Demonstratie dames van plezier Utrecht voor behoud werkruimte

Nieuws, gepost door: Wessel Koopmans op 09/07/2013 07:06:28

Wanneer: 09/07/2013 - 19:49

Vanmiddag van ongeveer 17:00 uur tot 18:30 uur hebben ongeveer honderd dames van plezier (dvp's oftewel hoeren) die werken op het Zandpad en in de Hardebollenstraat samen met een handjevol sympathisanten gedemonstreerd bij het gemeentehuis van Utrecht voor het behoud van hun werkruimtes.

Vanmiddag van ongeveer 17:00 uur tot 18:30 uur hebben ongeveer honderd dames van plezier (dvp's oftewel hoeren) die werken op het Zandpad en in de Hardebollenstraat samen met een handjevol sympathisanten gedemonstreerd bij het gemeentehuis van Utrecht voor het behoud van hun werkruimtes.

Vanwege beschuldigingen aan het adres van de verhuurders zijn bijna de helft van de werkruimtes al gesloten en dreigen ook de overgebleven ramen te worden gesloten door de gemeente die nu ook de vergunning van de laatste (en grootste) verhuurder wil intrekken. De dames van plezier worden hiermee de dupe gemaakt een conflict tussen de gemeente en de verhuurders. Het gaat om ongeveer honderdvijftig dvp's die inmiddels al werkloos zijn geworden door de eerdere sluitingen en tweehonderddertig die dat binnenkort dreigen te worden.

Het doel van de demonstratie was om 185 handtekeningen van de dvp's die nu nog werken (de overgrote meerderheid dus) aan te bieden aan de burgemeester. De burgemeester ontving een delegatie van de dvp's en hun juriste en beloofde in een gesprek dat hij een door de dvp's in te dienen plan voor een oplossing "serieus" zal bekijken.

Ik heb onlangs een artikel gepubliceerd over deze kwestie https://www.indymedia.nl/node/17233 en wilde daarom graag aan de demonstratie meedoen. Maar de wekker was stuk, mijn band was lek en de brug stond open. Daardoor arriveerde ik pas rond 17:45 uur bij het gemeentehuis, waar ik tot mijn vreugde een kleurrijke en rumoerige demonstratie aantrof. De meeste demonstranten droegen carnavalsmaskers voor hun privacy en hadden enkele spandoeken met "Zandpad moet blijven!", en "U bent pooier, u stuurt me de straat op!!". Leuzen die geschreeuwd werden waren o.a. "Zandpad, Zandpad!" en "open, open!" De sfeer was behoorlijk strijdbaar en vastberaden. De dvp's begrijpen dat ze niet kunnen vertrouwen op alle mooie beloftes van de politiek en dat ze zelf in aktie moeten komen om hun werkplekken te behouden. De burgemeester heeft nu dus toegezegd dat hij serieus naar hun plan zal kijken. Ik vind het een beetje raar dat de burgemeester hen verantwoordelijk maakt om met een oplossing te komen, maar ik ben er van overtuigd dat zij met een goed plan zullen komen. Laat de burgemeester het niet wagen om hun plan wat zij nu gaan opstellen af te schieten, want het zijn leeuwinnen, wat ik vanmiddag mee heb mogen maken. Utrecht is nog niet van hen af!

Rond 18:30 uur werd er nog een klein stukje door de winkelstraten gelopen waarna de demonstratie beëindigd werd. Het lijkt me interessant om te vermelden dat ik met een raadslid van de SP gesproken heb die ook aanwezig was. Volgens hem hoeft Wegra niet veroordeeld te worden in een strafproces om de vergunning in te trekken. Hij vergeleek de situatie met een cafe waar cocaïne gesnoven wordt. We agreed to disagree. Verder wil hij snel werkruimtes bij bouwen als alternatief voor de gesloten bootjes en wil hij in de toekomst een maximum huurprijs aan de voorwaarden voor de vergunning verbinden. Goede plannen, behalve dat de bootjes toch dicht gaan in dit scenario.

Hier de berichten van de lokale media over de demo
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1032982
http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3473042/2013/07/09/Wo...

Wat ik in mijn vorige artikel schreef over de media geldt duidelijk niet voor de lokale media want zowel AD als RTVU laten de dvp's goed aan het woord. De demo was ook even op het NOS-journaal, maar ik kom niet op die website vanwege de cookies-blokkade

Tags: prostitutie protest


Wie: 
nn

lekker werken nooit meer stemmen!
hoera!



Wie: 
nn

mag je er nu gratis overheen?
wil best solidair zijn,isd.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech