Protesterende Pacifisten tegen Rare Kwasten

Hier kun je discussieren over Protesterende Pacifisten tegen Rare Kwasten .
Een actiegroepje van onduidelijke signatuur dat 'actie voert' tegen het woonhuis van de directeur van de IND kan niet anders dan negatieve reacties teweegbrengen.

De ondersteunende los-vaste structuren van diverse, qua achtergrond zeer uiteenlopende mensen en organisaties zijn ontstaan in de afgelopen jaren waarin vluchtelingenprotesten zich kenmerkten door de vreedzame tentenkampen. Het eerste ontstond in 2011 in Ter Apel, vervolgens ook in Amsterdam aan de Notweg en aan de Haagse Koekamp.

De infame 'klad-actie' lijkt te zijn uitgevoerd door een piepklein groepje mensen dat blijkbaar niets heeft begrepen van wat er in het laatste jaar is opgebouwd rond asielzoekers en uitgeprocedeerden.

Het is de 'Kwade Kwasten' blijkbaar ontgaan dat er juist heel erg veel moeite is gedaan om in gezamenlijk overleg met vluchtelingen, uitgeprocedeerden en betrokken burgers tot leefbare oplossingen te komen. Dat overleg en die gezamenlijkheid is uiterst cruciaal gebleken in de opbouw van betrokkenheid en solidariteit en het creëren van – vooralsnog tijdelijke – oplossingen. Het democratisch gehalte van de Kwade Kwasten blijft daarbij ver achter (minstens een paar decennia; ongeveer sinds november '91) en is daarmee te bezien als nogal primitief.

Betrokken Burgers


Re: Betrokken Burgers

'de diverse ondersteunende betrokkenen'

& Ondertekend door niemand, en tot nu toe enkel op Indy.nl verschenen.

Distantieer je eige.

Re: Betrokken Burgers

een klad-actie is eigenlijk nog vrij onschuldig. schijnt dat teeven inmiddels beveiliging heeft ingehuurd wegens bedreigingen.
mensen zijn simpelweg boos, en die woede komt naar buiten. kan je lekker pacifistisch lopen wezen en anderen afzeiken, maar daar kom je ook niet veel verder mee. waarom heb je eigenlijk de noodzaak je anoniem ergens van te distantieren? zei er soms iemand "die klad-actie, dat komt vast uit de betrokken burgers hoek"? volgens mij niet. het kan jou actievorm niet zijn, voer dan lekker je eigen actie, of ondersteun mensen, maar niet deze onzin. leestip: peter gelderloos - how nonviolence protects the state.

schuilen achter pacifisme en anonimiteit

Ik ben het met je leestip eens, pacifisme heeft namelijk nooit gewerkt. Zolang de staat en haar kapitalistische partners de monopolie op geweld mogen uitvoeren, zolang zal er ook sprake zijn van indirecte repressie van het volk. Immers werkt de dreiging van geweld in de meeste gevallen angstaanjagend genoeg om een groot deel van het volk terug te dringen in zijn/haar cocon van schijnveiligheid en dus algehele pacificatie van het volk af te dwingen. Ik stem voor om How nonviolence protects the state als een stukje verplichte literatuur op de middelbare scholken in te voeren, de kids even wegtrekken uit de plastic fantastic wereld van Bieber en andere"artiesten" en de kinderen weer kritisch maken. Als iemand van 31 ben ik een van de laatste activisten in mijn stad, terwijl er vroeger heel wat punx , krakers, hippies en ander activistisch "tuig" rondliep.
De meeste mensen van toen hebben nu een gezin en willen niet het risico lopen dat hun kinderen langere tijd pappa of mamma zullen moeten kiezen, daar kan ik nog wel begrip voor opbrengen aangezien deze mensen tot een aantal jaar geleden nog actief waren. Het stoort mij echter dat mensen het kennelijk normaal vinden dat hun kinderen slaven van de commercie zijn geworden en daarmee een irrationeel en vooral ook hypocriet systeem in stand houden. Zonder geweld, zou er nu geen vrouwen stemrecht zijn geweest, ook geen leerplicht voor kinderen, geen cao, aow etc. Kortom, geweld is ook onderdeel van het politieke spelletje dat democratie heet.

Re: Betrokken Burgers

Voor de goede orde, ik bedoelde er natuurlijk op te duiden dat bovengaande vermoedelijk weer eens een schrijfseltje is van de gebruikelijke olijkerds.

Verder weinig nieuws onder de zon, en het sop de kool dus niet waard.

Re: Betrokken Burgers

Je van dingen distantiëren doe je maar op de WC!

Re: Betrokken Burgers

BETROKKEN BURGERS/DE REALITEIT VAN HET REPRESSIEVE ASIELBELEID

Geachte Redactie en lezers,

Even los van de actie van de ''Kwade Kwasten'' het volgende: In de eerste plaats vind ik de reactie van de zogn ''Betrokken Burgers'' zwak, omdat er nergens een naam/organisatie vermeld wordt

Nu naar de inhoud:

Betrokken burgers schrijft

''Het is de 'Kwade Kwasten' blijkbaar ontgaan dat er juist heel erg veel moeite is gedaan om in gezamenlijk overleg met vluchtelingen, uitgeprocedeerden en betrokken burgers tot leefbare oplossingen te komen. Dat overleg en die gezamenlijkheid is uiterst cruciaal gebleken in de opbouw van betrokkenheid en solidariteit en het creëren van – vooralsnog tijdelijke – oplossingen.''

Los van de werkelijke inzet in ''gezamenlijk overleg'' met vluchtelingen en uitgeprocedeerden [een inzet waaraan ik twijfel in verband met ''Betrokken Burgers, maar dat is punt twee]
WAT IS ER BEREIKT AAN DE ZOGENAAMDE ''LEEFBARE OPLOSSINGEN"
Wanneer daarmee bedoeld wordt 'Druk op de Overheid'' : HELEMAAL NIETS, Integendeel is het beleid alsmaar repressiever geworden

Ik noem
De be/mishandeling van honger/dorststakers in detentiecentra

Uitzetting van vluchtelingen, of ze nu in hongerstaking zijn
of niet, naar gevaarlijke en oorlogsgebieden

http://www.ekudos.nl/artikel/398114/guinee

De nog steeds rondzwervende uitgeprocedeerde asielzoekers, waarmee wordt rondgesold en de ronduit botte reactie van Teeven, ''dat je geen verblijfsvergunning krijgt door in een tentje te gaan zitten''

http://www.ekudos.nl/artikel/372925/tentenkamp_notweg_ontruimdaanklacht_...

De weerzinwekkende wijze waarmee Teeven wegkwam met de zelfmoord van politieke vluchteling Dolmatov

En ga zo maar door

Neen, Bezorgde Burgers, ''leefbare oplossingen'' en zo nu en dan een voordeeltje afsnoepen van de Overheid zoals in de Mauto zaak [hoe belangrijk voor Mauro persoonlijk ook] is geen oplossing

De enige oplossing schuilt in het erkennen als volwaardig mens van iedereen, die niet voor zijn plezier naar dit land gekomen is, maar om armoede, oorlog en vervolging te ontvluchten

Het Grondrecht van ieder mens

''We declare our right on this earth to be a human being, to be respected as a human being, to be given the rights of a human being in this society, on this earth, in this day, which we intend to bring into existence by any means'' necessary.

QUOTE MALCOLM X

http://www.searchquotes.com/quotation/We_declare_our_right_on_this_earth...

Nog altijd van kracht

Vriendelijke groeten
Astrid Essed

Wat een zwakke actie dit van

Wat een zwakke actie dit van de Bezorgde Burgers. Wellicht zelf een "piepklein groepje mensen dat blijkbaar niks heeft begrepen wat er in het laatste jaar is opgebouwd rond asielzoekers en uitgeprocedeerden" -namelijk dat er gouvermenteel slechts dramatisch is AFGEBOUWD aan de situatie van asielzoekers en dat er letterlijk elke dag levens op het spel staan en mensen in detentie centra hun harses worden ingeslagen op het moment dat zij met Nieuwsuur praten over hun situatie. Vanuit de "white privilege" positie zijn dergelijke reacties natuurlijk enorm makkelijk praten, het zullen vast zelf mensen zijn die een veilig thuis en een zeker bestaan hebben. Zwak! Wees solidair met elkaar - niet met de vijand die moord en het verwoesten van levens op het geweten heeft.

Molotof

Als solidariteit afhangt van zo'n verfaktie, wat stelt die solidariteit dan voor. Doe niet zo uit de hoogte joh.

november 1991 ?

Uitleg? Ik snap de verwijzing van Bezorgde Burgers naar november 1991 niet.

nazi"s zijn het! stuk voor

nazi"s zijn het! stuk voor stuk!

ps

de indy partij genoten hoeven hier echt niet te moderen,er is echt niemand die hier nog de moeite neemt om serieus een discussie aan te gaan.

Vrij Media Centrum

Kameraad Leon zorgt er wel voor dat afwijkende meningen naar de digitale Goelag vedwijnen.

.

.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech