan aan soldaat of hoer. Dat werk " zorgen " werd trouwens nog niet zo lang gelden door ex hoeren en ex criminelen gedaan er was niemand anders te krijgen. Niet dat ik die laatste 2 werk vind maar overtreffende trap van. Als je niet gemotiveerd bent door een god en dat werk " in de zorg " niet als charitas wilt maar professioneel ook op niveau verzorgende en tegelijkertijd er als maatschappij " samenleving " er weinig status aan toe kent wat te zien is aan het triest lage salaris dan ben je schizo bezig ? Nee hoor heel slim zo houd je ze zoet. Ik denk trouwens dat verzorgenden de meesten niet zo ver denken ze hebben geld nodig en kunnen niet terecht in andere beroepen.
De toekomst en steeds meer heden is robots om de hulpbehoevende te helpen. Ik denk dat dat in veel opzichten een vooruitgang zal zijn . Voor iedereen.

Dilemma

Je hebt helemaal gelijk. Vakbonden zijn geen revolutionaire krachten maar bedoeld om sociale onrust in banen te leiden zodat de wezenlijke eigendomsverhoudingen van dit syteem niet aangetast worden. Dit hebben ze keer op keer gedaan en er zijn vele voorbeelden van te vinden in de geschiedenis. (en terzijde: dit is waarom ik denk dat de strategie van Trotskisten zoals bijvoorbeeld de IS ook niet kan slagen. Zij denken dat ze de vakbond gebruiken/radicaliseren, maar de vakbonden gebruiken hen altijd harder.)

Als anarchist die sypathiek staat tegenover deze actie is dat een gegeven dat ik/we altijd in mijn/ons achterhoofd (moeten) houden. Maar wat ik denk dat de Vrije Bonders daar doen is het steunen van werkers in verzet. Hoewel het moeilijk is om deze actie te steunen en daarbij niet de AbvaKabo, zijn het deze zorgwerkers in actie die onze solidariteit verdienen. Persoonlijk zie ik liever dat de FNV er met een geslaagde actie vandoor gaat dan dat de actie mislukt bij gebrek aan solidariteit. Maar dit blijft een dilemma en het is goed dat we dit in ons achterhoofd houden.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech