Strijdbare afsluitende demonstratie No Border Camp

Hier kun je discussieren over Strijdbare afsluitende demonstratie No Border Camp .
De demonstratie liep van plein 1940 door het centrum van Rotterdam naar het Beursplein. Onderweg werden er meerdere toespraken gehouden door oa vluchtelingen van het Vluchthuis in Den Haag, de Vluchtflat in Amsterdam en meerdere No Border activisten uit verschillende landen.
Met de demonstratie hebben wij onze stem laten horen tegen het keiharde Nederlandse vluchtelingenbeleid. Deze demonstratie was het einde van een week van protest maar zeker niet het einde van acties rond dit thema. Wij roepen dan ook iedereen op om zich in te blijven zetten voor een grenzeloze wereld! Houd daarom de website van het No Border Netwerk goed in de gaten voor aankomende acties.

Het No Border Camp was een actiekamp dat in het teken stond van discussie, workshops en actie voor de vrijheid van beweging. Het No Border Camp sluit aan bij de recente vluchtelingenstrijd en het groeiende verzet tegen het huidige migratiebeleid. Zoals breed bekend is zijn veel vluchtelingen in Nederland vanaf het najaar 2011 bezig met protestacties zoals die nog niet in Nederland zijn voorgekomen. Mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden komen openlijk in verzet tegen het huidige migratiebeleid.

Mensen die geen papieren hebben en daarom niet in Nederland mogen verblijven accepteren niet langer dat hun gevecht om een menswaardig bestaan onzichtbaar blijft voor de Nederlandse samenleving. Inmiddels hebben migranten en ondersteunende activisten al diverse tentenkampen opgericht, zijn er vele demonstraties geweest en op dit moment verblijven veel migranten in het Vluchthuis in Den Haag en in meerdere Vluchtflats in Amsterdam, waarvandaan zij actie voeren.

In de afgelopen periode is veelvuldig duidelijk geworden dat de overheid alleen maar belangstelling heeft voor politieke spelletjes. Het inruilen van de strafbaarstelling van illegaliteit tegen een halfslachtig kinderpardon geeft perfect aan waar het de Nederlandse politici om te doen is: het hebben van politieke macht is veel belangrijker dan het lot van op straat geklinkerde mensen zonder de 'juiste' papieren!

Wij willen iedereen die heeft bijgedragen aan het No Border Camp heel erg bedanken, zonder jullie was het nooit zo'n succes geworden!

Zie voor meer informatie en verslagen van alle acties tijdens het No Border Camp: http://www.nobordercamp.nl/


Re: Strijdbare afsluitende demonstratie No Border Camp

Groenten uit Argentinië, kleding uit Bangladesh, aardolie uit Nigeria. Slechts enkele van de vele producten die “vrij” toegang vinden naar Europa.

Maar de mensen die onze groenten verbouwen, onze kleding maken of van wie leefomgeving door Europese bedrijven onbewoonbaar is gemaakt, worden tegengehouden met hekken, honden, helikopters en mitrailleurs. Zij kunnen niet vrij naar Europa reizen.

Voor de mensen die het ondanks alles toch proberen zijn er inmiddels honderden gevangenissen opgetrokken. Niet alleen hier bij Rotterdam Zestienhoven, maar overal in Europa en Noord-Afrika. De omstandigheden daarin zijn bar en bar slecht. De mensen die er opgesloten worden weten nooit wanneer ze weer op straat gegooid worden... of wanneer ze onder dwang worden gedeporteerd.

Overal waar we gaan worden we in de gaten gehouden, zijn er I.D. controles, is er camera toezicht. We worden gecontroleerd of we wel de juiste documenten bezitten, of we wel “legaal“ zijn?! Maar hoe kunnen wij “legaal” of “illegaal” zijn? Zolang we ons laten opdelen en tegen elkaar laten uitspelen, is niemand vrij!

Daarom zijn wij solidair met de mensen in hongerstaking in Rotterdam Zestienhoven die vechten voor hun vrijheid! Solidair met de migranten die vechten voor hun recht om hier te blijven! Solidair met iedereen die vecht voor een einde aan migratiecontrole en vreemdelingendetentie.

Wij strijden voor een wereld waar iedereen vrij is! Vrij om te gaan en staan waar je wil. Zonder paspoorten, visa of migratiecontrole. Een wereld zonder grenzen!

Geen mens is illegaal!

Uitleg

Bovenstaande is een flyer uitgedeeld tijdens de demonstratie Geen Mens Is Illegaal! op 10 augustus in Rottredam. (Dat had in de titel moeten staan maar is weggevallen)

aha oké

aha oké, is weer toegevoegd aan de aanvullingen.
Thx!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Re: Strijdbare afsluitende demonstratie No Border Camp

Vergeet ook niet de vele video cams die er ALTIJD hangen in de binnen steden de beelden er van zullen ( mogelijk ) worden geannalyseerd waar bij ik me af vraag inhoeverre die cams recente technologie hebben zo als extreem inzoomen hd of in ieder geval details in kleur. Daar bij ook Indy wordt gemonitord IP adressen op z'n minst. In dat verband : ik vind dat Indy geen gelegenheid meer moet geven tot reageren om mensen te beschermen en om te voorkomen dat Indy een verleng stuk is
- ongewild - van geheime diensten. Posten alleen nog door mensen die in staat zijn volledig anoniem te posten.
Als je ziet wat voor een gevolgen activistisch gebruik van social media heeft gehad met name wbt. " arabische lente " bijv.
Hoe veel activisten zijn er inmiddels achterhaald en gedood of anders aangepakt ? Update graag. Ik vrees het ergste.
Die deels zeker technologische strijd is te veel gevraagd van gewone computer gebruikers.

re:

Ach, zeker met die NSA-onthullingen lijkt het me wel verstandig om gewoon niets online te doen wat je desnoods niet ook met naam en toenaam op een open briefkaart kwijt zou willen.

'Verder' niets aan de hand, kuch. En érgens hadden we dat natuurlijk al die tijd al moeten weten. Toch?

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Ik wilde in het NOS Journaal

Ik wilde in het NOS Journaal de tekst lezen van het spandoek.
Dat werd verijdeld door politie agenten die het uitzicht blokkeerden.
Ook uiterst zwak van de NOS camera man om niet even
de moeite te nemen om ervoor te zorgen
dat de tekst op enig moment wel zichtbaar zou zijn.

aluhoedje

We mogen natuurlijk van de staats televisie niet zien wat er op het spandoek staat.

Je bedoelt dat hele lange

Je bedoelt dat hele lange groene doek?

OP deze video kun je het zien

http://www.youtube.com/watch?v=eXr9u3QTEuE&feature=player_embedded

Hartelijk dank. Dit geeft een

Hartelijk dank. Dit geeft een veel beter beeld.
Welk doel heeft men bereikt eigenlijk met deze demo.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Anarchisten en sociale voorzieningen

Ik neem gemakshalve maar aan dat geen enkele van de deelnemende anarchisten een uitkering heeft. tenslotte willen ze niets met de overheid te maken hebben.
Maar realiseren zij zich dat als alle buitenlanders die hier graag een uitkering willen als ze geen werk kunnen vinden (bv. omdat ze ongeschoold zijn en geen Nederlands spreken) ook echt een uitkering krijgen, dat er dan bitter weinig zal overblijven voor degenen die nu in dit land een uitkering hebben. Dat is de belangrijkste reden om niet iedereen in de wereld hier de zelfde rechten te geven als de Nederlanders en anderen met een NL paspoort.

He gast

Even ter aanvulling, want ik krijg er kromme tenen van... Ik vind je eerste opmerking over anarchisten wel iets hebben, maar ik heb het idee dat je daarna de plank toch enigzins misslaat.

1) Naar mijn weten krijgen buitenlanders (mensen zonder nederlands paspoort dus) geen uitkering van de Nederlandse staat. Maar ik neem aan dat je iets anders bedoeld met buitenlanders hier, ik denk dat ik 't begrijp. Goed. Als zo'n irakeze legale vluchteling dus geen baan kan krijgen hier in Nederland, ja dan heeft dat persoon recht op uitkering. SImpel. Krijg jij in principe ook als je geen werk hebt/ kunt vinden.

2) ONgeschoold en nederlands praten.... "Wat lul je nou man" . Voor een werkgever maakt dit geen zak uit , gewoon aan de band staan en produceren. In zowat elke fabriek in Nederland lopen allerlei oosteuropeanen rond die geen woord nederlands spreken. Met deze mensen kun je dus niet danwel moeilijk communiceren. Nederland zit vol met dit soort figuren. En dan heb ik nog niet eens over al die agra-iers die op hun terrein in schuren allerlei niet-nederlands sprekende 'arbeiders' 'huisvesten'.

Lees je even iets verder in over de materie, robert. dank je .

Conclusie: je loopt hier te 'ijlen' over een 1000afrikanen terwijl dit land overspoelt wordt door Polen en ander oosteuropees volk. Daar zit het probleem ! En die polen die komen niet hierheen, die worden naar hier gehaald door slinkse uitzendburo's, en andere corrupte koppelbaasconstructies.

re:

>terwijl dit land overspoelt wordt door Polen en ander oosteuropees volk. Daar zit het probleem !<

'Tuurlijk joh, eigen arbeiders eerst en zo, en na ons de zondvloed en van die dingen. Gekke knoflooketers. En drínken, jongen! Poeh, nou.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

ho ho

Eigen arbeiders eerst zeg ik niet. Maar het laissez-faire kapitalisme, daar ben ik zo gruwelijk op tegen. Dus niet alleen moeten die polen oprotten ook de corrupte nederlandse werkgevers moeten ophouden, wegens ernstig laakbaar moreel besef, koppelbazerij etc. Die werkgevers dus verplicht de uitkering in, boerderij of fabriek onteigenen, en nieuwe mensen en initiatieven een kans geven.
Maar ja zoiets moet je organiseren, dan moet je een plan hebben, regels en wetten heb je dan nodig. Dit is toch iets waar de gemiddelde graaikapitalist van gruwelt en trouwens ook menig anarchist hier.

En op persoonlijk vlak: Bij mij in de straat staat zo'n spookhuis waar om het halve jaar andere polen zitten. FUNEST voor de leefbaarheid. Daarkomt bij , zo hoorde ik laatst van een ander in de straat, dat die polen daar allemaal wilde katten lopen te voeren waardoor oa allerlei (zeldzame) vogels, waaronder bijv Patrijs en Oeverzwaluw massaal het loodje hebben gelegd.

Ik kan er niets positiefs over zeggen, sorry ketellinkie. Het is een grote corrupte bende.

Als detail wil toch even melden dat als nederlandse uitzendburo'tjes met vestigingen in allerei provinciestadjes in Polen niet zo actief die Polen hier naar toe aan het halen waren, het probleem lang niet zo groot zou zijn. En ik me afvraag of er dan uberhaupt nog wel een probleem is. Werkgevers hebben zo geen toegang tot goedkope werkslaafjes en moeten daardoor 'noodgedwongen' Nederlanders met uitkering aannemen of vluchtelingen bijvoorbeeld. De incidentele pool die dus uit eigen wil naar Nederland komt zou dan ook gewoon kunnen werken , mits er werk is.

Maar goed al met al blijft het een moeilijke kwestie. groetjes nn-db

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

kurwa

Brabo's redden Poolse dief van verdrinkingsdood
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/brabos_redden_poolse_dief_v...

@nn-db

Ik heb het ook niet op Grasparkieten en Nijlganzen die de nesten van onze Hollandse vogels kraken. Beesten dragen alleen maar bij aan de verloedering van ons landje.

eigen vogels eerst!

eigen vogels eerst!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Je bedoelt waarschijnlijk de

Je bedoelt waarschijnlijk de halsbandparkiet.

hmmm ja dat klopt... Als er

hmmm ja dat klopt... Als er sprake is van te ernstige 'verdringing' wegens menselijk toedoen is het wenselijk om toch hier en daar en voor zover mogelijk in te grijpen daar anders soorten die hier van nature voorkomen in het gedrang kunnen komen of zelfs zouden kunnen uitsterven. Dat lijkt mij persoonlijk toch een slechte zaak. Ik ben namelijk een voorstander van biodiversiteit.
Zo is het bijvoorbeeld 'algemeen bekend' dat er ploegjes mensen het bos in trekken omdaar 'amerikaanse vogelkers' weg te halen omdat deze de oorspronkelijke begroeiing teveel aantast. In die zin zou je dus inderdaad kunnen stellen dat die vogelkers het bos verloedert en daarmee het landschap van ons landje. "Eigen Eik Eerst" gaat hier dus op. Interessant zo... :)

re:

Mij lijkt dan ook dat zelfs de meest elementaire linkse analyse uit zal moeten gaan van het hoe en waarom van de productiemiddelen en hoe wij onze vrije markt menen te moeten organiseren; en zich moet hoeden voor, nee, ijverig afwenden van de val om zich te laten verdelen en uitspelen tegen om het even welke, tot 'anderen' bestempelde bevolkingsgroepen.

Of zoiets, ik ben eerlijk gezegd niet zo thuis in m'n stoffige marxistische lectuur, maar vind dergelijke opvattingen dan ook dermate evident dat ik meen het heel goed zonder te kunnen stellen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Hmmmm

Ene Lodewijk Assher roept nu ongeveer hetzelfde als ik , alleen beter en zachter geformuleerd. Maar ik was eerst .... (lol) (dubbellol)
Daarmee zeggend dat mijn mening niet eens zo wereldvreemd is en al helemaal niet nazistisch danwel fascistisch immers Assher is een zachte salonsocialist van de pvda. En nee, ik ben ook geen Pvda-trol..... (bestaan die trouwens?) haha
Ja! Die bestaan....
Mei li Vos... mmm ja die heeft eigenlijk wel een zweem van "politieke-trollerigheid" om haar heen hangen, vind ik... Sorry ik dwaal te ver af. Doei

mm,alles voor europa

mm,alles voor europa natuurlijk,open grenzen en de marktwerking doet de rest (ook bij "links"zo blijkt keer op keer).
de tijden van eu rot op lijken de meeste alweer vergeten te zijn.
jammer dat een discussie hierover niet is toegestaan hier.

Op een bepaalde manier vind

Op een bepaalde manier vind ik "eu rotop" een lastige.... Ik ben er op tegen hoe de EU in elkaar steekt, maar de gedachte van "internationale solidariteit" spreekt mij dan weer erg aan. Uiteindelijk zal er toch een soort 'wereldregering' komen en dat bedoel ik niet op een fatalistische manier. Op dit moment zijn 't groepen, elites, enkele landen die wereldwijd de dienst uitmaken. Dit moet doorzichtiger, eerlijker, democratischer, etc etc. Met een nihilistische anarcho instelling ga je het dan denk ik niet redden, niet gezegd dat jij die instelling hebt. Een goed georganiseerde democratische EU gebaseert op socialistische principes ipv kapitalistische zou hier tegen een vuist kunnen maken.

"Alle macht aan de Wereldraad!" ... of zoiets... :)

-

Die oeverpatrijs zal met jouw wereldraad dan toch verdwijnen. Zo joh Leve de Nieuwe Wereld Orde! Leve een verenigd Europa! Leve de globalisering!

Ik concludeer maar even

Ik concludeer maar even gemakshalve dat je met natuur niets hebt want een oeverpatrijs bestaat namelijk niet.

Wat is jou suggestie dan? Overal een molotov tegenaan zeker? Yeah man!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll.

Toen ik de volgende zinnen

Toen ik de volgende zinnen las, moest ik echt heerlijk lachen. Mijn dank daarvoor.

"Het No Border Camp sluit aan bij de recente vluchtelingenstrijd en het groeiende verzet tegen het huidige migratiebeleid. Zoals breed bekend is zijn veel vluchtelingen in Nederland vanaf het najaar 2011 bezig met protestacties zoals die nog niet in Nederland zijn voorgekomen. Mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden komen openlijk in verzet tegen het huidige migratiebeleid"

500 mensen die een acties houden en dat "breed gedragen" noemen laat toch een totaal gebrek aan realiteitsgevoel zien. Die 500 mensen zijn dus, als je het aantal mensen dat zou kunnen protesteren binnen Nederland op 10 miljoen stelt, een percentage van 0,005 %. En als je bedenkt dat er in in Nederland in 2012 10.000 asiel aanvragen waren, is 500 mensen toch echt wel een zeer gering aantal.

Ook de zin " vanaf het najaar 2011 bezig met protestacties zoals die nog niet in Nederland zijn voorgekomen" is toch een giller. Denk aan de acties tegen kernwapens, kerncentrales, diverse oorlogen en kabinetten. Zien ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Betoging

Ik kijk zo graag op deze site, altijd wel een bericht waarbij je met gekromde tenen hartelijk kan lachen.

re:

Het vluchtelingenprotest wordt natuurlijk niet enkel gedragen door deze ene demonstratie. (Ook staat er niet breed gedragen, maar dat het protest breed bekend is. Dat kun je lijkt me wel stellen ja. Maar dit terzijde.)

En me dunkt dat terecht gesteld kan worden dat vluchtelingen zich niet eerder collectief en op deze schaal en zo langdurig zelf georganiseerd en geweerd hebben.

Mij lijkt dat de schrijvers zoiets bedoeld hebben. Verder nog iets?

't zakenmannetje...

Ja ketellinkie, je hebt weer eens 'gelijk'... 'Breed gedragen' en 'breed bekend' inderdaad verschillend. Deze nn-flodder lacht onterecht!

Bij deze wil ik nn-flodder er even op wijzen dat op een der video's bij een axi een als zakenman verkleed pseudo-grappig persoon aanwezig is. Deze persoon moet nu echt eens ophouden met niet-grappig te zijn. Daarvan blijven je tenen gegarandeerd 3weken gekromd staan.

Het zou best kunnen dat dit persoon dit bericht leest. Ik zou vriendelijk willen verzoeken op te houden met deze act, want na 10/15 jaar is 't gewoon -niet- leuk meer. Pas over ongeveer 20jaar weer van stal halen ajb. Verzin iets anders.

Lachuh toch... :)

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech